Грижи за красива кожа на лицето

Грижи за красива кожа на лицето - почистване и заблуди


Най-честите заблуди за почистване на лицето

Измиването, почистването и овлажняването на кожата на лицето (а и не само на нея) са елементарни процедури. Ако ги правим всеки ден, ще запазим значително по-дълго еластичността и здравината на кожата си.

Но грижейки се за нея, твърде често допускаме редица грешки, които имат обратен резултат на желания ефект.

• Пилинг маските не са опасни

Използването на тоалетно мляко и тоник за лице не е достатъчно. Мнозина вярват, че за пълноценното почистване на лицето е необходимо да се използва скраб или пилинг маски. Пилинг маските несъмнено осъществяват най-доброто почистване на кожата, но тяхната всекидневна употреба може да бъде опасна. Механизмът на въздействието им е основан на отстраняването на мъртвите клетки, а честото повтаряне на процедурите може да доведе до раздразване и увреждане на кожата. Скрабът и пилинг маските е необходимо да се използват не по-често от 1-2 пъти в седмицата и е най-добре да се избират такива видове, които не съдържат груби абразивни частици и са предназначени за чувствителна кожа.

• Нощният крем върху лицето е задължителен

Прилагането на такъв крем въобще не е задължително, особено за жените с мазна кожа, понеже тези кремове са по-тежки от дневните и много малко от тях са подходящи само за мазната кожа. Ако чувствате необходимост от употреба на нощен крем и имате мазна или комбинирана кожа, най-добре е да се възползвате от дневния крем, който е необходимо да съдържа витамини А и С - те притежават способността да възстановяват кожата, а също така и компоненти, които изглаждат бръчките.

• Овлажняващият крем за кожата е задължителен

Някои жени смятат, че независимо от типа кожа е необходимо да се използва овлажняващ крем. И това не е така. Ако чувствате, че вашата кожа е добре овлажнена, използването на такъв крем не е задължително. Все още остава спорно мнението за това дали липсата на овлажняващ крем ще доведе до по-ранната поява на бръчки.

• Кремът за очи се използва колкото може по-рано

Това се прави с цел профилактика на бръчките. Може и по-рано, но най-добре е той да бъде използван след 30-годишна възраст. При това трябва да бъде не само овлажняващ, но и да съдържа активни компоненти за борба с бръчките, торбичките под очите и пигментните петна.

• Тоникът чисти най-добре кожата

В края на деня лицето е необходимо да се почисти първо с пяна или гел, а след това - с тоник. Пяната или гелът добре почистват кожата от грима и мръсотията. Затова, ако добавите и тоник, рискувате да изсушите кожата на лицето си. Но ако не можете без тоник, избирайте такива видове, които не съдържат спирт.

• Добре почистената кожа е стегната

Усещането за стегнатост след употребата на пяна или гел означава, че кожата е добре почистена. Това не е така. Ако усещате кожата си стегната, това показва, че тя се нуждае от естествени масла, които ще я овлажнят и хидратират,ще й помогнат в борбата с появата на обриви и пъпки.

Женски хитрости за красотата на лицето

Може би някои неща знаете, но това, които ви предламе със сигурност ще ви направи още по-красива.

Купете си от аптеката капсули с течен витамин Е, капнете на пръстите достатъчно количество и масажирайте с него лицето. След 30 минути нанесете яйчен белтък и го оставете да попие за 30 минути. След това изплакнете със студена вода. Това ще ви помогне да се отървете от акнето и да изчистите порите. А кожата е освежена и подхранена. При редовно третиране с витамини кожата става сияеща и гладка.

Прекрасен начин да ексфолирате и ефективно да почистите лицето е смес от сода за хляб с няколко капки 3 %-ова кислородна вода, която нанасяте с масажиращи, кръгообразни движения.