Масло от макадамия, еликсир за красота

Маслото от макадамия - еликсирът на красотата


Маслото от царицата на ядките


'Подхранване' e вълшебната думичка, която си казваме всеки път, когато косата изсъхне и когато кожата не е в най-добрия си вид.

За подхранване на кожата мислим и при бременност заради стриите, когато навън е студено или много топло и е изсъхнала от слънцето.


И на помощ идват маслата

Дадени от природата, за да сме по-здрави и по-красиви, натуралните масла са едни от любимите ни козметични продукти.

Масло от макадамия

Освен маслиновото олио, кокосовото и бадемовото масло, има още едно масло, за което не сме говорили много - маслото от макадамия.

Макадамията е известна още като австралийски орех и една от най-мазните ядки. Продава се и тук, прилича на голям лешник.

Маслото от макадамия може да го използвате за всичко - от маска за коса до масаж против стрии. Намира лесно, с цена 20 лв. за 100 мл.


Как се използва маслото от царицата на ядките

Попива бързо в кожата, има нежен аромат и високо съдържание на мазнини, много сходни с естествения себум на нашата кожа.

Масло от макадамия

Тази близост позволява на маслото бързо да се усвои от кожата и косата и да възвърне еластичността, блясъка и структурата им.

Маслото има чудесно действие и против бръчки - възстановява изгубената с възрастта палмитолеионова киселина (Омега-7).

При белези, изгаряния и различни раздразнения също можете да ползвате такова масло - има 'магически' свойства при ползване.

Няма специални предписания - нанасяте с масажни движения на чиста кожа или коса и оставяте природата да си свърши работата.

Масло от макадамия

Косата изплаквате след 30 минути. На кожата можете да го нанесете вместо нощен крем - сутринта ще се събудите удивително красиви.

Не забравяйте и грижата за ръцете - те също ще се зарадват на няколк капки масло от макадамия, с масаж за еластичност на кожата.

Загрейте малко количество масло от макадамия в подходящ съд (на водна баня) и внимателно масажирайте кутикулите на ноктите си.


Хора с чувствителна или склонна към алергии кожа могат да ползват чисто масло от макадамия, защото вътре няма добавени химикали и субстанции, които са причина за нежелани реакции. Ароматът на маслото е почти незабележим, което е още един плюс в негова полза.

Намалява и негативния ефект на свободните радикали, защото има роля на антиоксидант. Подходящо е за хора с чувствителна кожа и не запушва порите (за разлика от други естествени масла).