Червило за устни според цвета на очитеКой цвят ви отива най-много?

Съчетаването на цветовете при грима с естествените нюанси на вашите коса и очи е изключително важно, за да изглеждате добре.

Червилото е сред най-предпочитаните козметични продукти, след крема за лице.

Плътните и красиви устни са още по-съблазнителни, когато отговарят и на вашия тип в красотата. Тъй като все пак съществуват няколко универсални съвета, предлагаме специална селекция от цветове червила, които отиват на различните очи.

• Тъмнокафяви очи

Този цвят на очите е сред най-често срещаните при жените. Червилото, което най-много ще ви подхожда е цвят на вишна за червено и нежен беж за светлите нюанси. Загадъчното червено ще подчертае съблазнителността в тъмните ви очи, а телесните червила смело ще контрастират.

• Сини очи

За сини очи най-добри цветове за червила са яркочервеното и пастелнорозово. Те ще подчертаят кристалните тонове и ще допълнят цветната палитра.

• Кехлибарени очи

Екзотичният цвят се съчетава изключително добре с оранжеви тонове, които позволяват изпъкването на жълтеникавите пигменти в очите. От тъмната палитра можете да се спрете на кафяво с розов пигмент, което да обхване всички нюанси.

• Сиви очи

Жените с рядко срещаните сиви очи са истински късметлиики, особено щом се отнася до тенденциите при червилата. За вас най-добрият избор са актуалните този сезон беж и цвят патладжан.

• Зелени очи

Зелените очи се съчетават идеално с червила в цветове като керемиденочервено и неоновоцикламено. Контрастните и силни пигменти подчертават красотата на естествено зеления блясък в погледа.

А вие с какъв цвят очи сте?

При използването на червила, устните трябва да са идеално гладки.

Един от най-успешните трикове за дълготрайност на червилото е да поставите един пласт, да попиете леко със суха кърпичка и след това да нанесете втори пласт. За да избегнете попадане на цвят върху зъбите, поставете пръст между устните и издърпайте. Така ще премахнете червилото от зоните, които предразполагат попадането му върху зъбите.