Какво не трябва да подарявате на детето ми

Какви подаръци за децата си не харесват и не искат родителите


Неща, които родителите не желаят в дома си


Мили бабо, дядо, приятели и др. ангажирани в подаряването ...

Разбираме, че обичате детето. Сигурни сме, че имате своите причини да му подарявате точно това 'нещо', което обикновено подарявате.


Какво не трябва да подарявате на едно дете

В края на краищата 'нещо хубаво' е разтегливо понятие и се случва в него да се вместят дори двуметрови плюшени маймуни или мечки.

Само че родителите искат следващия път, когато се наканите да подарявате 'нещо' на детето им, това да не бъде:

Играчка, издаваща твърде високи звуци

Нежелани детски подаръци - играчки

В тях има особена прелест. Например, отивате през нощта до тоалетната, докосвате неволно леко с крак нещо меко и изведнъж чувате тъничко: 'Здравееей!'. Това не е глас от небесата, а ухилено кученце. Но общителното плюшено животинче е половин беда. Много по-тежък е случаят с общителна пластмасова играчка. Защо ли? Защото звучи по-силно! Всички тези самоходни коли, виещи 'файър, файър', автомати и полицейски машини със сигнални лампи, могат да доведат до истинска истерия всеки ..., но не и детето, разбира се.

Конструктор, съдържащ куп малки елементчета

Нежелани детски подаръци - играчки

Как започва вашият ден? Ставате от леглото, отпускате крака на мекия килим и отивате да си направите кафе, за да се ободрите за предстоящия прекрасен ден. А сега си представете, че вместо гъста мекота, под крака си усетите вратичка на самосвал в мини размери и с две остри малки панти? Това много не ободрява - вратичките с размери 0,7х0,7 см – те всъщност са едни от най-събуждащите неща на света ... Но дали денят ще е радостен оттук нататък е друг въпрос.

Кутия шоколадови бонбони в целофанче

Нежелани детски подаръци - бонбони

Много вероятно е, когато купувате кутията, въображението ви да рисува идилична картина – едно възпитано и добро дете, което хапва бонбоните по един на ден и то след вечеря. После си измива зъбките. Вие просто не познавате добре този дребен хитрец! Бонбоните ще оцелеят около час. Е, добре - два часа, само в случай, че родителите успеят да ги скрият, което ще забави малко неизбежния им край.

Двуметрова плюшена маймуна или мечка

Нежелани детски подаръци - играчки

Пожалете животното! Повечето съвременни деца не обичат меките играчки. Всъщност съвременните девойки също не ги обичат. И изобщо тях никой не ги обича! Може би само продавачите в магазините, в които влиза окъснял гост и посочва най-големият и ярък предмет, който вижда. Така че съдбата на тези маймуни и мечки е предизвестена и печална: забравен ъгъл, прах, редки срещи с молците и безкрайна самота. Бррр! И на врага си не го пожелаваме.

Съмнителна детска дреха

Нежелани детски подаръци - дрехи

Какво е това съмнителна детска дреха? Това е вещ, при вида на която ви обвземат съмнения - веднага ли да я извхвърлите или да я запазите за парцал. Извинявайте, грешка. Съмненията обхващат родителите. Не и вас, защото иначе не бихте подарили това 'нещо'. Съмнителните дрехи включват: чорапогащници в искрящи цветове от щанда за намалени стоки, китайска рокля с дантели, евтини чорапи и т.н. И не се надявайте - такива и на вилата, и в гората не се носят.