Незабележимите врагове на връзката ви

Незабележимите (невидимите) врагове на връзката ви


Вижте ги, отстранете ги и любовта ще спечели

Типична семейна сцена: Спорът избухва, само защото някой не е заявил ясно от какво има нужда. Рано или късно се чува неизбежната реплика 'Аз не чета мисли'.

Накрая, сред крясъците, се разбира кой какво точно е искал да каже, какво е очаквал от другия и мирът отново е възстановен.

Такива спорове обаче показват, че в двойката съществува напрежение, което не само води до периодични спорове, но рано или късно може да разруши цялата връзка.

Заради какво? Заради едно неизказано на глас желание или молба.

Освен това прословуто женско упорство да се изпробва способността на мъжа да чете мисли, има още 5 незабележими врагове на връзката, от които спокойно можете да се отървете, стига да ги идентифицирате и обезвредите навреме.

Наказание с мълчание

Да ти има нещо и да си мълчиш, за да видиш кога 'той' ще те забележи, е напълно излишно. Това само задълбочава проблема.

Мълчащият нагнетява напрежението в себе си, другия нищо не подозира докато не му се изсипе Големият гняв.

Резултатът е двама сърдити и отдалечени един от друг.

Не гледате семейни комедии

Комедиен сериал, в който главните герои са семейство, се оказва, че има благотворен ефект върху всяка връзка.

Хуморът и иронията, с които се подхожда към типичните семейни ситуации на екрана могат да ви помогнат да откриете себе си и да се посмеете.

Не заспивате прегърнати

Изследванията показват, че двойките, които спят по-близо един до друг, са с по-малък шанс за развод от тези, които спят в двата края на леглото.

Все пак, ако физически не ви е удобно да спите вплетени един в друг или пък единият хърка, не се насилвайте. Здравият сън е по-важен от това да заспите прегърнати.

Никакви телефони на масата за вечеря

Дори да сте си наложили да не гледате телефона постоянно докато вечеряте, самото му присъствие на масата вече поставя трети помежду ви.

Оставете телефоните в коридора, спрете телевизора и вечеряйте заедно. Дори да е в пълно мълчание, дори да не си говорите нищо, бъдете заедно, само двамата (или семейно, ако вече имате деца), без да се разсейвате с други неща.

Не обсъждайте важни въпроси по мейл

Непрестанната комуникация ни изкушава да говорим с половинките си по цял ден.

Чатенето, размяната на мейли или говоренето по телефона поддържа впечатлението за близост, но може да е допълнителен източник на нерви, особено ако решите да решавате важни въпроси.

Когато човек е в работна обстановка, върши задача или е в среща, не може да превключи на секундата и даде адекватен отговор на въпроса 'ще слагаме ли тапети в хола'.

Оставете семейните разговори за вечерта. Така ще има за какво да говорите докато вечеряте, вместо да се изприказвали всичко през деня.

Но обяснения в любов може да си пращате спокойно. Те със сигурност ще затвърдят връзката ви, а може да ви подготви и за една истински страстна вечер.