Индиец има 94 деца от 39 жени и 33 внуци

Индиец има семейство с 94 деца от 39 жени, 33 внука и 14 снахи, 67-годишния Зиона Зион Чана, професия дърводелец, Ziona Zion Chana, внук, Индия


Семейство от 200 човека под един покрив


В индийското село Бактванг (Бактуанг), което се намира в източния щат Мизорам на Индия, живее най-голямото семейство в света.

Главата на семейството 67-годишния индиец Зиона Чана има 39 жени, 94 деца, 33 внука и 14 снахи. И всички те живеят заедно.


Най-голямото семейство в света живее в Индия

В семейството има военна дисциплина, старшите жени изпълняват цялата домашна работа - почистват дома, перат и приготвят храната.

Зиона Зион Чана с харема си от 39 жени

Ежедневно на жените им се налага да обработят 30 кокошки, да почистят 60 кг. картофи и да сварят около 100 кг. ориз за храната.

Независимо от постоянните грижи, Зиона Чана счита за божи дар всичките свои 39 жени и с отговорност подхожда към възложената му мисия да бъде глава на най-голямото семейство в света.


Четири етажната къща 'Чуантар Ран' със 100 стаи

Зиона Чана и близките му се разполагат в четири етажната къща, която се нарича 'Чуантар Ран', в превод - 'Дом на новото поколение'.

Къщата на Зиона Зион Чана

В къщата Зиона има свое училище и дърводелска работилница, а в ранчото са кочина за свине, курник, оризово поле и градини.

Всички живеят в огромни зали, освен главата на семейството, който има самостоятелна стая, където вечер посреща жените от харема си.

39-те съпруги на Чана споделят леглото му на ротационен принцип.

'Аз считам, че Бог ме е благословил да се грижа за такова голямо семейство. Считам себе си за щастлив човек, че имам 39 жени и съм глава на най-голямото семейство в света' - разказва Зиона.

Съпругите на Чана го считат за най красивия от мъжете на селото и твърдят, че в тяхното семейство има взаимна любов и уважение.

69-годишната първа съпруга Затианги организира останалите да вършат домакинската работа. Тя е най-възрастна и е била омъжена за Зиона най-дълго време. Всички в семейството е уважават.

37-годишната Нгайзуали пък се счита за избрана и любима жена, тъй като на нея е възложена задачата всеки ден да сресва господаря си

50-годишният му син Парлиана заяви, че баща му се е женил много пъти, за да може да се грижи за бедни и осиротели селски жени.


Щастливият многоженец оглавява и религиозна секта

Зиона е не само глава на тази къща, но и лидер на 400 фамилии от сектата 'Чана', която позволява на мъжете неограничен брой жени.

Мистър Чана заявява, че няма да спира да си търси нови жени за харема, готов е да замине даже за САЩ, за да се ожени отново.


11 февруари 2011
Канадец има 145 деца от 27 жени, засега все още няма внуци

Най-големият многоженец в Канада не е съгласен с легализиране на полигамията, защото можело да доведе до експлоатация на жените.

Пасторът Уинстън Блакмор

Пасторът Уинстън Блакмор, лидер на Мормонска фундаменталистка група, е под наказателно преследване от канадското правителство.

Пасторът Уинстън Блакмор с 145 деца от 27 жени

57-год. мъж не е ухажвал жените си, те сами са го преследвали. Той живее със семейството си в град Баунтифул, Британска Колумбия.


8 август 2016