Красиви и стройни крака - грижи правила

Красиви и стройни крака, грижи, правила, трикове, съвети, внимание, гимнастика


Да се погрижим за краката, които обичаме

Знаете ли, че през живота си ние изминаваме не по-малко от 185 000 километра! Това означава, че обикаляме земното кълбо четири пъти по екватора. Не е лошо, нали! А при такива натоварвания нозете ни искат грижи и голямо внимание.

В обикновен ден ние правим средно 8000 крачки. И всяка от тях трябва да бъде красива. Така че трябва да обръщаме максимално внимание на грижите за краката.

Красивите крака са дълги и стройни – това е наложеното схващане, което комплексира дамите с не толкова дълги и стройни крака. Всъщност красиви крака може да има всяка жена - с движение, правилно хранене и козметични грижи.

Скоро ще се стопли окончателно и безвъзвратно, и ще дойде времето за ходене на плаж и горещи летни партита, на късите поли и панталонки. Но за тях ти трябват добре оформени крака. Затова трябва да подготвим нежните женски крака за срещата им със слънцето и околната среда. Естествено, че всички искаме те да изглеждат гладки, меки, блестящи, с добре оформени нокти и защитени. Ето какви съвети ни дават специалистите.

Следвай долупосочените правила и ако си достатъчно последователна, сама ще се убедиш, че можеш да постигнеш желания ефект.

Искате мека кожа?

Имате груба, суха и напукана кожа? Време е да помислите за разрешение на проблема, защото лятото идва. Овлажняването на кожата на краката трябва да е приоритет номер едно, ако искате скоро да сложите късата пола и то без притеснения. След баня и преди лягане задължително мажете тялото с лосион.

Защита от слънце

Не излагай краката си на слънце прекалено дълго време! Знайте, че те могат да изгорят на слънце много по-бързо от колкото си мислите. Това не означава да се ограничаваш от посещаване на дългоочакваните летни плажове. Просто се подсигури с качествена слънцезащитна козметика и не прави компромиси в това отношение. Така, че когато му дойде времето за сандали ще е хубаво да нанесяте защитен фактор и на своите нежни женски нозе. Намазването на краката с козметично масло ще ги накара да блестят прелъстително. Те ще изглеждат още по-привлекателни, ако имате тен. Дори зехтин, слънчогледово или бадемово масло ще свършат работа.

Оформи краката си с подходящи упражнения!

Липсата на движение пречи на пълноценната циркулация. Това може да доведе до целулит или разширени вени. Ако вече имаш целулит, намали солта и масажирай проблемните зони, за да стимулираш потока на кръв към съдовете. Заложи на тичане, плуване, колоездене, а ако си падаш по колективните спортове, идеални за вас са баскетбол, тенис или багминтон. Непрекъснатото движение, което тези спортове изискват, натоварва краката и ги поддържа в добра форма. Една пълноценна разходка всеки ден, била тя и от работата до вкъщи, далеч не е за подценяване, когато говорим за оформяне на красиви крака.

Масажирай

Използвай нежни лосиони с лека текстура. Масажът включва триене, натиск и разтягане. Масажирай отдолу нагоре, като започнете от глезените и стигнете до бедрата. Това е от изключително значение за доброто кръвообръщение, а оттам и за прекрасния вид на краката ти. А ходенето на босо по чакъл има ефект на истински масаж на рефлексните зони. Подобно действие имат чехлите с бодлички.

Храни се здравословно

За да имаш красиви крака, изключително важно е да се храните здравословно. Плодовете, зеленчуците, ядките и пълнозърнестите храни са задължителни за тази цел. Яж повече варена и задушена храна, вместо пържена.

Пий вода

Друго много важно правило, което не може да бъде пренебрегнато, ако желаеш прекрасна фигура и стегнати крака, това е пиенето на много вода. Поне 10-12 чаши на ден са задължителни. Включи и храни с високо съдържание на вода в режима си на хранене.

Обезкосмявай се редовно

Има десетки начини за това. И най-добре забрави за бръсненето.

Педикюр - финални щрихи за красиви крака

Освен двигателната и козметичната програма за добра форма на краката, важна роля играе и педикюрът. Той трябва да бъде еднакъв с маникюра на ръцеъе или негов нюанс. В никакъв случай не го правете различен или контрастен.

Носете удобни обувки за красиви крака

Неудобните обувки са най-голямото зло за краката. Причиняват болезнени червени петна, дебели мазоли и мъртва кожа, дори кокоши тръни. Носете високи токчета при специални случаи, защото ако 'живеете' в тях, ще повредите краката си и ще имате проблеми със стойката. Освен това те може да скъсят мускулите на глезените, които ще започнат да изглеждат подути. Носенето на тесни обувки също може да доведе до подуване и изкривяване на големите пръсти и възпаляване на чувствителните стави.

Витамини за красиви крака

Четири основни проблема поставят красотата на краката под въпрос:
• усещане за тежест,
• оттекли стъпала,
• задържане на течности и
• целулит.
За да избегнете тези неприятни симптоми, приемайте витамин А, C и B5. Първите два съхраняват еластичността на кръвоносните съдове, а третият повишава устойчивостта на капилярите и укрепва вените и стените. Полезен е и витамин Е, който е истински борец срещу целулита, тъй като премахва вредните вещества в организма. Така тайната на красивите крака се крие в:
• диетата,
• малко месо,
• пълнозърнести храни и
• много зеленчуци и плодове.

За освежаване на краката използвайте ментово масло

За освежаване на краката капнете 10 капки ментово или лимоново етерично масло в 1 л. студена вода. Напоявате чифт ¾ чорапи във водата, обувате ги и лягате с повдигнати нависоко крака.