'X Factor' България 2015-2016, 'Екс Фактор'

'The X Factor Bulgaria' 2015 ('Екс Фактор България'), сезон 4, формат на Нова ТВ, музикално шоу


Сезон 4 на 'Екс Фактор' България 2015-2016


'X Factor Bulgaria' ('Екс Фактор България') е българско телевизионно музикално шоу по британската продукция, собственост на 'Fremantle Media' и продуцирана от Саймън Кауъл - 'The X Factor'.

Излъчва се в 33 държави, от които и България, от 2004 год. насам. Първият български епизод, който е излъчен по Нова тв, е на 11 септември 2011 година, като негови продуценти са 'Паприка латино'.

Започва нов кастинг за сезон 4 на 'X Factor Bulgaria' 2015

Минималната възраст за участие във формата е 16 години, а максимална - няма. Участниците имат право да пеят акапелно, на сингбек или с музикален инструмент, т. е. в акомпанимент.

Лого 'The X Factor Bulgaria' ('Екс Фактор България')

Етапът след кастингите е 'Тренировъчният лагер', по време на който менторите (журито) избират най-добрите 24 от допуснатите 200.

Участниците трябва да изпълнят две вокални задачи и една задача - изненада, поставени от журито. Последни са концертите на живо, когато публиката и телевизионните зрители гласуват със SMS, който дава позитивен вот. Тези, който имат най-малко гласове, отпадат.

Победителят има право да запише сингъл в международно студио с подкрепата на 'Sony Music Entertainment' и 'Вирджиния Рекърдс'.

Освен договор със звукозаписна компания, победителят в четвърти сезон ще получи и парична награда от 50 000 лева на финала.

Изненада в журито на 'Х Фактор България' 2015

Магърдич Халваджиян - 'Маги' е член в eĸипa от журито на 'Х фактор'.

Магърдич Халваджиян - 'Маги' е жури в 'The X Factor Bulgaria' 2015 ('Екс Фактор България')

Продуцентът каза, че новият сезон ще бъде 'сезонът на изненадите', а паричната награда и новото жури са само началото на многото вълнуващи новини около предстоящото издание, като не изключва възможността за нови срещи с лицата на журито от изминали сезони.

Шефката на 'Вирджиния Рекърдс' Станислава Армутлиева - 'Саня', която дефакто обвързва с договори победителите - остава в журито.

Станислава Армутлиева - 'Саня' е жури в 'The X Factor' 2015 Bulgaria ('Екс Фактор' България)

Мария Илиева няма да прибере този път тлъстите пачки и ще остане с пръст в устата, заради участието си в сериал на конкурентната bTv.

Кристиан Талев - 'Криско' щe бъдe peдoвeн члeн в eĸипa нa жypитo.

Кристиан Талев - 'Криско' жури в 'The X Factor Bulgaria' 2015 ('Екс Фактор България') Кристиан Талев - 'Криско' е жури в 'The X Factor Bulgaria' 2015 ('Екс Фактор България') с Гepи-Hиĸoл Георгиева

Тoй e eдин oт нaй-актуалните мyзиĸaлни изпълнитeли oт нoвoтo хип-хоп пoĸoлeниe y нac. Ocвeн тoвa e oтĸpил няĸoлĸo млaди тaлaнтa, a в мoмeнтa пpoдyциpa млaдaтa нaдeждa в мyзиĸaтa Гepи-Hиĸoл.

Гepи-Hиĸoл Георгиева cтapтиpa cвoятa ĸapиepa имeннo на същата сцена в миналия сезон на пpeдaвaнeтo, зaeднo c oщe двe дeвoйĸи от триото 'Sweet 16', нo тя ce oтĸpoи cъc cвoятa индивидyaлнocт.

Популярната изпълнителка Люси Дяковска ще бъде част от звездното жури в четвъртия сезон на предстоящото издание 'X Factor' България.

Людмила Дяковска - 'Люси' е жури в 'The X Factor' 2015 Bulgaria ('Екс Фактор' България)

Темпераментната дама ще пристигне за музикално шоу № 1 в света, специално от Германия, присъединявайки се към журито и екипа на професионалистите, които ще оценяват новите български таланти.

Водещи остават Мария Игнатова и Александра Раева - 'Алекс'

Мария Игнатова и Александра Раева - 'Алекс' водещи в 'The X Factor Bulgaria' 2015 ('Екс Фактор България')

Едно от най-чаровните и обичани лица от тв екрана Мария Игнатова заедно с певицата, актриса, дизайнер 'Алекс' Раева ще водят шоуто.


'X Factor' 2015 България започва на 8 септември в 21:00 по Нова

За първи път в историята на шоуто в България всеки ментор научи своята категория преди финала на тренировъчния лагер, което вдигна допълнително адреналина на жури и участници.

Жури в 'The X Factor Bulgaria' 2015 ('Екс Фактор България')

'Криско' получи най-красивия отбор в шоуто - категория 'Момичета'. 'Люси', която има дългогодишен опит със световноизвестната група 'No Angels', именно тя ще се грижи за бъдещото развитие на бандите в 'X Factor'. 'Саня' ще развива потенциала на момчетата, а 'Маги' ще се посвети на 'зрелите' таланти от категория '25+'.

Предизвикателството на 'Шестте стола' е не само най-сериозната задача за 120-те участника, които спечелиха свое място в тренировъчния лагер, но и ключов момент в избора на журито.

Кой ще продължи напред към Къщите на съдиите?


Финал 'X Factor' 2015-2016 България на 25 януари 2016 год.

Големия финал на шоуто изправи в съревнование кандидатката от Кипър - Християна Лоизу, момчето с руска жила - Кристиан Костов и най-темпераментната участничка от град Варна - Дарина Йотова.

Дарина Йотова, Кристиан Костов и Християна Лоизу - финалисти 'The X Factor Bulgaria' 2015-2016 ('Екс Фактор България')

Тримата ще имат възможност да изпълнят дует с голяма звезда и да впечатлят зрители с талант, харизма и чар в тричасов лайф на живо.

Християна Лоизу от Кипър - победител 'The X Factor Bulgaria' 2015-2016 ('Екс Фактор България')

Победителката в 'X Factor' 2015 - 2016 България е Християна Лоизу, с награда от 50 000 лева и запис на сингъл във 'Вирджиния Рекърдс'.


25 май 2015