Характер на дете според час на раждане

Характерът на детето според часа на раждане, темперамент, според китайския хороскоп


Според китайския хороскоп


Китайците считали, че темпераментът на детето може да се разбере какъв ще бъде, според това в колко часа то се е появило на бял свят.

За тях часът на раждане е определящ за темперамента и характера на детето, колкото датата, месеца и годината, в която се е родило то.


Каква е съдбата ви, според часа на раждане

Той ни дава основните заложби, които с времето вие да развивате.

Характер дете и час на раждане

Тази информация е полезна за вас, защото ви разкрива в коя област потенциалът ви е най-силен и с кои негативни черти да се справите.

Полезно е и за връзките ви, можете да съпоставите качествата си и възгледите с партньора си и да прецените доколко сте подходящи.

Затова, ако не знаете в колко часа сте родени, питайте родителите си и вижте по-долу как този час влияе на вашия характер и съдбата ви.


От 00:00 до 02:00 ч. Децата, родени в този часови диапазон са изключително любознателни и новатори по природа. Обичат предизвикателствата, смяната на обстановката и активните игри. Имат силна връзка с природата и предпочитат да са на открито, вместо в затворено пространство. Родените в този интервал деца са с добре развита двигателна култура, прохождат сравнително рано и имат голям потенциал в спортните изяви.

От 02:00 до 04:00 ч. Родените межди 2 и 4 ч. след полунощ са хора с много идеи и творческо мислене. Като деца предпочитат игри, изискващи творческо мислене – рисуване, игри с пластелин, оцветяване и т.н. Момиченцата, родени в този часови диапазон, са много внимателни към детайлите и от малки проявяват загриженост към външния си вид. Ако детето ви е родено в тези часове, нищо чудно да се насочи към занимания, свързани с изкуства и да не проявява особен интерес към математиката или химията.

От 04:00 до 06:00 ч. Типичното за малчуганите, родени в този часови диапазон, е че са много концентрирани и упорити в своите занимания. Трудно се отказват, понякога са дори инатливи. Това обаче не бива да ви тревожи, тъй като в зряла възраст може да се превърне в предимство. Родените межди 4 и 6 ч. деца често се насочват към професии, изискващи силна воля и концентрация, където, освен интелект, се изисква и огромна доза мотивация.

От 06:00 до 08:00 ч. Ако детето ви е родено в този часови интервал, то сигурно сте забелязали неговата силна чувствителност и емоционалност. Тези деца са много привързани към близките си, трудно приемат отделянето от родителя и са много състрадателни и емпатични. Не би било изненадващо, ако детето, родено между 6 и 8 ч. сутринта се насочи към социални професии като медицински работници, учители, педагози.

От 08:00 до 10:00 ч. Децата, родени между 8 и 10 ч. сутринта са лидери по природа. Те са много социални, но още в ранна възраст можете да забележите, че изпъкват сред останалите и често „диктуват” правилата. Обичат игри със състезателен характер и трудно приемат, ако не са сред победителите. В зряла възраст често избират професии, изискващи мениджърски способности и бързо се изкачват в йерархията.

От 10:00 до 12:00 ч. Типичното за дечица, родени в този часови диапазон, е че са много жизнерадостни и като нищо ще ви дарят с първата си усмивка скоро след раждането. Те са много активни, обичат игрите и често забавляват всички останали с действията или изказванията си. Артистични натури са и още в много ранна възраст проявяват завидно чувство за хумор. Убедителни са, а най-силното им оръжие е усмивката и доброто им настроение.

От 12:00 до 14:00 ч. За децата, родени в този часови диапазон е много важна връзката със семейството и често са силно привързани към своята майка. По-трудно се отделят и преживяват болезнено тръгването на ясла или градина. Обичат семейните занимания, пътувания и игрите с мама и татко. Предпочитат да са в по-затворен кръг от хора, но в никакъв случай не са необщителни. В зряла възраст често избират професии, изискващи концентрация и аналитичност.

От 14:00 до 16:00 ч. Малчуганите, които са родени между 2 и 4 ч. следобяд са много сръчни и активни. От малки имат желанието да хващат предмети и да изучават различни материи. Като нищо ще забележите колко бързо се справят с игри, изискващи фина моторика. Когато станат по-големи, тези деца обичат да се занимават с направата на различни предмети от хартия, глина или дърво. Общителни са и са доста отзивчиви.

От 16:00 до 18:00 ч. Ако вашето дете е родено в този часови диапазон, може би вече сте забелязали колко сърдечно и любвеобилно е то. Още в най-ранна възраст проявява силна привързаност към близките си, обича прегръдките и физическия контакт. За децата, родени между 16 и 18 ч. е типично, че са много лоялни и държат на приятелствата, създадени още в ранна възраст. Като пораснат търсят сигурност и здрави отношения, базирани на любов и разбирателство.

От 18:00 до 20:00 ч. Децата, родени в този часови диапазон, са много жизнени, енергични и обичат разнообразието. Обикновено проговарят бързо и са много социални. Речевите им умения са силни и обичат да комуникират. Ако връзката с родителя е силна, те няма да се поколебаят да споделят проблема си или да поискат съвет. В зряла възраст често се насочват към професии, изискващи дар слово и ораторско майсторство.

От 20:00 до 22:00 ч. Ако детето ви е родено в този часови диапазон, вероятно то е доста добре координирано и с отлична двигателна култура. Обикновено тези деца от рано проявяват желание за двигателна активност и интерес към спорта. Много добре се справят с дейности, изискващи физическа издръжливост, а в емоционално отношение нерядко са сдържани и предпазливи. Когато са в свои води, са много спокойни и уверени, но не обичат рязка промяна и трудно се отделят от родителя.

От 22:00 до 24:00 ч. Децата, родени в този часови интервал, от малки проявяват чувство за естетика, обичат да играят с цветни предмети и скоро ще забележите колко се впечатляват от красивото – независимо дали става въпрос за човек, място или картина. Много са деликатни и тактични и в зряла възраст това често им носи полза. Не би било изненадващо, ако тези деца се насочат към професии, изискващи дипломация, убедителност и такт.