Ядките на дълголетието са кайсиевите

Ядките на дълголетието и без рак са кайсиевите от костилките
Къде ракът е непознато заболяване


Резултатите от дългогодишно наблюдение върху дълголетници в Пакистан и техния хранителен режим са доказали, че всекидневната употреба на кайсии и кайсиеви ядки е в основата на дълголетието им.

Според авторите на изследването това се дължи на витамин B17, който се среща в големи количества в тези плодове и техните ядки.


Похапвайте ги месец за укрепване на организма

За жителите на долината Хунза, която се намира на границата между Пакистан, Индия и Хималаите, ракът е непознато заболяване.

Долината Хунза - ядките на дълголетието и без рак - кайсиевите

Специалистите отдават това на противораково действие на кайсиите и кайсиевите ядки, които са неотменна част от дневното им меню.

Кайсиите и техните ядки са богати на витамин B17 - т.нар. амигдалин или лаетрил. Амигдалинът е съставен от две захарни молекули. Едната е бендалзехид, а другата - цианид. Двете съставки са богати източници на витамини, а редица онкологични изследвания сочат, че редовната им употреба е ефикасна при злокачествени заболявания.

Всяка година с настъпването на пролетта и плодовете на кайсиевите дръвчета жителите на долина Хунза започват специфична диета, с консумация на местна напитка, приготвена от сушени кайсии и вода.

За разлика от лекарствените препарати кайсиите и кайсиевите ядки нямат странични действия, но се препоръчва да не се прекалява с употребата им - съдържат цианидна молекула в състава на вит. B17.


Кайсии за здраво сърце и гъвкава памет

Ярките оранжеви плодове, които приличат на малки слънца, са родом от Китай. Именно от там те се разпространили по цял свят.

Кайсии за дълголетие и без рак

Сега кадифените сладости се отглеждат на всички континенти и те са радост не само за всички сладокусници по света, но и много полезен продукт. Те са предшественик на захарта и гарант за дълголетие.

Кайсиите дълго време заменяли за жителите на планинските области на Пакистан и Афганистан всички сладости. Съдържанието на захар в тези плодове е много високо. В някои райони на Пакистан кайсията и до ден-днешен е един от основните компоненти на храненето.

Сочните 'слънчеви' плодове са забележителен източник на витамин А, необходим за доброто зрение, здравето на кожата, слизестите обвивки и липсата на преждевременни бръчки - сочи химичен състав.


Лечебен курс с кайсиеви ядки от костилките

А вие също можете да укрепите тялото си с кайсиевите ядки.

Кайсиеви ядки от костилки за дълголетието и без рак

Лечебният курс е добре да продължи около месец (28 дни):
• През първата седмица се приемат по три ядки три пъти на ден, за предпочитане преди хранене. Препоръчва се ядките да се приемат в 7:00, 13:00 и 19:00 часа, като трябва да се сдъвкват много добре.
• През втората седмица режимът на прием на ядките се запазва, но бройката им се увеличава с по 1 на прием.
• Така през последната седмица от лечебния курс се приемат по шест кайсиеви ядки три пъти дневно, преди хранене.

Препоръчва се в рамките на лечебния курс с кайсиеви ядки да се ограничи приемът на тестени изделия, рафинирана захар, както и млечни и месни продукти, особено червено месо и сметана.


Традиционен празник и фестивал на кайсията

Тутракан - столица на кайсията. Тазгодишното издание на Празника на кайсията е поредното от дългогодишната му история в Тутракан.

Празника на кайсията в Тутракан - плод за дълголетие и без рак

Малкият рибарски град стана 'столица'. Празника включва изложение, различни интересни конкурси, атрактивни, занимателни игри и хоро.

Кайсиевата фиеста се провежда в Крайдунавския парк, в началото на месец юли. Любителите на кайсията ще могат да разгледат всичко на живо в изложението на всякакви видове от вкусния плод отглеждани на територията на община Тутракан и да опитат различните сортове.

Тутраканска кайсиева ракия и сладко от кайсии

Не пропускайте да дегустирате прочутата Тутраканска кайсиева ракия и да опитате сладко, мармалад и компот от кайсии по 'тайни' рецепти.