Синьо вино - революция в индустрията

Синьо вино - революция в индустрията - нов хит, Blue Wine, 'Гик' ('Gik'), 'Страст в синьо' Шардоне ('Pasion Blue' Chardonnay), 'Ений' (Copaboca 'Ennius' Blue), 'Азул' Шардоне (Vino 'Azul' Chardonnay), цвят 'индиго', цена, 'Синята монахиня' ('Blue Nun')
Да, правилно прочетохте ... синьо вино


Новият летен хит сред напитките това лято ще бъде ярко синьо вино.

Сладкото синьо вино (Blue Wine) би си отивало чудесно с консумация на суши, начос с гуакамоле, паста 'Карбонара' или пък пушена сьомга.


Синьо вино 'Гик' ('Gik') от Испания и на европейските пазари

Шестима млади предприемачи от Баския регион в Испания са на път да направят най-голямата иновация във винената индустрия досега.

Синьо вино 'Гик' ('Gik')

Синьото вино, което те са нарекли 'Гик' ('Gik'), е смесица от бяло и червено грозде и е без добавени оцветители и без подсладители.

Нестандартният син цвят е получен изцяло от натурални съставки - пигмент от гроздовата ципа и химическото вещество извлечено от растението Банлангън или китайската багрилна сърпица (синилник).

Според Артис Лопес, участник в този нестандартен проект - синият цвят е символ на развитие, иновация, лекота, промяна и безкрайност.

Идеята им за подобен нетрадиционен продукт узрява чрез книгата 'Стратегията 'Син океан' - Рене Моборньо и В. Чан Ким (W. Chan Kim).

В книгата 'Стратегията 'Син океан', метафорично бизнес пазарът е представен като един претъпкан от конкуренция 'червен' океан и е необходимо да се намери стратегия, за да станат водите отново сини.

Въпреки, че младежите нямат опит във винопроизводството, те са на мнение, че винената индустрия в Испания има нужда от 'революция'.


Синьо вино 'Страст в синьо' Шардоне ('Pasion Blue' Chardonnay)

Това е уникално и определено нещо ново за любителите и ценителите на вино. Този нестандартен цвят за вино, предизвиква голям интерес.

Синьо вино 'Страст в синьо' Шардоне ('Pasion Blue' Chardonnay)

'Pasion Blue' Chardonnay е направено от 100 % Шардоне грозде. Това е един от сортовете за разработване на бяло вино в лозарство, като е известен още с благородството му като 'крал/ицата' на бялото грозде.

Произвежда се чрез процес на пигментация. Основата се създава от смесица на бяло и червено грозде, като бялото е основно Шардоне.

Добавя се органичен пигмент, получен от кожата на най-червеното грозде, без добавени оцветители и се получава божествен син цвят.

Препоръчва се, да държите виното на хладно и сухо място, далеч от слънчева светлина. Хладилникът е идеален за съхранение на виното.


Синьо вино 'Ений' (Copaboca 'Ennius' Blue)

Специално синьо вино, леко газирано и леко сладко. Кръстено е на Ений, известен писател, който се вдъхновява от гледане на небето.

Синьо вино 'Ений' (Copaboca 'Ennius' Blue)

Синият цвят идва от антоцианин от суши кора. По този начин то е с изцяло натурален цвят и мирис, с нотки на праскова, пъпеш и мед.


Синьо вино 'Азул' Шардоне (Vino 'Azul' Chardonnay)

Алкохолни прашни тонове в носа с атипична Шардоне миризма, вкус с повече сладост и тонове на зелено жълти плодове (пъпеш, ябълка).

Синьо вино 'Азул' Шардоне (Vino 'Azul' Chardonnay)

Вино с преобладаваща свежест, добра киселинност и сладост в носа с намаляващ вкус. Съдържанието му е 100 % Шардоне и 11 % алкохол.


Каква ще бъде началната стартова цена на бутилка синьо вино

Сините вина скоро ще бъдат достъпни за европейския пазар, на цена от около 10-15 € за бутилка, в магазината мрежа, според марката им.


!!! 'Синята монахиня' ('Blue Nun') е немско БЯЛО пенливо вино

Едно от най-продаваните вина по света в продължение на 30 години, но се превърна в обект на шеги и падна от мода, въпреки това оцеля.

Бяло вино 'Синята монахиня' ('Blue Nun')

Оригиналната версия е полу-сладък немски вкус за жени. Оцветена синя бутилка с монахиня на етикета и подновено съвременно вино.


Наздраве! Да ви е сладко!


8 август 2016