Кредитни карти, заеми, лихви и измами

Кредитна карта, заем, лихва, банкова измама, обир


Правила за банкови кредитни карти

Харчим пари, които още не сме спечелили и си купуваме неща, които не ни трябват, за да дразним хора, които не ни харесват ... живот на заем с висока лихва.

Банковите кредитни карти за предоставяне на платежни услуги, чрез използването им като електронни платежни инструменти, са опасни за вас и вашето здраве.

Употребата им води до пристрастяване и икономическа ви зависмост и злоупотреба от страна на банката.

Законни измамни трикове на банките

Дефинициите и правилата в договора, който подписвате при получаването на кредитната карта, защитават само и единствено банката.

Дават й право по всяко време да вдигне, без ваше съгласие, първоначално договорения лихвен процент, с който ви е примамила като клиент.

Подписвате договор за лихва от около 6-7 % и внезапно лихвата е станала около 20 %, без никой да ви уведоми за това.

Вдигането на лихвения процент от страна на банката е безплатна услуга за вас, но ако искате да договорите нова по-ниска лихва, вие трябва да заплатите такса 'преразгледане'.

Банката никога няма да ви свали сама лихвения процент по вашата карта или заем.

Ще ви чака, сами да си поискате.

Тогава служителите на банката ще ви обяснят любезно, че ако платите такса 'преразгледане', ще ви излезе по-скъпо, отколкото да си стоите на високия лихвен процент.

Освен лихвите, които плащате ежемесечно, банката ви прибира и годишна такса обслужване от порядъка на около 40-60 евро.

Същите приоми банкерите използват и при отпуснати кредити и ипотечни заеми.

Правата на оправомощения държател на картата или получтеля на зема са сведени само до задължения от негова страна - т.е. няма права.

Защо банките вдигат договорените лихви

Основната причина е ненаситноста и лакомията заложена във всеки безскруполен човек или в случая организация (но да не забравяме, че все пак я управляват хора).

Колкото повече, толкова повече - даже приказния герой Мечо Пух има такава максима.

Друга причина е, че са дали необезпечени кредити на 'наши' хора и когато те спрат да плащат, най-лесния начин да си прибереш предварително изчислената печалба от тези, които плащат.

Получава се като енергоразпределителите - понеже ромите крадат и не си плащат тока и ние имаме 'загуби' - ще ги платят тези, които си плащат, като им вдигнем цената.

Даже 'високопоставен' финансист икономист излезе по телевизията и каза, че вдигат лихвите по кредите, защото има лоши, необслужвани и рискови кредити, които им генерират 'загуби'.

Тези хора нямат срам и съвест, важното за тях е да ви приберат спечелените пари и да живеят добре на ваш гръб.

Така в групата на 'лошите' кредите ще влязат и част от добросъвестните платци, защото месечните вноски по заемите скачат с почти 20 %.

За банката тове е добре, защото ще получат на безценица имотите им, ако спрете да плащате вноските си.

Така хората стават икономически 'роби' и работят за банките. Живеят в мизерия, за да може банкерите да живеят в охолство

Така, че банкови девизи от рода 'ние сме с вас и в добри и в трудни моменти', са пълен фарс и пародия на добри намерения. Или подвеждащата реклама 'с фиксирана лихва първата година' ... а неказаното е - следващите 14 г. с двойна, но ако можем и тройна ще я направим.

За бога, братя, не вземайте кредити

Както каза Димитър Попов, бивш премиер-министър на България, в далечната 1991 година - 'За бога, братя, не купувайте'. Сега префразирано е - 'За бога, братя, не теглете кредити'.

Даже с добри мисли да го правите, например да си купите апартамент или офис. Ще вземете кредит от 80000 за 10-15 години, а ще върнете на банката 160000. Цената на имота след 10-15 години пак ще е 80000, ако не и по-ниска. Ако сте плащали наем за тези години ще сте дали 40000, останалите 120000 ще сте похарчили за по-достоен живот, образование на децата, екскурзии или почивки - все приятни спомени.

Но решението е ваше - мизерствайте 15 години, за да харчат парите ви ненаситните 'лихвари' ... младоста ви ще мине така нерадостна и в грижи, а децата ще пораснат и ще тръгнат по своя път и няма да им трябва вашия изстрадан апартамент или офис.

Още по зле е положението с кредитните институции, наречени 'Бързи кредити'. Вземате 2000 лева, връщате 6000 за година с лихва 200 %. Помислете сериозно преди да теглите кредит!!!

15 ноември 2010