Това е най-ценната съвремена монета 2 евро

Най-ценната съвремена монета от 2 евро, емисия 2007 год., възпоменателна в чест на покойната принцеса на Монако - Грейс Кели


Колекционерите са готови да платят 2000 евро


Това е много специална монета, която е истинска скъпоценност между нумизматиците! Днес тези екземпляри се смятат за много ценни.

Колекционерите са готови да платят по няколко хиляди евро за такава монета. Проверете какви монети имате в портфейла си.


Можете да спечелите добре, ако имате точно тази монета ...

Обикновено монетата от 2 евро струва точно ... 2 евро. Нито повече, нито по-малко. Но на екземплярите 2007 г. се отдава голямо значение.

През 2007 г. в чест на покойната принцеса на Монако - Грейс Кели, са изработени точно 20 0000 възпоменателни монети, оригинали със специален печат. Има сечени и тестови проби без особена стойност.

2 евро монета от 2007 г. в чест на покойната принцеса на Монако - Грейс Кели

В задната част на тази монета се намира профила на принцесата с надпис 'MONACO', знакът на монетния двор и годината на издаване '2007'. Зад тила на принцесата е името на художника – 'R.B.BARON'.

Обърнете внимание дали на лицевата страна на монетата се намира и малка карта на Европа. За нея колекционери плащат до 600 евро.


Болднато

.

xxxxx

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.