'Фермата' 2015 (The Farm) - риалити bTV

'Фермата' 2015 по bTV, Тhe Farm bg, bTV, бтв, кастинг, уастници, риалити формат
Ново риалити на 13 септември в ефира на bTV


Телевизионният феномен 'Фермата' (The Farm), успешно адаптиран в 51 държави, ще направи българската си премиера в ефира на bTV.

Оригиналният риалити формат, в който популярни лица влизат в ролята на фермери без да ползват нито едно от постиженията на съвременната цивилизация, ще зарадва зрителите.


И 'известни' хора ще живеят в условия от преди 1 век

Явно и от bTV няма да пропуснат възможността да си поиграят с популярните лица у нас и ще ги пратят не къде да е, а във ферма!

'Фермата' е зрелищен телевизионен проект и много любопитен социален експеримент, какъвто не е правен в България досега.

Освен интригуващото съдържание и участници, форматът ще провокира зрителите да се замислят върху начина, по който живеят.

'Щастливи сме, че продължаваме да предлагаме на българския зрител най-успешните телевизионни формати' - коментира Павел Станчев, Главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

Риалити форматът 'Фермата' е създаден от шведската компания 'Strix'. В държавите, в които се излъчва, 'Фермата' е лидер по гледаемост и е най-коментираните ТВ явления сред зрителите.


16 ентусиасти ще бъдат 'фермери'

Риалитито ще бъде шоу-игра на фона на нарастващата популярност на идеите за природосъобразен начин на живот, умората на все повече хора от шума на града и мечта за простичък селски живот.

'Фермата' ще покаже как се справят участниците, свикнали с удобствата на модерния свят, когато трябва да живеят наистина близо до природата, при това в продължение на месеци.

Те ще поемат предизвикателството да оцеляват в отдалечена селскостопанска ферма, като се състезават един с друг без течаща вода, електричество, канализация, телефони, интернет и каквато и да е друга връзка с цивилизования свят.

За да се хранят, участниците във 'Фермата' трябва лично да се занимават със земеделие и животновъдство в условия, характерни за живота отпреди 100 години.


Какво се случва в играта

'Съперниците' започват своя нов живот в ранни зори захвърлени в 'средата на нищото' на десетки километри от най-близкия намек за цивилизация. Разполагайки само с проста, рисвана на ръка, карта и примитивен компас те ще търсят пътя към заветния знак 'Х'.

'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Те ще намерят търсената дестинация - запусната ферма откъсната от света, където ги очаква истинското предизвикателтво.

В продължение на следващите десет седмици зрителите ще проследят съвместния живот на участниците в шоуто и техния път назад към примитивното в епизоди.

В края на първата седмица всички участници се събират и оценяват ефективността на всеки 'фермер' от първите дни на тяхното пребиваване във 'Фермата'.

Най-популярния и успешен участник печели титлата 'Фермер на седмицата' и ще се ползва със сериозни привилегии - самостоятелна постройка за живеене, с повече удобства от главната къща на фермерите: мигновен имунитет от елиминиране за конкретната седмица, право да избира двама чираци - мъж и жена, централното място на масата за хранене, ще отговаря за хазната и други.

Избраните 'Чираци' ще живеят в бедняшка колиба, непосредствено до животните. Цяла седмица те ще трябва да слугуват на останалите – да се грижат за прането, почистването, готвенето, сервирането на храната, да вършат най-тежката работа покрай животните и т.н.

Три дин по-късно в сряда - 'Фермерът на седмицата' ще трябва да избере един от участниците който да се състезава във вълнуващ двубой-дуел в петък.

Избраният участник посочва своя съперник, който определя категорията на съревнованието - сила, издържливост или интелект.

Учасникът загубил петъчния дуел е длъжен моментално да напусне фермата, но ... за да стане по-интересно преди това трябва да избере следващия 'Фермер на седмицата'.

Пикантна подправка към ежедневието на учасниците е пълната липса на инструмени и сечива в помощ за фермерските дейности.

Единствената компания и помощ на 'фермерите', освен самите те, ще бъдат животните с които разполагат.

Всяка седмица участниците ще получават нови попълнения от животни - кокошки, малко стадо от овце или крави или просто кучета.

Фермата е не само игра на физическо оцеляване - тя е и игра и на директни елиминации с интересни правила и завладяващ сценарий.

Освен предпоставката за интензивно сътрудничество между участниците сценарият на играта ще подложи отношенията помежду им на истински 'животински' тест за 'оцеляване'.


Водещите на 'Фермата' по bTV, стават 'В(од)ещи в занаята'

Лицата на най-новия мащабен риалити формат, Иван и Андрей, се впускат в поредица от провокации под името 'В(од)ещи в занаята'.

Иван Христов и Петър Бъчваров - 'Ути' на връх Рожен - 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Иван, който участва в събора на връх Рожен заедно с Ути Бъчваров и със специална задача - да се научи да транжира месо и да меси хляб.

Целта е да се подготвят за предизвикателството в ефира на bTV - 'Фермата' 2015, което за първи път ще ги въвлече в експеримент, посветен на отказа от цивилизацията в името на новото начало.

До старта на дългоочаквания формат, двете модерни градски момчета ще трупат както практически опит, свързан със задачите на 16-те участници във формата, така и познания за изграждането на ферма в по-широкия смисъл - а именно, изграждането на пълноценен и смислен живот от нулата, със собствени усилия, знания и воля.

На първия етап от кастинга са избрани 400 човека от 10000 записани.

'Кастингите приключиха успешно, въпреки че това бе най-трудният кастинг, който ми се е налагало да преживея. Представи си, че имаш Ноевия ковчег и на него трябва да качиш 16 човека, да ги закараш на една нова земя и те да изградят живота отначало. Трудно е, защото се нагала да намериш толкова различни хора, в същото време със специфичен опит и способности, за да се допълват и да направят една машина да работи' - сподели психологът Ани Владимирова.


Иван и Андрей карат каруца по централните улици на София

Градските момчета замениха автомобилите си с една конска сила.

Иван и Андрей карат каруца в центъра на София - 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Благодарение на 'зелената вълна' и съдействието на Столична община и СДВР, те успяха да изпълнят маршрута си от жълтите павета пред Народното събрание до Южния парк за по-малко от час.

Иван и Андрей се справиха безпроблемно и без монтиран парктроник с управлението на каруцата, теглена от коня Мартин и споделиха, че освен приятното преживяване от нетрадиционното превозно средство е много важно да се спазват и правилата за движение по пътищата.

Стотици столичани и гости на София се забавляваха с 'В(од)ещите в занаята' Иван и Андрей в 'парадното им шествие' с каруца в София.


Участниците във 'Фермата' 2015, сезон 1

Фермерите започващи изграждането на фермата са: Александър Илиев, Альона Михайлова, Асен Митев, Веселин Василев, Георги Варсамов, Георги Цанов, Димитър Господинов, Доника Василева - 'Дони', Мария Уайт, Моника Мънкова, Мустафа Ликов, Нора Димитро-ва, Райно Узунов, Рая Агонцева, Симеон Найденов и Янина Драгиева.

Александър Илиев - участник 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Альона Михайлова -'Алла' - участничка 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Асен Митев - участник 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Веселин Василев - участник 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Георги Варсамов Варсанов - участник 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Георги Цанов - участник 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Димитър Господинов - участник 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Доника Василева - 'Дони' - 'Мисис Баба' 2015 - участничка 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Мария Уайт - участничка 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Моника Мънкова - участничка 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Мустафа Ликов - участник 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Нора Димитрова - участничка 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Райно Узунов - участник 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Рая Агонцева - участничка 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Симеон Найденов - участник 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV Янина Драгиева - участничка 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV


Асен напусна 'Фермата' след оспорван дуел със 'Сашо'

Асен Митев, наричан от всички 'Алехандро', е първият участник, който напусна риалити предаването 'Фермата' в неделя вечерта.

Дуел - Александър Илиев vs Асен Митев - участници 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Той се изправи в дуел с Александър Илиев - 'Сашо' и след оспорвана битка изгуби възможността да остане при фермерите.

Събитията бяха проследени и от гостите в студиото - Венета Райкова, Капка Георгиева, Петър Бакърджиев и Светослав Иванов.


'Мъжът' на Мария нахлу в шоуто да бие затворника Варсамов

'Героят' от 'Биг брадър' Илиян Кюрчев, който ходи с Анита Болярова, е бил бивш съпруг на блондинката от 'Фермата' 2015 - Мария Уайт.

Мария Уайт, Илиян Кюрчев, Анита Болярова и Георги Варсамов Варсанов - 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Страховит екшън се е разиграл посред бял ден във 'Фермата' 2015.

Охранителите и екипът на топшоуто на Би Ти Ви едва са успели да предотвратят жестоко меле пред камерите, след като край оборите до Правец се появил 'мъжът' на фризьорката Мария. Той се юрнал към 'Фермата', след като видял как затворникът Варсамов тормози бившата му жена и дори я заплашва с физическа саморазправа.

'Този ще го размажа! Ще му хвърчат кокалите' - разкрещял се 'бизнесменът', който направи и панаир в 'Биг брадър' 2015 преди месец, когато влезе и в риалитито на Нова тв, за да 'спасява' Анита.


Моника напусна 'Фермата' след женски дуел с Альона

Моника Мънкова е вторият участник, който напусна риалити формата.

Женски дуел - Альона Михайлова vs Моника Мънкова - участнички 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Руската милионерка от Сливен - Альона и банкерката Моника се изправиха една срещу друга във втория дуел на 'Фермата' 2015.

Ути Бъчваров, Петя Дикова, Тити Папазов, Ива Екимова и Ивайло Крачунов коментираха първия женски дуел в риалити предаването.


Янина напусна 'Фермата' след 'дузпи' в женски дуел с Мария

Третият участник напуснал шоуто е журналистката Янина Драгиева.

Женски дуел - Янина Драгиева vs Мария Уайт - участнички 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Журналистката Янина и фризьорката Мария се изправят една срещу друга във втория женски дуел на риалити шоуто 'Фермата' 2015.

Галина Чолакова, Марияна Векилска, Мартина Вачкова, Славена Вътова и Мартин Карбовски коментираха втория женски дуел в bTV.


'Сашо' Илиев напусна 'Фермата' след дуел с Веселин Василев

Майор Веселин Василев и собственикът на автосалон Александър Илиев - 'Сашо' се изправят един срещу друг във втория мъжки дуел.

Мъжки дуел - Александър Илиев - 'Сашо' vs майор Веселин Василев - участници 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Един от 'най-мързеливите' сред младите и един от 'най-работливите' сред по-възрастните ще премерят сили за оставане във 'Фермата'.

Събитията коментираха гостите в студиото - Кристина Патрашкова, Любен Дилов-син, Станка Карабелова - 'Таня' и Юлиян Константинов.


'Мисис Баба' Дони Василева и рускинята Альона в женски дуел

Доника Василева - 'Дони', която е и 'Мисис Баба' 2015 напусна шоуто.

Женски дуел - Альона Михайлова vs 'Мисис Баба' 2015 Дони Василева - участнички 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Дуел между Альона и 'Дони' разреши и още един конфликт, на който зрителите са свиделети в последните седмици - между двата лагера.

Александър Илиев, Ани Владимирова, Деси Стоянова, Ива Николова и Маргарита Михнева коментираха в студиото шоуто и женския дуел.


Георги Цанов - 'Гоги' напусна 'Фермата' 2015 след тежък дуел

'Митко' и 'Гоги' в двубой за бъдещето на мъжете във 'Фермата' 2015.

Мъжки дуел - Георги Цанов - 'Гоги' vs 'Митко' - участници 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Димитър Господинов -'Митко' спечели трудно победата след 'дузпи'.


Асен Митев - напусна след дуел за втори път 'Фермата' 2015 г.

Асен Митев срещу Веселин Василев в дуел за честта на поколенията.

Мъжки дуел - Асен Митев vs майор Веселин Василев - 'Веско' - участници 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Трите нива, в които Асен и Веселин участваха, са пренасяне на вино в уста, коване на дървена стълба и улавяне на омазнени прасенца.


Пчелата майка Мария Уайт напусна след дуел с Рая Агонцева

Най-конфликтната жена във 'Фермата' - Мария загуби с 0:6, в женски дуел с най-младата участничка в риалити формата - Рая Агонцева.

Женски дуел - Рая Агонцева vs Мария Уайт - участнички 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Двубоят коментират в студиото: напусналият 2 пъти Асен Митев, Ива Екимова, Кристина Патрашкова, Маргарита Михнева и Рут Колева.


Най-младите участници Нора и Рая в последния женски дуел

Жената с най-здрави нерви Нора Димитрова в емоционален двубой се изправи и победи потомствената риалити звезда Рая Агонцева.

Женски дуел - Нора Димитрова vs Рая Агонцева - участнички 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Двубоя коментират гости в студиото: напусналата шоуто Мария Уайт, Ангел Джамбазки, Кристиян Коев, Марта Вачкова и Славена Вътова.


Култов сблъсък - спортен хъс срещу военна дисциплина

Дуелът тази седмица в шоуто е между двама силни участници 'Симо' и Веселин - ще бъде предимно физически, но все пак и психически.

Мъжки дуел - Симеон Найденов vs майор Веселин Василев - участници 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Дебютант на арената за дуели, мощният спортист Симеон Найденов спечели срещу ветеранът от три дуела 'непобедимия' майор Василев.


На арената в мъжки дуел тази седмица Райно победи Мустафа

Мъжете с главно 'М' и приятели - Мустафа Ликов и Райно Узунов.

Мъжки дуел - Мустафа Ликов vs Райно Узунов - участници 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

В студиото са Антон Хекимян, Диляна Маринова - 'Джуджи', д-р Илия Илиев, Калина Паскалева и напусналия 'Фермата' майор В. Василев.


Симеон срещу 'Митко' в невиждан дуел във 'Фермата' 2015

В тринайсетият сблъсък за оцеляване, в двубой и като двама римски гладиатори Симеон Найденов спечели - победи Димитър Господинов.

Мъжки дуел - Симеон Найденов vs Димитър Господинов - участници 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Райно удържа на думата си дадена пред Мустафа и направи мъжки дуел. Така на финала в шоуто ще достигнат две жени и двама мъже.

В студиото коментари на събитието са Мартин Карбовски, Кристина Патрашкова, Маргарита Михнева и напусналия 'Фермата' - Мустафа.


Напусналите участници се завръщат във 'Фермата' 2015

Напусналите участници ще определят тримата финалисти в първия сезон на шоуто. Те ще гласуват кой от Нора, Альона, Симеон и Райно да отиде директно на финал, и кой ще се сражава за това си право.

Напусналите участници се завръщат във 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

'Симо' надделя над Альона и се превърна в първия избран финалист. Сигурните финалисти в шоуто засега са двама мъже Райно и Симеон.


Последен дуел и Нора стана 3-тия финалист, като победи 'Алла'

Последния ден във 'Фермата' 2015, две жени се изправят една срещу друга в драматичен сблъсък за последното място на големия финал.

Последен женски дуел - Нора Димитрова vs Альона Михайлова -'Алла' - участнички 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Предвидени бяха три игри, но те не носят точки както досега, а важи правилото 'две от три'. и няма да се стигне до равенство и Алманаха.

Финалът на 'Фермата' 2015 е на 20-ти декември от 20:00 часа по bTV.


Райно е победителят в първия сезон на 'Фермата' 2015 година

Райно Узунов спечели най-голям брой точки от трите компонента.

Райно Узунов - Победител във 'Фермата' 2015 (The Farm) bTV

Г-н Павел Станчев, Главен изпълнителен директор bTV Media Group, връчи наградата и обяви старт на кастинги за втория сезон на шоуто.

Титлата за 'Най-добър фермер сред отпадналите участници' беше определена и връчена от бай Георги Михайлов на Мустафа Ликов.


Наградата за победителя в първия сезон на новото риалити шоу по bTV - 'Фермата' 2015, различно от всичко, излъчвано е 100 000 лева.


17 февруари 2015