Детска Евровизия 2015 год. в България

'Детска Евровизия' 2015 България домакин в мултифункционална зала 'Арена Армеец София', билети, кастинг, участници, победител
Детски песенен конкурс Евровизия

Българската национална телевизия БНТ ще бъде тази есен домакин на 13-тото издание на състезанието 'Детска Евровизия' 2015 година.

Най-престижният детски песенен конкурс в Европа ще се проведе на 21 ноември 2015 г. в мултифункционална зала 'Арена Армеец София'.

Junior Eurovision Song Contest Bulgaria 2015

Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България и на БНТ.

Крисия, Хасан и Ибрахим в Парламента - Детска Евровизия 2015 България

С решение на заседание, кабинетът отпуска до 3 млн. лв. по бюджета на БНТ за продуцирането и създаването на телевизионна програма за международния песенен конкурс 'Детска Евровизия' 2015 година.

Лого Детска Евровизия 2015 България

Изпълнителният директор на Детската Евровизия Владислав Яковлев изрази силната си подкрепа и готовност да окаже съдействие на БНТ при подготовката на тазгодишното домакинство на конкурса 2015.

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) и мениджмънта на Детската Евровизия ще направят всичко възможно да се гарантира, че децата и участващите телевизионни оператори ще станат част от позитивно и забавно събитие, даващо шанс за изява под светлините на прожекторите и възможност за творчество и нови приятелства.

Планетата на децата - кратка история

През 2014 година 14-годишният Винченцо Кантиело спечели Детската Евровизия във Валета, столицата на Малта. Италианската телевизия RAI получи правото да организира тазгодишното издание на конкурса. Но според правилата, победителят може да не бъде новия домакин.

Песенният конкурс ще се излъчи на живо и е подходящ за всички аудитории. Милионите зрители ще могат да гледат състезателите пред телевизионния екран или на стрийминг онлайн. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в състезанието.

Интересът на тв операторите от цяла Европа към Детската Евровизия е висок. През 2014 година в конкурса участваха 16 страни. Това е най-големият брой, участващи държави от 2007 год. Няколко от тях вече са започнали да търсят своите нови изпълнители на възраст между 10 и 15 години, които ще имат честта да представят страната си.

В конкурса могат да участват само телевизионни оператори, които са членове на Европейския съвет за радио и телевизия.

Детският песенен конкурс Евровизия или 'Детска Евровизия' е на живо и телевизионно предаване, организирано от Европейския съюз за радио и телевизия и от организацията UNICEF. Конкурсът се провежда ежегодно от 2003 година, в различен европейски град.

Конкурсът е много близък до Песенният конкурс Евровизия, от който външност произлиза. Всички участващи национални телевизии изпращат своя песен за конкурса, чийто изпълнител е между 10 и 15 години и чрез телевизионно гласуване и жури се определя победител. Приходите от гласуването отиват за децата в нужда чрез UNICEF.

Освен по телевизиите на участващи държави конкурса се изпъчва и Австралия, Естония, Израел и др. страни, а също така и в Интернет.

На 17-и август от 21:00 по bTV е първия епизод от кастингите

Започна решителната фаза от българската национална селекция за нов представител на страната в песенния конкурс 'Детска Евровизия'.

Кастинг за Детска Евровизия 2015 България

bTV медията ще покаже предварителния кастинг, полуфиналите и финала на националната селекция в няколко епизода в праймтайм.

24 деца ще преминат в полуфинала, където пред комисия и чрез гласуване в интернет и SMS ще се изберат 4-ма от 12-те финалисти.


Габриела Йорданова ни представя на 'Детска Евровизия' 2015

12-годишната Габриела Йорданова от Русе ще представя България на Детска Евровизия 2015. Избрана е след вот на жури и на зрители.

Габриела Йорданова - 'Габи' от Русе, представя България в 'Детска Евровизия' 2015

'Габи' покори публиката с изпълнението на песента 'Осъдени души'.


Поли Генова ще бъде водеща на 'Детска Евровизия' 2015

Поп звездата Поли Генова ще е водеща на 'Детска Евровизия' 2015.

Поли Генова - водеща 'Детска Евровизия' 2015 България

Поли Генова ще посрещне на сцената в зала 'Арена Армеец' - София представителите на 17-те участващи държави тази година в конкурса.


Малта е победителят на 'Детска Евровизия' 2015 в София

Песента 'Not My Soul' на Destiny Chukunyere (Дестини Чукуниере) от Малта спечели първото място на 'Детска Евровизия' 2015 с 185 точки.

Дестини Чукуниере от Малта - победител 'Детска Евровизия' 2015 България

На второ място е 'Love' на Михаел Варосян - 'Мика' от Армения с 176 точки. България (Габи и Иван) се класира на девето място с 62 точки.


Лидия Ганева на финалния концерт в Детската 'Евровизия' 2016

Нашият представител Лидия Ганева (10 г.), ще излезе на престижната сцена с песента 'Вълшебен ден' на 20-ти ноември от 17:00 ч., по БНТ.

Лидия Ганева - участник и финалист 'Детска Евровизия' 2016 в Малта

Тя изненада останалите участници в конкурса с уникален подарък. За спомен раздаде кукли с умаления вариант на нейния сценичен тоалет.

Мариам Мамадашвили от Грузия спечели Детската 'Евровизия' 2016, като получи общо 239 т. На второ място е Армения, а на трето Италия.

Мариам Мамадашвили от Грузия - участник, финалист и победител - 'Детска Евровизия' 2016 в Малта

Нашата Лидия Ганева се класира сред първите 10 участници. Вотът на зрителите отпадна, гласуваха 2 журита - професионално и детско.


30 март 2015