Как да заспим бързо за по-малко от минута

Как да заспим лесно и по-бързо за по-малко от 1 минута, с елементарно дихателно упражнение 4-7-8
Елементарно дихателно упражнение


То ще ви помогне да спите по-добре, дори и в стресови ситуации.

Има и други естествени методи, които да ви помогнат да заспите. Но яжте и определени хранителни продукти, спомагащи по-добрия сън.


Техниката е прилагана от хора които са по-нервни

Д-р Андрю Уейл, професор от университета Харвард, е 'открил' и ни представя метод на дишане, с който може да заспим само за 1 мин.

Професор д-р Андрю Уейл - дихателно упражнение 4-7-8

Методът за дишане може да се прилага и като форма на медитация, за постигне пълно отпускане на ума и тялото. Самият Андрю Уейл споделя, че този способ за дишане е използван от векове в Индия.


Методът 4-7-8 се основава на три основни стъпки

Методът се нарича 4-7-8 и е основан на йогийски практики от Тибет.

Дишане, дихателно упражнение, заспиване и спане

Методът 4-7-8 се основава на три стъпки, от които идва и името му:
1. Вдишайте през носа в продължение на 4 секунди;
2. Задръжте дъха си за 7 секунди;
3. Бавно издишайте през носа в продължение на 8 секунди.

Това елементарно дихателно упражнение забавя сърдечния ритъм и действа изключително успокояващо. Ако се повтаря в продължение на 1 минута, човек заспива без да са му необходими други методи.

Експерименти на Уейл показват, че хората, които са пробвали този метод, с който да предизвикат съня са заспивали и се събуждат чак на сутринта, а последното нещо, което помнели, е че са броели до 8.


Как работи и кога се използва тази техника

Техниката е прилагана от състезатели и хора, работещи в напрегната обстановка, по-нервни са при предстоящо събитие и трудно заспиват.

Дишане, дихателно упражнение, заспиване и спане

Дишането снабдява мозъка с кислород, забавя сърдечния ритъм и подобрява съня. Така тялото се чувства отпочинало и успокоено.

Ако искате просто само да се успокоите, използвайте тази техника и на работното място като повторите 3-4 пъти със леко затворени очи.

Тази техника е полезна и при борбата срещу стреса и тревожността. За тази цел е нужно, изпълнявайки упражнението, да дишаме бавно, а задържането на дъха е с цел за да се успокои сърдечната честота.

Тази практика успокоява и ума, тъй като изисква концентрация върху дишането. В този момент няма да осъзнавате как, но централна ви нервна система постепенно ще се успокои и тревожността ще си отиде. В резултат на това, цялото тяло релаксира и се чуствате OK.