'MasterChef' България 2015, 'Мастър Шеф'

'Мастър Шеф' ('Мастер Шеф') 2015 България, мастършеф бг, сезон 1, епизод, епизоди, MasterChef Bulgaria bg, кастинг, участници, жури, финал, победител


Предизвикателството 'Мастер Шеф' България


'MasterChef' е формат на кулинарно телевизионно реалити шоу. В България започва да се излъчва от 3 март 2015 по bTV.

Излъчва се три пъти в праймтайма на bTV - вторник, сряда и четвъртък от 21:30 до 22:30 часа. Големият финал е на 3 юни.


Жури, кастинг и избор на участници

3-ма шеф готвачи, най-добрите в България ще оценяват участниците: Chef Андре Токев, Chef Виктор Ангелов и Chef Петър Михалчев.

Жури на 'Мастер Шеф' 2015 България

И тримата са известни в гилдията с енциклопедичните си знанияв гурме културата, талант на кулинарната сцена и перфекционизъм.

Кандидатите за участници трябва да са навършили 16 години, да не са работили и да не работят като професионални готвачи.

Българската кухня има репутацията на една от най-разнообразните и вкусните - умела комбинация между славянската, балканската и ориенталската, добавяйки собствена неповторимост. Претендентите за титлата MasterChef ще се изправят пред предизвикателството да вдъхнат живот на уникалната си гастрономична култура.

По време на приключението 'MasterChef' 2015, участниците ще се изправят пред индивидуални и отборни готварски предизвикателства, като всяка седмица ще минават през елиминации, докато не остане най-добрият гладиатор в кухнята - първият MasterChef на България.

Лого на 'Мастер Шеф' 2015 България

Целта на шоуто е да бъдат намерени най-добрите любители-готвачи в страната, чиито талант, креативност, отдаденост, технически умения и страст към храната могат да променят живота им завинаги.

Над 1000 души участваха в първоначалния кастинг, който се проведе в най-големите градове на България - София, Варна и Пловдив.

'Мастер Шеф' 2015 България - участници

След стотици дегустации до първия тур са допуснати 80 кандидати, журито ще отсее 64-ма и участниците в предаването ще останат 16.


Големия финал и победител на 'Мастър Шеф' 2015, сезон 1

В последния 40-ти епизод, финалистите Симеон Червенков и Елена Петрелийска, ще премерят сили за титлата 'MasterChef' 2015.

'MasterChef' 2015 България - Симеон Червенков и Елена Петрелийска - финалисти

Милионерската щерка Елена и Симеон влязоха в шоуто със своите лични истории - тя е имала проблем с храната, той с наркотиците.

В продължение на 3 месеца кулинарното шоу с елементи на казарма и спортно състезание е във вихъра си и държи в напрежение зрители.


Симеон Червенков бе удостоен с титлата 'Мастър Шеф' 2015, в първия сезон на финала (3-ти юни) и с награда от 100 000 лева.

'Шест месеца ще обикалям света, за да досъбера някои рецепти. Ако обстановката в България позволява, може би ще рискувам да отворя малък ресторант в квартала' - планира победителят.


04 декември 2014