7 трика да изглеждате по-слаби визуално

7 трика и начини как да изглеждате по-слаби и стройни


Искате ли да изглеждате по-стройни?

Всяка жена иска да изглежда по-слаба, но обикновено това значи да свалим няколко килограма с диети и упражнения. Може обаче да го направите и по-лесно като създадете илюзията за стройна слаба фигура с няколко лесни трика. Ето седем съвета как да удължите силуета си и да изглеждатее по-слаби веднага.

По-добра стойка

Когато сме отпуснати и прегърбени, дори най-плоския корем изглежда увиснал. Не е нужно да вървите като войник, но се опитвайте да стоите изправени и с рамена назад. Това удължава силуета и прикрива излишните килограми.

Прибавете височина

Не е нужно да си купувате обувки с 10-сантиметрови токчета, но моделите с умерено висок ток прибавят няколко сантиметра височина към фигурата – а колкото по-високи изглеждатее, създаватее впечатлението, че сте и по-слаби.

Привлечете погледа нагоре

Ако не искате хората да се фокусират върху талията или бедрата ви, облечете се така, че да привлечете вниманието към горната част от тялото си. Носете блузи с интересни деколтета и избирайте десени, които подчертават всичко над талията. Добавете аксесоари като висящи обеци и цветни колиета, които да карат околните да гледат само красивото ви лице.

Избягвайте широките дрехи - купувайте си дрехи ваш размер

Може да си мислите, че роклята тип балон или торбестата пола скриват излишните килограми, но е по-добре да носите дрехи, които прилепват повече към тялото, за да не създавате впечатлението, че сте по-голяма, отколкото в действителност. Твърде широките дрехи правят силуета по-голям, защото никой не вижда какво има под тях. В крайна сметка вместо по-високи и слаби изглеждаме безформени. Затова се обличайте в собствения си размер дрехи и не крийте формите си. Вталените модели са за предпочитане.

Избягвайте едрите принтове и шарки

Ярките и светли шарки по дрехите на практика превръщат всичко, върху което са поставени в рекламен билборд. Огромен. Затова се придържайте към по-едноцветни дрехи, чиито цветове отиват на цвета на кожата ви. Горещо ви съветваме и да избягвате по-лъскавите и нестандартни материи: те имат способността да подчертават всички извивки, а ние не искаме това, нали?

Никога, ама никога, не носете ¾ панталони

Това наистина е вярно. Подрязаните панталони правят краката ви да изглеждат визуално по-къси, а самите вас – ниски и набити, като премахват илюзията за издължен, строен силует. Така че, да, последната колекция на модната марка на Кейт Мос може и да изглежда шеметно, но това определено не е вашата тенденция, докато не успеете да свалите тези няколко килца.

Никакви стеснени по глезените дънки!

Сигурни сме, че сте попадали на една доста фрапираща гледка: по-едрички млади момичета, обути в дънки, тип пура или (недай си, Боже!) тип шалвари с ниска талия, над ръбчето на която просто се разлива една вълна от плът. Да, те може и да са доволни, че спазват модните приумици, но гледката е нещо много повече от неестетична, дори отблъскваща. Съветваме ви да забравите за всички стеснени към глезените панталони и за тези от ластични материи. Те правят ханша визуално много по-голям. По-свободните прави модели джинси ще ви направят визуално много по-стройни.

Разбира се, всички тези съвети, не трябва да се приемат като нещо, на което може да разчитате перманентно. Красивото тяло е тялото, за което се работи всеотдайно.