Йога упражнения 'мама с бебе' на гладно

Йога упражнения 'мама с бебе' за стягане на ръце, корем и ханш, гимнастика


За стегнати ръце, корем и ханш

Човек, ако има желание винаги ще намери начин. Трябват му само желание, воля и силна мотивация, останалото са оправдания и извинения.

В грижите покрай бебето не винаги имате време и възможност да се отделите от него, за да тренирате сами.

Сега ще ви покажем как да се забавлявате заедно с него, докато правите йога упражнения за най-проблемните области след раждането - ръце, корем и дупe.

За целта бебчето ви трябва да може да си държи главичката стабилно, да стои седнало за малко, или да е навършило поне 5 месеца.

По време на изпълнението слушайте вашата любима музика и не забравяйте, че трябва да изпълнявате упражненията на гладно, както вие, така и вашето дете.

Важно е през цялото време да обръщате внимание на бебенцето, да го закачате, за да не се разплаче.

Правете упражненията със собствено темпо и толкова често, колкото желаете.

Йога упражнения 1 Йога упражнения 2 Йога упражнения 3

За стягане на ръцете:

Хванете бебето под мишниците и го повдигайте нагоре и надолу над главата ви.

Повторете в зависимост от това колко ви тежи.

Препоръчителни са три серии с по 8 повторения.

Упражнението може да изпълнявате легнали, седнали или прави.

За плосък корем:

Останете в легнало положение. Свийте краката в коленете. Поставете бебето върху подбедриците ви по коремче и го придържайте под мишниците.

Започнете да движите краката леко нагоре и надолу.

Направете пак 3 серии с по 8 повторения.

Починете си малко и в същата изходна позиция движете краката напред към вас и назад.

Отново 3 серии с по 8 повторения. След кратка почивка направете и кръгчета с краката, докато бебето е върху тях – на ляво и на дясно.

За стегнат ханш:

Легнете. Направете поза 'мост'. Поставете бебето срещу вас на корема.

Придържайте го.

Вдишвайки - вдигнете таза.

Издишвайки го свалете на пода.

Направете отново 3 серии с по 8 повторения, като на 8-я път задържайте повече горе ханша в поза 'мост', като се опитвате да го стягате допълнително.

За корем и ханш:

Сега обърнете бебенцето по корем към вас. Застанете и вие срещу него по корем и направим поза 'Супермен'.

Повдигате за кратко ръцете и краката и задържате така. Повторете няколко пъти. Релаксирайте за кратко. С това упражнение стягате едновременно и корема и ханша ви.

Упражнения, които ви предлагаме съвсем няма да откраднат от така безценното ви напоследък време (20-25 минути на сесия), но със сигурност ще ви помогнат да се възстановите по-бързо, да възвърнете фигурата си и да облекчите напрежението в областта на шията и гърба, причинено от кърменето на бебето или от носенето на ръце дълго време.

Играта с бебето насърчавава опорно-двигателното му развитие, стимулира имунната система и засилва връзката майка-дете. Тренировъчната работа заедно в игрова сесия е забавно както за вас, така и за бебето. Този тип физическа активност е отличен ресурс, за да се удовлетворят няколко нужди на наведнъж: много внимание за бебето, стимулиране на рефлексите му, жестове на привързаност, смях и закачки.

Мами, внимавайте много! Бебетата са склонни да бъдат много взискателни треньори. Те искат упражненията да се повтарят отново и отново, и не разбират, че мама има нужда от почивка.

Желаем ви приятна йога гимнастика, бързо възстановяване на физическата ви форма, и много усмивки в компанията на малкото ви съкровище!