Идеална снимка за спомен - малки трикове

Идеална снимка за спомен - малки трикове и тайни, пози, манекенки, полезни съвети на фотографа, тънкости за позиране пред фотоапарат (фотокамера) или смартфон, селфи
Хубавите фото кадри не са случайност


За да няма кисели физиономии, когато не харесате на кадрите някои части от лицето или тялото си, може да приложите следните трикове.

Спазвайте определените правила, за да се подчертае красотата на нормалните хора, индивиди с всичките им явни и скрити недостатъци.


Различни трикове за постигане на най-готините фото кадри

Да си направите селфи по време на почивката и да го качите в някоя от социалните мрежи, вече се приема за нещо почти задължително.

Идеална снимка за спомен - селфи

Но какво ви е нужно, за да се превърне фотоавтопортретът в обект за възхищение, а не в повод за подигравки, - снимайте се полуобърнати.

Подобен ракурс обаче не е препоръчителен за портретите до кръста, защото ръцете ви ще изглеждат по-дебели, отколкото са всъщност, а е подходящо те леко да се повдигнат към шията и главата (не гърдите).

Докато позирате, опитайте да дишате не през носа, а с устата - това ще отпусне мускулите и ще направи изражението на лицето спокойно.

Слънцето е безмилостно към недостатъците на лицето, но яркостта може да се използва и по-хитро. При снимането светлината да пада направо върху скулите, а не ги озарява отстрани или отзад - по този начин лъчите по естествен начин ще скрият недостатъците на кожата.


Малки трикчета ще помогнат да имате чудесни снимки за спомен

Ако сте намразили да се снимате, защото не излизате перфектно като модел от списание или най-добрата ви приятелка - вижте галерията.

Идеална снимка за спомен - пози

Поза с ръце на хълбоци оптически увеличава фигурата и изглеждате агресивна. Препоръчваме ви да изтеглите лактите назад, да покажете перфектния си маникюр и да погледнете закачливо към обектива.

Не се опитвайте насила да смалите талията си, мачкайки я с ръцете си. Допълнителните гънки по тялото и дрехите загрозяват снимката.

Положението на ръцете е много важно - те трябва да изглеждат най-естествено. Избягвайте ръце и лакти, насочени към фото камерата.

Изглежда все едно я боли зъб. За да не изглеждате така, отпуснете длани и пръсти, които съвсем леко да се допрат долната ви челюст.

Ръцете ви трябва да са свободни, но не и висящи до тялото. Едната ръка сложете на кръста, завъртете леко глава встрани и се усмихнете.

Забравете за втренчването в обектива. Отпуснете ръка до лицето си, отворете съвсем малко устата си и обърнете главата си леко встрани.

Не забравяйте, че най-красивата форма на очите е вашата собствена, затова не ги присвивайте никога или пък да ги опулите като на жабок.


Научете още тайни - разгледайте и втората галерия със снимки

За вашите префектни снимки не са обходими много усилия, подговка или тренировки. Бъдете наблюдателни към детайлите и ги запомнете.

Идеална снимка за спомен - пози

Не покривайте твърде много лицето си с ръце, то е вашата емблема, изображение и визитна картичка. Вземете пример от каката вдясно.

Акцентирайте върху правилните места - талията и красивите рамена, а не корема си и не гърдите. Изберете отворена позиция на тялото си.

Искате да увеличите оптически устните си, но постигате само ефекта 'недружелюбен' образ. По-добре изправете лице и наклонете тялото.

Ако не сте съпруга на някой вожд на африканско племе, е по-добре да забравете за тази поза, в която шията ви изглежда по този начин.

Дланите и пръстите на ръцете ви винаги трябва да си бъдат напълно естествени. Погледнете отново снимката и вижте за какво става дума.

Не е нужно да приклякате толкова много, когато ви снимат в цял ръст. Просто изглеждате неестествено и повече приличате на ... маймунка.

Когато се снимате в цял ръст, опитвайте тялото ви леко да напомня на английската буква 'S'. Именно тази позиция на тялото, ви кара да изглеждате спокойна и ви гарантира страхотна снимка като модел.


Съчетайте блясъка в очите с радостното изражение на лицето

Усмивката е най-лесният, но ефикасен начин да излезете добре на снимките. Това е съветът, около който се обединяват всички експерти.

Идеална снимка за спомен - усмивка, пози и малки трикове

Когато позирате за фото по бански в седнало положение, трябва да сте полуобърнати към снимащия. Долната част на тялото ви може да сочи към апарата, а всичко останало - настрани (или пък обратното).

За сполучлив кадър от плажа не стойте прекалено изправени, а леко извийте гърба в областта на талията за илюзията 'по-плосък' корем.

Не бива също така гузно да лежите, все едно с всички сили опитвате да се вкопаете в пясъка или в шезлонга, а 'раздвижете' ръце и крака.

За най-хубави кадри, има един единствен номер в това отношение, но пък е коронен. Благодарение на този класически ракурс - кракът пред другия и ръцете на 'Ф' - изглеждате по-слаба, релефна и женствена.


Отпускарските селфита са едни от най-дразнещите кадри

В списък с най-дразнещите ги снимки, качвани в социалните мрежи, интернет потребителите посочват какво им е неприятно да виждат.

Идеална снимка за спомен - пози

А така всъщност изглежда 'Топ 10' на най-дразнещите снимки:
• скрийншотове за времето - 51 %
• отпускарски селфита - 44 %
• снимки на крака с тен ('hot dog legs') - 32 %
• кадри с подскоци
• оптически илюзии (например Айфеловата кула върху ръката)
• фотоси с надписи върху пясък
• готов щанд с някакво изображение, в който трябва само да пъхнеш главата си, за да се увековечиш в странна картина
• снимки на залези
• кадри с небе и палми
• фотоси с храна и питиета

Резултатите от проучването сочат, че именно такива снимки са и най-често публикуваните в социалните мрежи и развалят настроението.