Любимият цвят разкрива вашия характер

Любимият ви цвят издава и разкрива вашия характер и не лъже какъв човек си
Какво символизират цветовете за личността


Любимият цвят 'казва' много за характера и същността на дадена личност. Любимият ти цвят не лъже какъв човек си.

Безспорно цветовете влияят върху психиката. Те са носители на определена информация и създават различни усещания.


Кажи ми любимия си цвят, за да ти кажа какъв човек си

Можеш ли да го назовеш без да се замислиш? Ако не, затвори очи и си представи различните цветове, ще усетиш кой е най-близо до душата ти. Той говори много за моментното ти състояние.

Днес може би светът ти е жълт, а след година син. Явно нещо се е променило в живота ти и цветовите предпочитания показват това. Избери си цвят и научи повече за себе си. Любимият ти цвят не лъже.


• Бежов любим цвят и характер

Счита се за цвета на разума и премереността. Любителите на този цвят обикновено са спокойни и уравновесени личности.


• Бял любим цвят и характер

Бял любим цвят и характер

Вие сте мил и внимателен по натура. Роден мечтател, чист и по детски наивен, но достатъчно проницателен.

Отличавате се с акуратност във всичко, което правите. Прям и открит човек сте, критичен, но само когато е нужно. Сред недостатъците на характера е леката ви припряност.


• Виолетов любим цвят и характер

Това е цветът на хората, които често обичат да се вглъбяват в себе си. Символизира разума, съзерцанието, покаянието и изкуплението. Някои твърдят, че виолетовият цвят е любим на меланхолиците.


• Жълт любим цвят и характер

Жълт любим цвят и характер

Вие сте непоправим оптимист. Жизнерадостен и открит сте по натура. Много общителен, усмихнат, духовит и с добро чувство за хумор. Не признавате трудностите, стремите се към изграждане на кариера. Имате вяра, надежда и позитивна нагласа към промените и новото.

Обичате да учите. За вас светът е едно постоянно поле за развитие. Статичността ви е противопоказна. Жизнеността ви често излиза от границите на нормалното и понякога това води до конфликти. Приемете, че не всеки може да се движи с вашето лично темпо.


• Зелен любим цвят и характер

Зелен любим цвят и характер

Вие сте уверен и разумен човек. Не обичате промените твърде много. Предпочитате нещата да си стоят по установения ред. Трудолюбиви сте. Кариерата е важна за вас, по-важна е от любовта и романтиката, от което често страда личния ви живот.

Силна личност сте и понякога отблъсквате с това. Сигурността, престижът и властта са сред приоритетите ви. Ако искате да постигнете щастие - опитайте се да не се величаете прекалено.

Добрите ви страни са, че сте честен, лоялен и щедър. Опитайте се да сте такива не само във финансите си, но и в отношенията.


• Златист любим цвят и характер

Златист любим цвят и характер

Характерно за този цвят е, че не умее да стои кротко и незабележимо сред останалите в палитрата. Почитателите му са същите - екстравагантни, общителни, впечатляващи.

Често обаче са склонни към необмислени харчове, прекомерна щедрост - на финанси и чувства. Ако не получат това, което желаят най-силно, а именно внимание, стават сприхави и нетърпими.


• Кафяв любим цвят и характер

Кафяв любим цвят и характер

Вие сте човек с високо самочувствие. Трудно бихте признали, че на света има по-добри от вас. В работата и в живота се стремите към значимост. И често я постигате.

Държите на всичко свое, на дома и семейството си. Обичате удоволствията и си позволявате всякакви наслади за духа и тялото. Най-големият ви недостатък е, че се вземате за прекалено важни.


• Лилав любим цвят и характер

Лилав любим цвят и характер

Вие сте творческа натура с претенции за естет. Цените красотата, изяществото и изтънчеността. Емоционални сте, а настроенията ви са твърде променливи. Смеете се, а след малко сте облени в сълзи.

Лилавото е цвета на загадъчните личности и като такава вие обичате да сте обвит в мистерия. Имате силно развита интуиция. Често се доверявате на предчувствието си. Склонни сте да вярвате повече в предсказания и сънища, отколкото в трезва преценка на ситуацията.


• Оранжев любим цвят и характер

Оранжев любим цвят и характер

Обичате живота и го живеете на пълни обороти. Кипите от енергия и нямате търпение да я изразходвате в някоя от хилядите си идеи.

Общителен сте, приятен и приветлив. Обичате да прекарвате времето си в компании и не понасяте самотата. Всъщност около вас тя няма много шанс. Дори да няма никой в стаята ви, в главата ви има достатъчно много личности, с които да спорите.

В работата си сте прилежен, идеите ви са уникални, а пристрастията – силни. В любовта сте независим и непостоянен. Бързо се влюбвате и лесно разлюбвате. Винаги сте готов да покорявате нови светове.


• Пурпурен любим цвят и характер

Умеете да карате хората да ви уважават. Вие сте уникални и притежавате личен стил. Горди и стоите с достойнство във всяка ситуация. Вниманието често е насочено към вас, а уменията ви в работата правят добро впечатление. И все пак често оставате на по-нисък пост в кариерата си, защото сте по-арогантни от приемливото.


• Розов любим цвят и характер

Розов любим цвят и характер

Розовият цвят е любим на нежните и чувствени натури. Често се определя за женствен, но това не е пречка и мъже да го харесват и избират за свой любим цвят.

Ако сте сред почитателите на розовото то любовта е важна за вас, по-важна от всичко останало. Романтична натура сте. Обичате изгревите и залезите, подсъзнателно се стремите към идеалната идеалистична връзка. Хармонията и финесът са вашата стихия. Интересувате се от околния свят, но не се впускате в авантюри и не обичате риска. Играете са сигурното в любовта и в живота.

По душа сте мек и добър. Винаги готов да помогне. Талантлив сте, ненатрапчиво уверена, дружелюбен и създавате впечатление на много общителен. Истината обаче е малко по-различна. Малцина са тези, които могат да достигнат до сърцето ви. Най-съкровените си тайни пазите дълбоко в себе си или споделяте само с дневника си.


• Сив любим цвят и характер

Вие сте предпазлив човек. Не обичате да се натрапвате и търсите уединение в тълпата. Не искате да се отличавате от другите и сте склонен да проявявате комформизъм. Сивото говори и за известна доза срамежливост.

Затворен, не твърде общителен характер, който трудно се открехва за хората. Като недостатък може да се брои факта, че се стремите да избягвате всякакви вълнения, отговорности и напрежение.


• Син любим цвят и характер

Син любим цвят и характер

Вие сте чувствителна натура. Чаровен и общителен сте. Обичате да общувате и лесно се сприятелявате. Близките ви хора ви могат да разчитат на вас във всяко отношение. Интуитивен сте, лесно намирате решение и за най-заплетените ситуации. Уважавате колегите си, търпеливи сте и умеете да изслушвате.

Понякога обаче ви обхваща прекалена пасивност. В повечето случаи сте наблюдател, а не главно действащо лице в живота си. Опитайте се понякога да поемете контрол над съдбата си.


• Тюркоаз любим цвят и характер

Този екстравагантен цвят е характерен за идеалистите. Харесват го тези които се славят като особено непрактична и много фина натура.

Възможно е да живеете в свят на илюзии, за които сте готови на саможертва. Търсенията ви са свързани с покой, хармония, баланс. Притежавате буден ум и сте умел в комуникацията.


• Червен любим цвят и характер

Червен любим цвят и характер

Вие сте темпераментна и страстна натура. Роден авантюрист сте. Жизнен, енергичен, активен и готов винаги да предприемете нещо ново. За да се чувствате добре трябва да сте непрекъснато в движение. Имате воля и смелост, не ви плаши никакъв труд. В кариерата се стремите към висок пост и признание.

Една от най-хубавите черти на характера ви е, че бързо вземате решения и обикновено те са правилните. Като недостатък може да се брои прекалената ви жажда за власт, смелостта, която често граничи с безразсъдство и лекомислието, с което се впускате в авантюри.


• Черен любим цвят и характер

Черен любим цвят и характер

Царят на цветовете олицетворява крайностите: от една страна сила, безкомпромистност и решителност, от друга - отчаяние и тъга. В същото време е любим цвят на тези, които се боят от новото.

Черното говори за противоречив характер. Вие сте силен, твърд и упорит, принципен човек, който е готов да скочи в огъня за идеалите си. И другата крайност се проявявате като отчаян, раним и тъжен човек, който иска да се скрие зад черното от останалите. Или да прикрие истинската си същност. Замислете се защо точно се спирате на черно. Може би бягате от нещо в живота си.

В модата черното е доминиращ цвят - белег на елегантност и шик, а в живота - символ на лукса, така че ако обичате черно, спокойно си го носете, без значение какво казват психолозите.