Красиви и здрави привлекателни очи

Красиви и здрави привлекателни и с блясък очи


Как да запазим красотата на очите си

Женските очи са основното оръжите на дамите. Тяхното обаяние и привлекателност, блясък и упорство - карат мъжете да се покоряват на жените, и да правят всичко за да получат ответен блясък в очите на любимата жена.

Ето защо е толкова важно правилно и внимателно да се грижим за очите. При това през зимата и в периода на горещините, трябва да им отделим особено внимание.

Изобщо, очите си трябва да пазите и да се грижите за тях. Ако използвате декоративна козметика, помнете, че даже най-скъпия и ефективен крем за лице често е безполезен за нежната кожа около очите. За последната е необходимо да изберете специални средства - почистващо млекце, тоник, крем.

Трябва 2 пъти на ден да почиствате кожата около очите - сутрин и вечер. Това се прави така: нанася се на суха салфетка млекце, слага се на клепачите и се държи няколко секунди.

След това с леки движения намокряме кожата с лосион (той не трябва да съдържа спирт). Някои видове лосион може да използвате и като почистващо средство, а с тонизиращите и увлажняващи средства понезно би било да се правят компреси на кожата за 3-7 минути. Това ще помогне да премахнете зачервяването и раздразнението, ще намали отоците и тъмните кръгове под очите.

Крема за очи трябва да избираме в строго съотвествие с възрастовата категория: от 15 до 25, от 25 до 35, от 35 до 45 и т.н. Желателно е в състава на крема да влизат витамини, в този случай неговото действие ще е много по-ефективно.

Крема трябва да се нанася сутрин и вечер преди лягане. Няма да е лошо да подхраним нежната кожичка преди да нанесем грим и преди излизане навън (до 15-20 минути).

Добра алтернатива на овлажняващия крем - е специалния гел за клепачи. Но този вариант е добър само в случай, ако температурата навън е по-висока от 0° С.

И още помнете, че на всеки 3 месеца е желателно да сменяте марката на крема, понеже кожата много бързо свиква с едно средство.

Да се нанасят козметичните средства на кожата трябва много внимателно (с леки движения с възглавничките на пръстите). Не трябва да се нанасят на кожата около очите скрабове, даже най-меките, а също някои видове маски (например такива, които извеждат от кожата вредните вещества, понеже заедно с тях се губи и влагата).

Едно от най-важните условия при грижата за очите е регулярността. Колкото и да сте изморени, в каквото и настроение да се намирате, намерете в себе си сили да се погрижите за този важен орган на зрението - очите.

В никакъв случай не си лягайте с козметика на лицето. Зачервяването на клепачте и тъмните кръгове под очите ще са най-малкото наказание за вашия мързел.

Не подпирайте горната част на лицето с длан, растягайки кожата на клепачите, даже ако това е най-любимата ви поза. Същото се отнася за положението на лицето по време на сън.

Най-добрия ви приятел в борбата с бръчките - това е плоската възглавница. Специалистите смятат, че за лицето, особено за кожата на клепачите е най-безопасно да се спи по гръб.

Не опъвайте клепачите, бършейки лицето. Колкото може по-малко въздействайте на най-нежната и тънка кожа на лицето. Измивайки го, не сапунисвайте клепачите. Това много силно ще изсуши кожата. Най-добре използвайте нежна пяна или гел за измиване.

Не отслабвайте и не напълнявайте рязко. Ако обичате да редувате строги диети с периоди на преяждане, можете даже да не се надявате на равна и еластична кожа около очите си.

И още, ако искате да запазите красотата и ясността на очите, съблюдавайте четирите основни правила:
• повече време провеждайте на свеж въздух,
• движете се повече,
• задължително се наспивайте и
• хранете се правилно, понеже при недостатък на витамини се влошава зрението и бързо се изморяват очите.

Начин за отстраняване на зачервяване на очите

Основния проблем, който е познат едва ли не на всяка жена - това е когато очите се зачервяват, сърбят и сълзят. За да премахнем този проблем е необходимо да сварим две пакетчета черен чай, да ги охладим и да ги сложим на клепачите. Таниновата киселина ще свие кръвоносните съдове, и вашите очи отново ще засияят. Освен това, от време на време с помощта на възглавничките на пръстите леко натискайте на затворените клепачи - тази процедура ще отпусне и успокои вашите изморени от деня очички.

При зачервяване на очите-млечен компрес

При зачервяване на очите добре помага млечния компрес . За неговото приготвяне трябва леко да загреете малко мляко, да навлажните две парчета памук и за 10 минути да ги оставите върху очите. Същото действие оказва магданозът, която трябва да нарежете ситно и да смесите със сметана. 'Салатката' оставяте на очите за 15 минути.