'MasterChef' 4 България 2018, 'Мастър Шеф'

'MasterChef' България 4, 'Мастър Шеф' 2018 ('Мастер Шеф'), мастършеф бг, сезон 4, четвърто поколение кулинарни таланти, епизод, епизоди, MasterChef Bulgaria bg, кастинг, участници, жури Chef Андре Токев, Лео Бианки, Chef Петър Михалчев, старт 2018, полуфинал, финал 2018, победител:  ( г.) от  на финал срещу  ( г.) от , кулинарно реалити формат по bTV, гладиатори в кухнята, хоби готвачи
Четвърто поколение кулинарни таланти, сезон 4


'MasterChef' е формат на кулинарно телевизионно реалити шоу, като избраните участници са любители кулинари, а не професионалисти.

В България започва да се излъчва за първи път през 2015 г. по bTV. Третият сезон ще стартира на 27 февруари 2018 година - от 21:30 ч.


Кастингите за новото издание стартират на 16 септември 2017 г.

Кулинарното състезание 'MasterChef' се завръща с 4-ти сезон по bTV.

Лео Бианки, Андре Токев и Петър Михалчев - жури на 'MasterChef' България 4, 'Мастър Шеф' 2018

Авторитетното жури на тримата топ готвачи - Лео Бианки, Андре Токев и Петър Михалчев започва търсенето на новото поколение хоби готвачи, готови да покажат, че са по-силни от жегата, по-бързи от умората и достатъчно смели, за да отвоюват готварските върхове.

Всеки, който иска да изпита своята страст и въображението си към храната и да се докосне до най-високите стандарти на кулинарното изкуство, трябва да се запише за кастинг на http://masterchef.btv.bg или на телефон 0879918000 от 16 октомври до 20 ноември 2017 год.

Желаещите да се включат в драматичните и завладяващи състезания за кулинарна креативност, трябва да са навършили 18 години, да не са работили и да не работят като главни готвачи или да получават доходи от приготвяне на храна в професионална обстановка.

Одобрените кандидати ще покажат любимите си кулинарни рецепти на предварителните кастингите на 5 и 6 декември в град Варна, на 12 декември в град Пловдив и от 17 до 21 декември в столицата София.

В четвъртия сезон на 'MasterChef' 80-те най-добри хоби готвачи ще се изправят пред по-трудни кулинарни предизвикателства, ще трябва да се справят с повече обрати, изненади и неочаквани нови правила.


Какви ще бъдат новото поколение хоби-готвачи в 'MasterChef' 4

Победителката и носителка на титлата с престижната статуетка от кулинарното шоу 'MasterChef' 3 България, в родния ни телевизионен ефир Божана Кацарова, се запозна с някои от новите последователи.

Новите кандидати за участници - 'Мастър Шеф' 2018, сезон 4

Бъдещето влиза в кухнята на 'MasterChef' с хай-тек за хоби готвачите, ще управляват интелигентни роботи, за приготвят ultra premium ястие.

Претендентите за титлата на 'MasterChef' 4 стартират подготовка за грандиозни кулинарни сблъсъци още от предварителните кастинги.

Докторант по химия, мотивиран от един голям лакомник вкъщи, групов фитнес инструктор, сватбен агент, човек, който се занимава с готварство от 3-годишен, според данни на родителите му и онлайн търговец са сред първите кандидати за четвъртия сезон на любимото кулинарно шоу на България. Компания в кухнята на строгото, но справедливо жури, искат да им правят ландшафтен архитект, доброволец в социална болница, счетоводител, както и участник в риалити шоу на bTV с богат кулинарен опит.

Своите възможности в 'MasterChef' 4 иска да опита и екскурзовод, намерил семейства и щастлив живот за 36 деца, човек, който не е готвил 'само слон', друг - вдъхновен да приготвя различни ястия всеки ден, воден от неутолимия си апетит, както и такъв, който мечтае да издаде книга за сходството между тракийската и етруската кухня.

Сред кандидатите за титлата и голямата награда от 100 000 лева са бодибилдър, мечтаещ за коридорите на ЦЕРН, дама, приготвила 'страхотна торта с чесън' и хоби-готвач, който се стреми да създаде една здравословна култура на хранене и навици на своите деца.

Един от попълнилите анкетата за кастинг на 'MasterChef' 4, признава, че се е научил да готви заради любовта към ориза, която го е накарала и да се ожени за азиатско момиче. Отдадена домакиня разказва, че се е научила да готви, защото синът й обожава шоуто и държи тя да му готви гурме вечери по модел на топ кулинарите.


Кои са новите участници в 'MasterChef' 4 България 2018, сезон 4

Аспарух Камбуров (36 г.), Валерия Докузова (28 г.), Гергана Хеминга (35 г.), Даниел Радойков (35 г.), Йорданка Райкова (38 г.), Кольо Минчев (33 г.), Кристиана Лазарова (26 г.), Лъчезара Павлова (23 г.), Махмуд Ал Байруми (38 г.), Милена Иванова (48 г.), Миряна Петрова (28 г.), Михаела Костадинова (28 г.), Николай Немигенчев (30 г.), Николай Попов (23 г.), Савина Николова (24 г.), Снежана Кипрова (42 г.), Станислав Георгиев (25 г.), Станислав Райчев (32 г.), Събина Косева (56 г.), Цветанка Славкова (41 г.) и Цветомира Ванчева (30 г.).

'MasterChef' 2018, сезон 4, участници: Аспарух Камбуров (36 г.), Валерия Докузова (28 г.), Гергана Хеминга (35 г.), Даниел Радойков (35 г.), Йорданка Райкова (38 г.), Кольо Минчев (33 г.), Кристияна Лазарова (26 г.), Лъчезара Павлова (23 г.), Махмуд Ал Байруми (38 г.), Милена Иванова (48 г.), Миряна Петрова (28 г.), Михаела Костадинова (28 г.), Николай Немигенчев (30 г.), Николай Попов (23 г.), Савина Николова (24 г.), Снежана Кипрова (42 г.), Станислав Георгиев (25 г.), Станислав Райчев (32 г.), Събина Косева (56 г.), Цветанка Славкова (41 г.) и Цветомира Ванчева (30 г.)


Кои хоби готвачи отпадат от 'MasterChef' 4 България 2018

• Липсата на афинитет към солта, изкара Събина Косева първа от състезанието, още в самото начало на кулинарното приключение.

• Стресът се отрази на младия кулинарен талант Миряна Петрова и скаридите с кускус загубиха с/у петлето с нахут на Валерия Докузова.

• На азиатска тема в директна елиминация, изкара Гергана Хемминга неочаквано трета от 'MasterChef' 4 България, в дуел със Станислав.

• Решението на Андре, Петър и Лео за агнешко, полента и доматена паста - избраха Милена Иванова да напусне 'MasterChef' 4 България.

• Кухнята напуска Снежана на елиминациите, срещу Савина и Кольо, където готвят с продуктите от всяка консервена кутия, която отворят.

• Изпращаме Валерия Докузова от кухнята на 'MasterChef' 4 България 2018 - канолите й се оказаха финалното и 'фатално' стъпало за нея.

• Станислав Г. напусна шоуто във финалната фаза на елиминациите, срещу Цветомира и Кольо, при приготвяне тортелини пълнени с риба.

• Трима хоби готвачи се борят отново да притежават мечтаната бяла престилка в 'MasterChef' 4 България 2018 и 'Гери' извоюва победата.

• На Цветанка малко не ѝ достигна да запази мястото си в 'MasterChef' 4 България 2018, във финалния сблъсък тази вечер с Йорданка.

• За последен път напусна Гергана, която бе на дуел с Йорданка. В битката дамите се справиха отлично, но ястието на Йорданка победи.

• Темпурата затрудни всички, но препъна Савина по пътя към титлата 'MasterChef' България и повлия ли й бременността върху участието.

• Лъчезара предизвика Николай Попов в дуел за по-добри кюфтета на скара. Лъчезара се спаси, но Николай загуби и от Кольо Немигенчев.

• Хапките с пържоли се оказаха голяма хапка за Михаела Костадинова тази вечер в 'кулинарния покер' и тя напуска 'MasterChef' 4 България.

• Махмуд Ал Байруми - 'Махси' защити мястото си в 'MasterChef' 4 BG, с/у Аспарух Камбуров, в последния етап на седмичните елиминации.

• Махмуд, Даниел и Кольо на последния етап на елиминациите се справиха страхотно, но Даниел Радойков трябваше да си тръгне.

• Две приятелки се разделят и един талантлив хоби-готвач Кристиана Лазарова напуска играта дотук в шоуто 'MasterChef' 4 България 2018.

• Махмуд Ал Байруми, загуби в дуела срещу Йорданка Райкова във финалната фаза на елиминациите, която го победи с доза 'хитрост'.

• Йорданка Райкова е един противоречив, но много силен играч и тя 'напусна' на шеста позиция преди финала в 'MasterChef' 4 BG 2018.

Топ 5 финалистите на хоби-кулинарите в 'MasterChef' 4 България 2018 са Кольо Минчев, Лъчезара Павлова, Николай Немигенчев, Станислав Райчев и Цветомира Ванчева. Аплодисменти и успех!

5️⃣️ Кольо Минчев завърши на 5-то място в 'MasterChef' 4 BG 2018 год. Той постигна много в шоуто и доказа, че кулинарията е негова страст.

4️⃣️ Лъчезара Павлова завърши на 4-то място в 'MasterChef' 2018 BG, на крачка от финала, но кулинарните успехи за нея тепърва започват.


Награда за победителя в 'MasterChef' 2018 България е 100 000 лева, курс в академия 'Le Cordon Bleu' в Лондон и престижната статуетка.


15 септември 2017