Астрологичен зодиакален хороскоп 2016 г.

Пълен астрологичен годишен хороскоп 2016 година, астро, зодиакален знак, козирог, водолей, риби, овен, телец, близнаци, рак, лъв, дева, везни, скорпион, стрелец, змиеносец, асцендент, зодия, точен, съвет, съвети, късмет, любов, любовен хороскоп, здраве, работа, бизнес, пари, критични дни и периоди
Годишен хороскоп за 2016 година

Годината на Сатурн, планетата на ограниченията, ни подложи на неизбежни изпитания. Леки, тежки или смъртоносни. Малцина бяха подминати от кармичната разплата. Страховете от природни бедствия и от неизлечими болести превърнаха в кошмар дните на мнозина и ги изпълниха със страдание. Сатурн донесе убийства и самоубийства, катастрофи с много загинали хора, военни действия и тероризъм. Смъртта на невинни и виновни хора шестваше през 2015 година, а всички, ненаучили своите уроци, ще продължат да се питат дали и кога ще настъпи мигът на тяхното кармично наказание..

Сатурн продължава да ни носи приятни и тормозещи ни изживявания в опита си да ни помогне да помъдреем и да осъзнаем, че ние сме строителите на своя живот. Днешните хора сме творците на живота на идващите нови поколения, на всички държави и на цялата планета Земя, която има отредено свое място във вечността на Вселената. След тежкия Сатурн, идва царството и годината на планетата Марс.


Всички зодии - нов избор по зодиакален знак

Зодия Козирог - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Водолей - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Риби - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Овен - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Телец - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Близнаци - астрологичен годишен хороскоп 2016 година
Зодия Рак - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Лъв - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Дева - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Везни - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Скорпион - астрологичен годишен хороскоп 2016 година Зодия Стрелец - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

КОЗИРОГ (22 декември - 19 януари) - или нов избор от всички зодии

Зодия Козирог - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз мога!'
Стихия: Земя
Качество: кардинален
Метал: олово
Цвят: черен
Планета управител: Сатурн
Скъпоценни камъни: сапфир, малахит, оникс, тигрово око
» Вашата 2016 год. изисква от Вас да крачите бавно към поставените цели, ако искате да не прогоните успеха от пътя си. Във ваша полза е да осъзнаете това от първия ден на годината, за да избегнете както провалите, така и негативните емоции, породени от привързаност или импулсивни действия, станали причина за съсипани отношения и рисковани начинания. Неспокойни и устремени в някаква посока към интересна цел, е добре да си спомняте като представители на Козирога, че Земята е вашата здрава опора. Черпите от нейната положителна енергия, за да погледнете на ставащото с вас и около вас с разума си, а не с чувствата. Въпреки че сте стабилни и не особено спортен тип хора, вие не можете без движение и разнообразие. Такава ще е и 2016 година, позволяваща ви да направите скок към нов връх в живота. Ако овладеете своята импулсивност в първата половина на годината, ще се справите с всички предизвикателства, които ви поднася животът в личен и професионален план. Съдбата ще бъде благосклонна към вас, ако сте умерени в думите и действията си. През цялата година и особено през втората й половина ще се стремите към спокоен живот, защото само по този начин ще осъществите мечтите си. Непрекъснато ще бъдете обградени от хора, на които можете да разчитате, но този факт не ви дава правото да се предоверявате и да споделяте плановете си, за да не попаднете на 'добронамерени' приятели, целящи да ви навредят. В средата на годината сте готови да воювате със себе си заради свойствения ви инат и нежеланието да се вслушате в гласа на своята интуиция. Уверявам ви, че подобно поведение ще ви донесе само неприятности или ще направи невъзможно постигането на целите ви. Ако надмогнете своите предразсъдъци, които ви пречат да се освободите от капана на условностите, ще имате нови реални идеи. Съветът е да станете no-разсъдливи и концентрирани в една цел, а след нейното постигане да се захванете със следващата. В отношенията си с хората от вашето обкръжение сте лоялни. На моменти ще проявявате и не малко злина, ако установите, че този, когото искате да привлечете, не желае да създава отношения с вас или отказвате да приемете, че не е подходящият, но упорствате само и само да стане това, което искате Често ще наранявате околните с неадекватните си действия и думи, без да го осъзнавате, но ако допуснете това, и то без причина, ако предадете нечие доверие, приемете, че отношенията ви приключват. Бъдете внимателни през февруари, юли и ноември. Забравете за начинанията. Не рискувайте инатливо, за да не оставите горчиви спомени, които да ви следват и през 2017 година.
Любов: През 2016 година сте компромисни и тактични. Привличате неудържимо противоположния пол заради впечатлението, което оставяте в околните и преди всичко в непознатите хора, че сте стабилни, имате пълен портфейл и примамлива банкова сметка. Ако сте семейни, да му мисли брачната ви половинка, защото годината ви. може да е изпълнена с безбройни флиртове и мимолетни интимни връзки. Може и да не стигате до интимност, но заради вината, която изпитвате, че сте си помислили за такава възможност, ще тормозите с ревност, за да не нападнат вас самите. Очаквайте проблеми с възрастните роднини. Несемейните ще бъдат склонни да сключат ранен и проблемен брак само защото са решили, че искат да бъдат обичани и според тях са открили обекта, даряващ им чувства. Когато осъзнаят, че бягат от родителската опека, идват разочарованията, усещането за пустота в душата и задължителните извънбрачни връзки, тъй като трудно се решават на бърз развод, а и близките им едва ли ще ги похвалят. Подходящи за създаване на семейство са януари, април, август и октомври.
Здраве: Натовареността ви с много работа по ваше желание, за да осъществите мечтите си, несъобразяването с изискването да сте умерени във всичко и да не пропускате почивката ще ви лишат от свободно време и най-вече от достатъчно сън. Определете си дни за възстановяване, спорт и почивка, защото рискувате да навредите на здравето си. Застрашени сте от травми по невнимание, особено през първите три месеца на годината, а през февруари, юли и октомври забравете намерението си да правите ремонти. С особено внимание се грижете за себе си в дните, когато Луната е във вашия знак.
Работа: 2016 г. ще бъде добра за вас в професионално отношение. Ще имате работа, също и допълнителна, а за всички вас, които имате намерение да създавате нови. делови партньорства или да се включвате в съдружие, Съдбата обещава успех. Естествено не липсват и предупреждения - на първо място да не пренебрегвате ретроградния Меркурий - цели четири пъти през годината, да не рискувате, да не договаряте и да не инвестирате. Няма как да измамите планетата във ваша полза. При желание да подпишете договори с нови партньори най-напред проверете тяхната финансова стабилност, а едва след това провеждайте разговорите. Не отстъпвайте в своя вреда, ако искат да наложат мнението си и да ви принудят да инвестирате повече от това, което сте преценили, че няма да навреди на финансовата ви стабилност. Задграничните си партньори сте длъжни да опознаете, преди да се включите в общ бизнес. Месеците подходящи да пътувате зад граница са февруари, март, ноември и декември. В периода май-юни и август-октомври и декември успехът е с вас. Не бъдете пасивни. Трудности и емоциите февруари-юни и октомври са неизбежни. Откажете се от начинанията.
Критични периоди: Луната е в Козирог 8-10 януари, 5-7 февруари, 3-5 и 30-31 март, 1-2 и 26-29 април, 24-26 май, 20-22 юни, 17-20 юли, 14-16 август, 10-12 септ., 7-10 окт., 4-6 ноември, 1-3 и 28-31 дек. 2016.


ВОДОЛЕЙ (20 януари - 18 февруари) - или нов избор от всички зодии

Зодия Водолей - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз знам!'
Стихия: Въздух
Качество: неподвижен
Метал: алуминий
Цвят: небесносин
Планета управител: Уран
Скъпоценни камъни: тюркоаз, аквамарин, сапфир, топаз, оникс
» През 2016 година най-сетне без притеснения и колебания можете да промените обкръжението си, ако старото Ви е досадно или сте надраснали в интелектуално и духовно отношение част от хората в него. Ще се изявявате по типичния за вас начин - като изключително независими, нетърпящи ограничения и свободолюбиви хора. Животът ви върви по възходяща линия. Стремите се към добри отношения с всички хора, ще се стараете да не пропускате възможностите за запознанства, за създаване на нови лични и делови отношения. По пътя ви няма да липсват препятствия, породени от желанието ви да надскочите възможностите си и от липсата на реална преценка докъде се простират те. Бъдете инициативни само когато сте сигурни в крайната си победа. Не проявявайте агресия, ако видите, че сте измамени или че някой е предал доверието ви, защото причината е във вас - вярвате, че след като вие сте честни, значи и другите са такива. Време е да се разделите с тази заблуда. В моменти на слабост сте се доверили на хора, които са решили да ви попречат, за да се възползват от вашите знания и умения. И без това не сте от хората, готови да мъстят и да проявяват агресия, но ако в рождения си хороскоп имате повече планети в огнените знаци, със сигурност ще покажете вашата сила и мощ. Няма да ви липсват и емоции, които сте длъжни да претворите в положителни. Заредени сте със сили, дейни и упорити, ще преодолявате трудностите с лекота. Няма да се откажете от опитите да промените мисленето на хората към добро, но има ли смисъл да се стремите към това и обществото готово ли е да го приеме, преценете внимателно. Иначе не си губете времето. Няма да допускате намеса в личния си живот нито от страна на хората от вашето най-близко обкръжение, нито от страна на непознати хора, защото той е ваша строго пазена територия. Вие не се намесвате в живота на другите, освен ако не сте помолени за съвет и помощ, нямат право да го правят и те. Ще пътувате, ще се радвате на промени, някои неочаквани, но и не малко разочарования от 'верни приятели'. Хармонията в личния живот зависи само от вас самите. През месеците юни и октомври се примирете с повече трудности и емоции, които няма да ви попречат да осъществите целите си и да посрещнете в отлично настроение 2017 година.
Любов: Цялата 2016 година е идеална за вас в личните отношения. Емоциите и прекалената ви чувствителност може да са причина на моменти за разгорещени спорове, но гневът бързо ще ви минава. Готовността ви за компромиси от първия ден на годината също е в полза на хармонията във вашето семейство, ако сте го създали. Единственото предупреждение към вас е, че не бива да се опитвате да променяте половинката си дори и да виждате, че е по-добре да тръгне в нова посока в живота си, защото това е намеса в личния й живот, каквато и вие самите не обичате. Бъдете внимателни с вашите деца и не пропускайте да ги изслушвате, когато имат да споделят нещо с вас. Ако не сте семейни, имате шанс да срещнете подходящ партньор през януари, март, април, юли, септември и декември. Брак може да сключите през януари, март, юли, и декември. Възрастните ви роднини няма да ви създават проблеми с вашия любовен избор, ако не ги забравяте и често им се обаждате или ги посещавате.
Здраве: Ще работите много, както винаги, но този път рискувате да навредите на здравето си поради няколко причини. Първата е, че забравяте да си почивате, което ще доведе до безсъние, последвано от нервно напрежение и склонност към преяждане и наднормено тегло. Втората е, че в забързаното ежедневие сте невнимателни. Предпазвайте се от травми, които може да ви извадят за дълго от строя. Бъдете отговорни към себе си, не претоварвайте очите си с работа пред компютъра, не прекалявайте с концентратите и не забравяйте, че движението е здраве. Заседналият живот е предпоставка за разширени вени и задържане на течности. Тези съвети важат за цялата година и особено в критичните дни.
Работа: През 2016 година сте орисани да срещнете много нови хора. Някои от тях ще станат ваши приятели, с други ще създадете делови партнъорства и ще заработите в съдружие. Въпреки възможностите, съветът е да не проявявате възторга си при първа среща и да бързате с подписването на договори и обещания за инвестиции заради опасността да се доверите на неподходящи хора, които да блокират пътя ви и да не ви позволят да направите нов скок към поредния професионален връх. Бъдете уверени в способностите си, заредете се с прозорливост и предпазливо и с доза мнителност приемайте новите предложения. Обогатете се с нови знания, с полезна информация, която е достатъчна причина за правилна преценка на заеманите от вас позиции и за начина, по който да ги съхраните, или да промените посоката си на развитие. Съобразите се с ретроградното движение на Меркурий, когато не бива да подписвате договори и да инвестирате, да сменяте работата си или да се обвързвате в съдружие. През юни и октомври забравете за начинанията. През януари, февруари, март, септември, ноември и декември може да пътувате и зад граница за делови срещи. Значими договори може да подписвате през април, май, юли, август.
Критични периоди: Луната е във Водолей 10-12 януари, 7-9 февр., 5-7 март, 2-4 и 29-30 април, 26-28 май, 22-25 юни, 20-22 юли, 16-18 август, 12-15 септ., 10-12 октомври, 6-8 ноември, 3-6 и 31 дек. 2016.


РИБИ (19 февруари - 20 март) - или нов избор от всички зодии

Зодия Риби - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз вярвам!'
Стихия: Вода
Качество: подвижен
Метал: платина
Цвят: виолетов
Планета управител: Нептун
Скъпоценен камък: аметист, перли, бисери, аквамарин, александрит
» През 2016 година сте вечно мърморещи, оплакващи се и недоволни, защото трудностите по пътя ви няма да са малко. Сами сте си виновни, защото сте допуснали неподходящи приятелства и партньорства. Не са малко и вашите грешки, които сте в състояние да избегнете. ако не си внушите, че вината е в околните и те са длъжни да ви обгрижват, защото сте страдалци за кой ли път - но само във вашата фантазия. За изненада на всички, въпреки че все търсите рамо, на което да поплачете и да получите съчувствие, ще успявате да постигнете разбирателство, без значение в каква среда сте попаднали. Съветът е, въпреки готовността ви бързо да прощавате, ако някой е сгрешил спрямо вас. да сте по-предпазливи, за да не се окаже, че ви е невъзможно да се освободите от присъствието на лицемерни хора. които сте допуснали в живота си, уж за да ви помагат. Чувствате потребност да търсите помощта на ясновидки и екстрасенси дори и без причина, за да чуете от тях колко сте добри и стойностни, но целият свят е застанал срещу вас и ви вреди. Вместо да се доверявате на такива думи, превърнали се в клише у нас, се хванете здраво за работа с амбицията да усъвършенствате себе си и да вземете най-доброто от живота. Стремите се да постигнете максимално възможната степен на обучение за себе си, което увеличава заетостта ви. Съветът е умело да съчетавате работата с обучението и да не пропускате почивката, Привлича ви всичко интересно, странно и нетрадиционно, но в същото време изпитвате страх до се докоснете до него - ако може, чрез някой друг, който да Ви пази гърба. Можете да спечелите любовта на хората, но изпаднете ли в беда, когато усетите липса на обич в другата страна, сте склонни да залитнете към алкохола и наркотиците - ето за какво трябва да сте внимателни през тази ваша лична година. Защото не дай Боже да направите тази крачка, връщането назад е невъзможно. Трудности и емоции ще ви владеят през цялата година, но бъдете внимателни през януари, май, юли и септември. С предпазливост и отдаденост на рутинна работа ще посрещнете в отлична форма 2017.
Любов: 2016 година е особена по отношение на вашия личен живот. Съдбата ви подлага на изпитание, за да провери силата на вашите чувства, умението ви да сте отговорни в личните отношения. Ако сте създали семейство и живеете добре, но нещо сякаш ви липсва, вместо да търсите съвети от приятели и съседи, които ще ви навредят, или да се впускате в изневери, говорете !с половинката си. Постигането на яснота за причината за проблемите и желанието за компромис ще съхранят отношенията ви. Вземете ли решение за раздяла, нека да е двустраннo и цивилизовано. Предпазвайте се от скандали, които ще са повод за проблеми с роднините ви от по-старото поколение, както и с децата ви, неосъзнаващи ставащото и неспособни да вземат нечия страна. Несемейните да бъдат внимателни, ако са решили да изберат партньор за сериозна връзка, в случай че причината е бягство от действителността и желанието да намерят човек, който да ги разбира. Може да се окажат използвани само защото са получили утеха и са усетили стабилно рамо до себе си, но когато вече не носят полза, да се окажат изоставени и нещастни. Не избързвайте с обещанията за сключване на брак. Месеците, подходящи за целта, са юни, август и ноември.
Здраве: Знаете, че сте прекалено уязвими към критика и не търпите да ви наставляват как да живеете, а това е предпоставка за проблеми и с вашето здраве заради нестабилната ви психика и честите депресивни състояния. Причината за депресията е невъзможността да се противопоставите на нечие мнение или на наложени правила. Опасността да залитнете в крайности и да се утешавате с алкохол е огромна. Наркотиците може да се превърнат в сериозен проблем при младите хора, ако не са в хармония със себе си и със света, особено в месеците януари, март, май, септември, декември, когато и самотата ще ви тежи. Бъдете особено предпазливи и отговорни в дните, когато Луната е във вашия знак.
Работа: 2016 година е трудна, емоционално натоварена, но ако не сте отговорни и не преценявате добре хората, които допускате до професионалните си планове - и разочароваща. Ако не се впечатлявате от трудностите, ще осъществите плановете и начинанията си. Марс също ще ви подкрепи, за да не ви изоставят успехите и да ги множите. Имате сили да се справите и с най-трудните си задачи, ако сами не се откажете да сте борбени и направите крачка назад, водеща към застой. От значение е да не се впускате в необмислени и губещи времето ви занимания, които ще навредят на финансовото ви състояние, особено с рисковани вложения, като е важно да се съобразите и с периодите на ретроградния Меркурий. Съветът е да не договаряте сътрудничество и инвестиции, ако вие ще финансирате с основния процент. Забравете желанието си да сте щедри, защото рискувате да изпаднете във финансов колапс. Месеците, в които успехът е с вас, са февруари, март, април, юни, август, октомври, ноември и декември. Забравете за начинанията през януари, май, септември.
Критични периоди: Луната е в Риби 12-15 януари, 9-11 февруари, 7-9 март, 4-6 април, 1-3 и 28-31 май, 25-27 юни, 22-24 юли, 18-20 август, 15-17 септември, 12-14 октомври, 8-11 ноември, 6-8 декември 2016.


ОВЕН (21 март - 20 април) - или нов избор от всички зодии

Зодия Овен - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз съм!'
Стихия: Огън
Качество: кардинален
Метал: желязо
Цвят: червен
Планета управител: Марс
Скъпоценности: диамант, аметист, сардоникс, гранат, червен корал
» 2016 година е особено важна за вас, родените в Овен, защото е подвластна на вашия управител Марс, който ви зарежда с амбиция, борбеност, но и с не малко агресия. Склонни сте да действате, преди да мислите. Внимавайте, за да не прогоните успеха си заради вашите импулсивни действия. От вас струи енергия, която ви принуждава да не се задържате за дълго на едно и също място. Ще сте изкушени да пътувате много, особено през втората половина на годината. Няма да ви липсват нови идеи, които ще се стремите да превърнете в реалност. Ще го сторите, ако имате до себе си хора, на които да разчитате и да се доверите, защото решите ли да вървите към целите си сами, ще се разпилеете в много начинания, обещаващи, но безуспешни. В края на годината ще осъзнаете, че сте я пропилели в безсмислено лутане. Съветът е, когато приключите с едно начинание, едва тогава да се захващате със следващото. Тази е рецептата ви за успех и добри приходи през 2016 година. Изискването на годината на Марс към вас е да сте no-въздържани, да се научите на умереност в желанията и действията си. Само от вас зависи да не изявявате негативните си качества, ако заемате ръководни позиции. Стремежът да властвате, но и да преследвате възможности за все по-голяма власт не бива да надхвърля границата, след която ще срещнете всеобщ отпор на действията си. Причината за вашия хьс за повече власт в не друга, а желанието да блестите и да бъдете забелязвани от околните, но, уви, може и да не постигнете лесно целта си. Не е изключено в стремежа си да градите кариера и да зоните нови и нови върхове да сте забравили да се обогатявате с най-новата информация, свързана с вашето професионално поприще. Ще се наложи да запълните празнотите в знанията си. Всички родени в Овен, които имат Луна или асцедент В Риби и Рак, са длъжни да надделеят страховете си, да надмогнат липсата на вяра в себе си, да не са прибързани и да не обвиняват целия свят, ако вместо успех претърпят провал. Със сигурност са си го заслужили. От огромно значение за всички родени в знака е да не пропускат възможността да обогатят знанията си. Не унижавайте no-знаещите от вас. До април може да се справите с основните си задължелния, а след това да се впуснете устремно в промени и пътувания, Внимавайте през април и август, щадете се от негативни емоции и не се притеснявайте от препятствията, които са напълно преодолими. Ново начало в личен план можете да поставите през март, май и ноември.
Любов: През първите месеци на годината заради вашата постоянна професионална заетост не са изключени кризи в личните отношения. Ако не сте създали семейство, те може да са с вашите възрастни родители, ако сте семейни - с брачната половинка и децата ви. Бъдете подготвени за проблемни отношения с роднини, свързани с наследство, особено през април и летните месеци, когато ще се опитат агресивно да ви принудят да им дадете онова, което по право ви принадлежи. Не бъдете отстъпчиви дори и ако ви се иска да избегнете разправиите, но действията ви трябва да са обвързани със законовите разпоредби. Обърнете внимание на децата си и се постарайте да съхраните добрия тон у дома, въпреки че няма да липсват спорове и разправии. Ако имате намерение да създавате семейство, не се притеснявайте от високосната година, нито от ретроградните планети. Месеците, в които може да планирате сватба, са януари, февруари, май, юли, септември, октомври.
Здраве: Както винаги сте амбициозни и вечно забързани нанякъде. Здравословните проблеми ви дебнат през първите четири месеца на годината, когато ще се наложи да се справяте с повече депресиращи трудности по пътя си, възбуждащи постоянно главоболие и проблеми с кръвното и очите. Ще се отчаете допълнително, когато установите, че сте си докарали кръвоизливи и се налага да носите тъмни очила, за да избегнете неудобните въпроси. Ако гледате философски на житейските проблеми, ще съхраните здравето си стабилно. Не се натоварвайте с негативни емоции и след април, за да не се окаже, че заради мисли кой и как ви вреди сте си спечелили начални прояви на диабет и проблеми с теглото.
Работа: Ще се чувствате претоварени от много професионални задължения през цялата година. Безработните с лекота ще намерят работа, дори добре платена. Ако решите да развивате собствен бизнес, сторете го след направата на хороскоп за професионална реализация, за да научите какви точно са професионалните сфери, в които ще сте силни и проспериращи като собственици на фирма. Тези от вас, които вече са развили бизнеса си, да внимават през април, юни и август, когато се възможни опити за вреда от страна на конкуренти, особено ако са работили в съдружие и са се разделили, но не са оформили и приключили законово документацията, свързана с финансовата част от съвместната им дейност. През януари, март, септември и ноември имате възможност да постигнете върхови професионални успехи, без значение в каква сфера работите, на частна или държавна работа. Годината не позволява да се занимавате с политика. Рискувате да бъдете въвлечени в отношения, които ще сринат авторитета ви заради проява на наивна доверчивост от ваша страна, а след това на агресивна мъст, когато осъзнаете, че сте измамени. Бъдете внимателни в периодите на ретроградност на Меркурий и не подписвайте договори, не инвестирайте и не предприемайте финансиране, не взимайте и не давайте заеми.
Критични периоди: Луната е в Овен 15-17 януари, 11-13 февруари, 9-11 март, 6-8 април, 3-5 май и 31 май, 1-2 и 27-29 юни, 24-26 юли, 20-22 август, 17-19 септ., 14-16 октомври, 11-13 ноември, 8-10 декември.


ТЕЛЕЦ (21 април - 20 май) - или нов избор от всички зодии

Зодия Телец - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз притежавам!'
Стихия: Земя
Качество: неподвижен
Метал: мед
Цвят: зелен
Планета управител: Венера
Скъпоценни камъни: сапфир, аквамарин, ахат, тюркоаз
» През 2016 година, подвластна на Марс, който разпалва бурни чувства и емоции и във вас, ще изглеждате различни в очите на околните. Дори и тези хора от обкръжението ви, които са убедени, че ви познават добре, ще бъдат изненадани, че откриват във вас ново излъчване и нови, неподозирани качества. През годината съзнателно се изолирате и живеете в по-затворена среда. Общувате само с духовно близки хора заради притеснението, че може да бъдете наранени от случайни познанства, битуващи на по-ниско духовно ниво от вашето. През първите месеци на годината сте подвластни на промени и пътувания дори и когато Меркурий е в ретроградното си движение, защото и без постигане на договорености промените ще ви донесат бъдещи ползи. През втората половина на годината сте стабилни в професионален и личен план. Наслаждавате се на всеки приятен момент в живота си, дори на мимолетния. За съжаление сте подвластни на резки скокове от полюса на любовта към полюса на ледената омраза. Заради лъжа или предателство ще прекратите познанства и приятелства, при това завинаги, с което ще изненадате и близки, и познати, въпреки че сте сред хората, които не са готови на компромиси в отношенията и не търсят междинна пътека. Търсите спокойствието на дома и хубавата храна. Изпитвате потребност да се страните от приятелите си и да не каните гости, нито пък вие да гостувате. Причината е желанието ви да си дадете почивка от всякакви разговори и теми, които не ви засягат, и най-вече от злободневните клюки и интриги, с които задължително ще пълнят и вашата глава. Марс подтиква околните да ви използват, а тези от вас, които са родени с асцедент или Луна в огнен знак, ще са готови да отмъщават за нанесените им обиди или физически страдания. Ще бъдете в крак с изискванията на годината, но в противоречие със самите себе си. Ще поднасяте на обществото нови и интересни идеи, свързани с бъдещето на държавата, света и човечеството. Няма да позволите да ограничават личната ви свобода. Предпазвайте се от трудности и емоции през април, ноември и декември, овладейте чувствителността си и приемайте градивната критика. През март и ноември ще печелите с лекота парите си. През януари, февруари, септември, октомври и ноември работете много, за да сте доволни от постигнатото при посрещането на Новата 2017 година.
Любов: Семейните представители може да се окажат подвластни на неочаквани неприятни промени през първата половина на годината. Ако не са спазили при създаването на семейство Съдбовната си забрана за брак или ако не издържат на поведението на брачната си половинка, решението за раздяла и развод е сигурно. През втората половина на годината общуването с близките ви е хармонично. За ваша радост ще успеете да се справяте бързо дори и с незасягащите ви пряко роднински свади, които ви пречат да живеете спокойно, въпреки че не сте пряко замесени в тях. Предпазвайте се от изневери и невинни флиртове, които могат да се превърнат в причина за криза в семейните отношения. Отделяйте време на децата си. Несемейните могат да създадат семейство, но само ако са срещнали подходящата половинка и не са се доверили на моментното си увлечение, за да не бъдат нещастни след време. Подходящи за сключване на брак са януари, февруари, юни, септември, октомври. Създаването на семейство не се повлиява от ретроградното движение на планетите.
Здраве: За вас е без значение как се чувствате, ако имате пред себе си цел, която задължително трябва да постигнете. Тогава сте здрави и изпълнени с желание за живот. Вървите устремно напред, без да се оплаквате от болежки. Ако обаче не получавате признание, тогава сте застрашени и от депресия, и от наднормено тегло, защото притъпявате притесненията си, като се отдавате на хапване и пийване. Знаете, че преумората ви вреди, а и предизвиква нежелателни промени в организма ви, ако се противопоставяте на неговите сигнали. Бъдете отговорни към себе си през април, май, юли и декември и се предпазвайте от проблеми с гърлото, сливиците и щитовидната жлеза в дните, в които Луната е във вашия знак.
Работа: От първия ден на годината сте орисани да успявате, но е във ваша полза, особено в професионалните отношения, да спазите периодите на ретроградност на Меркурий, които са четири пъти през 2016 година. Съветът е да не се изкушавате инатливо да подписвате точно в тези отрязъци договори или да предприемате инвестиции, които със сигурност ще са във ваша вреда въпреки обратното ви мнение. Може да си създадете сами неприятности, ако се подмамите по нечии предложения и настоявания, най-вече ако са свързани с намесата и на непознати хора. По-добре е да сте умерени, да преценявате познатите си задълбочено, ако се налага да ги обсъждате с колегите и приятелите си, за да сте сигурни, че няма опасност да допуснете грешка, обвързвайки се с неподходящи партньори. Не се колебайте да приемете предложенията за задгранични пътувания през първата половина на годината, защото те ще ви помогнат да разгърнете потенциала си, колкото и да не ви се вярва. През ноември сте в труден месец, но рутинната работа ще даде добри резултати, През януари, февруари, март, септември, октомври и ноември сте доволни от постигнатото в професионално отношение въпреки периодите на ретрограден Меркурий, налагащи ви застой. Овладейте емоцията си през април и декември. Август пътувайте зад граница и може да сключите договор за съдружие.
Критични периоди: Луната е в Телец 17-19 януари, 13-15 февруари, 11-13 март, 8-10 април, 5-7 май, 2, 29-30 юни, 26-28 юли, 22-24 август, 19-21 септември, 16-18 октомври, 13-15 ноември и 10-12 декември.


БЛИЗНАЦИ (21 май - 20 юни) - или нов избор от всички зодии

Зодия Близнаци - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз мисля!'
Стихия: Въздух
Качество: подвижен
Метал: живак
Цвят: жълт
Планета управител: Меркурий
Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз
» През 2016 година въпреки агресията, с която ви зарежда Марс в своята година, ще умеете да се съсредоточавате отлично и за разлика от други години да не предприемате необмислени стъпки. През първата половина на годината ще живеете в хармония с хората от най-близкото си обкръжение. Ако семейните ви отношения обаче са проблемни, пред разпад, през първите три месеца на годината ще се наложи да прецените дали да търсите компромис за стабилизирането им или е време да търсите своята нова среда. Взимайки под внимание безкрайната ви чувствителност и желание да си намерите душеприказчик, а също и невъзможността да осъзнаете, че основната причина за проблемите ви се корени във вас самите, ще срещнете трудности в общуването и ще отдалечите дори и хората, на които можете да разчитате, защото и те няма как да ви бъдат полезни. Въоръжете с търпение и преодолявайте трудностите по пътя си с помощта на своите знания и натрупания опит, за да гоните мечтаните върхове, особено професионални, през втората половина на годината. През 2016-а избягвайте промените, ако не са обмислени и особено когато не са по ваше желание. Няма да сте склонни да взимате прибързани решения само защото някой около вас ви принуждава, дори и да зависите от него, с риск да съсипете отношенията си и да напуснете работата си. Предпочитате по-продължително да обмисляте Всичко, преди да пристъпите към действие или да изречете някакви обещания. В разговор винаги се основавайте на фактите. Бихте били блестящи в професии от интелектуалната сфера. Имате много сили в себе си, за да се справите с всички предизвикателства на живота. Ако ги използвате без колебание, успехът ще е ваш житейски спътник. През януари и февруари, август септември и октомври работете усилно въпреки ретроградния Меркурий, за да заслужите желаното място и новото си обществено положение. През април и ноември овладявайте емоционалните си реакции и не се изкушавайте от начинания. През юни се примирете с трудностите, които са преодолими, ако не изпаднете в паника. Април, август и декември са подходящи да създадете семейство. През февруари и октомври не отказвайте работа, за да посрещнете спокойни Новата 2017 година.
Любов: В първите месеци на 2016 година сте настроени романтично. Стремите се към стабилност в брака, ако сте създали семейство, и към хармония в отношенията у дома и с партньорите ви, ако сте несемейни. Изпълнени сте с желание да бъдете добри и да споделите чувствата си. При семейните стабилността ще се съхрани дори и в трудните и емоционални март, юни и ноември, въпреки че може да се изкушите да флиртувате. Бъдете отговорни към живота на вашите деца. Не са изключени проблеми и с възрастните ви роднини, които или ще се сърдят, че не сте им гостували и не им гостувате често, или ще искат да живеете заедно, за да контролират брака ви. Не допускайте намесата им във вашите лични отношения, особено ако не харесват половинката ви. Това предупреждение се отнася и за несемейните. Ако сте решили да създавате семейство, сторете го през април, август или декември. По изключение, компромисно може да сключите брак през януари или септември.
Здраве: Годината ви обещава много спокойни месеци, въпреки че за вас е почти невъзможно да останете за дълго в покой. Предпочитате да пилеете времето си в компании, сред цигарен дим, който отново ще навреди на белите ви дробове и ще си спечелите дихателни проблеми, като не е изключена появата на алергични реакции, особено в дните, когато Луната е във вашия знак. Не натоварвайте ръцете и дланите си и вземете незабавно мерки, ако ви ухапят насекоми и получите възпаление на кожата. Пазете се от прорезни рани, които трудно ще зарастват, отново заради склонност към възпаления. Ако се налага оперативно лечение, изисквайте проба за установяване на упойката, спрямо която не сте алергични.
Работа: От първия месец на годината градите професионална кариера, трупате знания, усъвършенствате уменията си и печелите уважението и признанието на колегите си. Въпреки това сте готови да се отдадете на мечтите и фантазиите си и да пропилеете дните си в очакване на чудеса, които няма как да ви споходят, особено ако ги бленувате в леност в периодите, добри за активна работа, а се впуснете да работите във времето, когато Меркурий, вашият управител, е в своето ретроградно движение и обещава провал. Бъдете упорити, търпеливи и борбени и не допускайте провали на работното си място, ако искате да постигнете целите си. Завистливи хора ще се опитат да ви провалят, особено ако не овладявате емоционалните си реакции и сте склонни към спорове и разправии през март, юни и ноември. Откажете се от инвестициите през тази година заради сякаш неустоимо предложение, особено през февруари и октомври. Ще загубите парите си. Щедростта ви вреди. Марс може да ви подкрепи в начинанията през януари, април, септември и декември, но това няма да се случи, ако не сте се научили как да избягвате риска.
Критични периоди: Луната е в Близнаци 19-21 януари, 15-17 февруари, 13-16 март, 10-12 април, 7-9 май, 4-6 юни, 1-3 и 28-30 юли, 24-27 август, 21-23 септ., 18-20 октомври, 15-17 ноември, 12-14 дек.


РАК (21 юни - 22 юли) - или нов избор от всички зодии

Зодия Рак - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз чувствам!'
Стихия: Вода
Качество: кардинален
Метал: сребро
Цвят: синьозелен
Планета управител: Луна
Скъпоценни камъни: селенит, изумруд, лунен камък
» Вашата 2016 година ви зарежда с амбициозност и целеустременост, за да достигнете върха в професионален план. Заради влиянието на Марс през годината постоянно ще бъдете потиснати от притесненията, че сте ограничавани въпреки вроденото ви нежелание да се подчинявате. Решите ли, че искате да постигнете нещо, очаквате незабавното му осъществяване, а ако не се случи, защото мечтите ви се разминават с действителността или не сте преценили възможностите си, ще търсите виновника в околните. Първата половина на годината изисква от вас да мислите дълго, преди да се впускате в действие, защото ви липсва търпение. Бързайте бавно, иначе животът ви ще преминава през непрекъснато редуващи се спадове и възходи, които ще ви депресират. Ще бягате дори и от полезни запознанства. Под влиянието на Марс сте импулсивни и трудно ще овладявате емоциите си, което ще ви донесе единствено проблеми. Годината ви дава възможност да налагате мнението и идеите си, да печелите добре, да постигнете финансова стабилност, стига да се съобразите с предупрежденията. Без колебание ще се възползвате от предоставените Съдбовни възможности за себе изява и ще разчиствате пътя си от хората, които го блокират. Малко умереност ще ви донесе полза и ще ви помогне да не си спечелите врагове. Доверявайте се повече на разума, отколкото на чувствата си. Трудно могат да ви измамят. Колкото и да ви е неприятно, сте задължени да планирате не само годината, а и всеки месец, всяка седмица и всеки ден от нея предварително. Не забравяйте и семейните си задължения, които ще бъдете склонни да пренебрегнете поради засилените ви материални стремежи, достатъчна причина да работите до изнемога. Трудности и емоции ще имате през февруари, юни и октомври. Ново начало и в личния, и в професионалния живот поставете през март и ноември. През цялата година ще се проявявате като себични индивидуалисти, които искат сами да подреждат живота си, но не се отказват да властват и в живота на другите хора. Предпазвайте се от конфликти и бързо приключване на отношенията, защото ще си спечелите кармични врагове, а последиците ще ви тормозят и през 2017 година.
Любов: В личните отношения вашата 2016 година е подвластна на стремеж към усамотяване и бягство от семейните отговорности. Ако не сте създали семейство, ще сте изпълнени с нежелание да срещнете половинката си, защото мнозина ще са на мнение, че тя още не се е родила. Ако имате партньор, но не сте създали семейство, не го обсебвайте и не прекалявайте с претенциите си, за да не го пропъдите необратимо. После ще съжалявате, но никой няма да ви вярва. Рискувате да се разведете само защото в къщи са ви помолили да се прибирате навреме или поне да се обаждате, ако закъснявате, за да не се притесняват вашите близки. Няма да ви липсват романтични срещи и запознанства, които ще прераснат в сериозна връзка. Внимавайте и преценявайте добре хората, които допускате в личния и интимния си живот, за да не се окажете оплетени в мрежата на неподходящи брачни партньори с различно интелектуално ниво. Никой няма да бъде виновен за погрешния ви избор, както и ако решите да сключвате брак по сметка. Подходящите месеци за сключване на брак са март, май, юли и ноември.
Здраве: И през 2016 година сте готови да работите до изнемога, без почивка, което ще навреди на вашето здраве. На моменти сте в отлична фирма, а в следващите сте депресирани заради поредната измама или разочарование, което ви е поднесла Съдбата. Бъдете грижовни към себе си, когато Луната е във вашия знак. Наложете си умереност в храненето и пиенето през летните месеци, когато, ако сте на почивка, са възможни хранителни отравяния и проблеми с жлъчката и стомаха. Не ги превръщайте в хронични заради ината си или прекаленото вглеждане в себе си.
Работа: През 2016 година ще си печелите неприятели на вашето работно място, от една страна, защото се опитвате да властвате дори там, където нямате право. От друга, заради факта, че ще се ровите в детайли и подробности, които са достойни за клюки, а не за стабилизиране на служебните отношения. Всеки ваш опит да се налагате там, където не сте компетентни или не сте на позицията, която ви позволява да разпореждате, ще е причина за срив и трудно изправяне на крака, след което още се чувствате унизени. Във ваша власт е да избегнете този тип провали. Ще си спестите финансови загуби, ако не харчите прекомерно и не инвестирате рисковано през януари и септември. Времето, подходящо да подпишете печеливши договори, са месеците март, септември и ноември. Допълнителната работа приемайте само ако ви носи радващи ви приходи. Заради прибързаност ще бъдете склонни да предприемате промени в професионално отношение, които много бързо ще ви разочароват. Ако обстоятелствата ви налагат да тръгнете в друга посока, преценете дали няма да си навредите и дали не е по-добре да изчакате няколко седмици, преди да вземете крайно решение. Ще пестите, за да не се притеснявате в края на годината и да сте сигурни, че няма да изпаднете в ужасяващата ви бедност. Ще се обвързвате с хора, които да разчистват пътя към професионалните ви успехи, но рискувате да бъдете използвани. За съжаление, когато го осъзнаете, ще е трудно да се върнете обратно назад, а и загубите може да се окажат сериозни и непосилни за възстановяване.
Критични периоди: Луната е в Рак 21-23 януари, 17-20 февруари, 16-18 март, 12-14 април, 9-11 май, 6-8 юни, 3-5 и 30-31 юли, 1 и 27-29 август, 23-25 септ., 20-22 октомври, 17-19 ноември, 14-16 декември.


ЛЪВ (23 юли - 22 август) - или нов избор от всички зодии

Зодия Лъв - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз заповядвам!'
Стихия: Огън
Качество: неподвижен
Метал: злато
Цвят: оранжев
Планета управител: Слънце
Скъпоценни камъни: диамант, рубин, яспис, гранат
» Вашата 2016 година ще премине под знака на стремежа ви да печелите добре и постигнете материална стабилност, както и на неочакваните ви емоционални крайности, ако парите ви убягват. Крайно амбициозни сте, но е добре да преценявате правилно дали мечтаните проекти и инвестиции са доходни. Предоверяването работи само във ваша вреда и в полза на вашите неприятели и завистливи колеги. Обградени сте от хора, на които искате да разчитате, но не винаги ще имате реална преценка за тях и често сами ще си творите проблемите. Съдбата ще ви поднася моменти на разочарование, когато се налага да анализирате събитията както на работното си място, така и в личните отношения, но ви помага да избегнете трудно поправимите грешки, които могат да разрушат авторитета ви и да сринат живота ви. Няма да липсват проблеми с децата и роднините ви, решили на всяка цена да се възползват от помощта ви, но без да ви бъдат благодарни. По-добре не подавайте ръка, ако отношенията ви не са добри, защото ще си спечелите врагове в тяхно лице. Не допускайте намеса на странични хора в личните си отношения и в професионалните си планове, защото може да се окажете зависими от тях и да изживеете душевни страдания, за които ще бъдете виновни вие заради проявената наивност. Мнението си ще успявате да наложите с лекота, но само ако сте сред хора, които изповядват вашата житейска философия. От вас зависи дали ще достигнете поредния професионален връх, защото сте силно повлияни от постоянното очакване на похвали и признание, дори и незаслужени. Обожавате да вървите по червения килим в живота, да блестите, но не в отразена, а във вашата собствена светлина, да сте под светлините на прожекторите и всички да ви забелязват и да мечтаят за вашето приятелство или за вашето място в живота. Бъдете предпазливи към запознанствата. Не проявявайте доверчивост и не съжалявайте всеки, който е протегнал ръка за помощ, особено финансова, защото ще се разочаровате заради измамници, които ви използват. Трудности ще срещнете през януари, май и септември. Успехът е с вас през всички останали месеци, ако във втората половина на годината овладеете емоционалните си реакции. Посрещнете с доволство 2017 година, подвластна на вибрация 1 и на Слънцето - вашия управител.
Любов: През 2016 година сте странно емоционални и загрижени преди всичко за себе си и за околните, но не и за близките си. Ако сте създали семейство, това може да доведе до разпад на брака ви и до неизбежни финансови загуби, ако сте сключили брак по сметка. Може да се разведете и заради изневяра, а също и заради невъзможност да вземете решение кое партньорство да предпочетете. Тези от вас, които са създали семейство в период на Съдбовна забрана за брак и отношенията им не са издържали изпитанията на времето, ще направят крачката към развод, защото не са изчистили негативната си карма през отминалата 2015 година. Ако сте на възраст, изискваща да създадете дом и семейство и сте подвластни на натиска на вашите роднини, дори и да имате партньор до себе си, трудно ще се лишите от личната си свобода. Типично за вас е желанието ви непрекъснато да си доставяте удоволствие, да флиртувате и да сменяте партньорите си. В паузите ще си давате отдих, но не за дълго. Не са изключени проблеми заради пари с ваши роднини, които не успяват да ви примамят да им дадете заем. Бъдете предпазливи със запознанствата през януари, март, октомври и декември. Емоционалните ви реакции и влюбчивост ви пречат да ги прецените правилно. Месеците, подходящи да създадете семейство, са февруари, март, юли, октомври и декември.
Здраве: Здравето ви изисква грижи през първите месеци на годината, когато сте натоварени с работа и забравяте да си почивате, което е изцяло във ваша вреда, но както винаги не се замисляте в момента, а след това виновните са все околните. Не бива да допускате стрес и нервно напрежение, подтикващи ви да прекалявате с алкохола и да преяждате заради проблеми, които ви се струват непреодолими, през януари, април, май, септември и декември. Особено важно е да си давате почивка в дните, когато Луната е във вашия знак.
Работа: През първите месеци на годината и до края на лятото сте орисани да работите и да печелите с лекота. Съхранете по-голямата част от спечеленото. Не предприемайте инвестиции, не се впускайте в рисковани начинания, дори и да са уговорени, ако усетите, че партньорите ви са се променили и се опитват да ви измамят. За съжаление сте склонни да се доверявате на неподходящи съветници, които могат да ви провалят само заради удоволствието да ви натрият носа и да ви докажат, че не сте незаменими. Избегнете ли подводните камъни на необмислените рисковани промени, след август ще сте доволни от вашата финансова стабилност. Активността ви при постигане на поставените цели на работното място ще ви донесе оценка и уважение не само от колегите ви, а и от страна на високопоставени влиятелни хора, които ще ви направят предложение за сътрудничество. През януари, май и септември забравете за начинанията и инвестициите. Началото на нови проекти поставете през февруари, март, април, октомври, ноември и декември. Не пропускайте да пътувате зад граница и да внесете стабилност в професионалните си Цели през юни и юли. Спазвайте периодите на ретроградност на Меркурий, за да избегнете провалите.
Критични периоди: Луната е в Лъв 23-26 януари, 20-22 февруари, 18-20 март, 14-16 април, 11-14 май, 8-10 юни, 5-7 юли, 2-4 и 29-31 август, 25-27 септ., 22-25 октомври, 19-21 ноември, 16-18 декември.


ДЕВА (23 август - 22 септември) - или нов избор от всички зодии

Зодия Дева - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз анализирам!'
Стихия: Земя
Качество: подвижен
Метал: живак
Цвят: жълт
Планета управител: Меркурий
Скъпоценни камъни: жълт сапфир, яспис, хелиотроп, тигрово око
» Изненадите ще ви съпътстват през вашата 2016 година. Приятни заради успехите, неприятни, ако съчетавате емоция с привързаност в думите и делата си. Притежавате заложби, които неочаквано ще разкриете, но дали ще се възползвате от тях, зависи само от вас. Колкото и да се бунтувате, годината изисква от вас такт и умереност, но най-вече да овладявате емоциите си, които може да се окажат препъникамък пред вашите планове и да ви провалят. От първия месец на годината сте емоционално лабилни, свръхчувствителни и проявявате нетърпимост към отправената ви критика до степен на агресия, подтиквана и от Марс. Не само че няма да постигнете нищо, ако се опитвате да налагате мнението си, а и ще си спечелите неприятели, които ще превърнете с времето в кармични врагове. Заради променливостта на идеите и мненията си създавате напрежение сред хората от вашето обкръжение. Работа до пълна изнемога и съсипваща вашето здраве преумора са причина да сте нервни и да търсите виновници, на които да излеете гнева си. Преди да се натоварите с нова задача или да се включите в нов проект, задължително се уверете, че имате сили и финансови възможности. Допуснете ли провал, отново ще страдат психиката и здравето ви. Възможно е заради срещи с хора от по-далечното ви минало и дори от детските ви години, към които не изпитвате добри чувства, да избликнат комплексите ви от детството. Съветвам ви да ги притъпите, ако все още ги носите в себе си и ви повлияват, за да не провалите цялата година и създадете трудни за разрешаване лични и делови проблеми. Общувате с привидна лекота, но и с емоция, подвластни на чувствата, затова не е изключено да се обградите с неподходящи хора. Вместо да се ядосвате, че плановете ви се променят неочаквано, докажете качествата и интелекта си, като преодолявате трудностите. Амбицията да сте винаги на върха през тази година, особено през първата й половина, ще ви донесе разочарования, защото изискването е да приключвате, а от средата на лятото да поставите ново начало. Не допускайте отдалечаването на важни за Вас хора, защото ще ви бъде невъзможно бързо да оправите съсипаните отношения, за което сте си виновни сами. Месеците на трудности и засилени емоции са април и декември, а също така и януари и септември заради вашата привързаност. Професионален възход очаквайте след юни. Бъдете умерени във всичко и така ще посрещнете доволни от постигнатото новата 2017 година.
Любов: Ще бъдете емоционални, непостоянни в чувствата си, което не е типично за вашия знак. Емоционалните ви крайности ще тормозят и вас и околните до средата на 2016 година, когато или ще съхраните брака си, ако сте създали семейство, или ще вземете решение за развод дори и след това да съжалявате. След юни чувствителността ви става по-умерена, защото или сте срещнали голямата си любов и сте готови да се лишите от свободата си или сте решили да съхраните старите си отношения. Не се опитвайте да подреждате живота на близките си и на вашите роднини и приятели, а също така да управлявате живота на вече пълнолетните си деца, за да не ги отдалечите от себе си и да не ги превърнете във ваши кармични врагове. През първата половина на годината очаквайте роднински кавги за имоти и пари. Може да създадете семейство през януари, март, юни, август и ноември, като тези месеци са добри за зодиакалния ви знак, съчетани и с личните ви номерологични данни.
Здраве: Здравето ви е зависимо на първо място от вашето настроение, от успехите и загубите ви, затова ви съветвам да внимавате и да не допускате преумора, да не се вживявате в несъществуващи болести, защото ще ги привлечете сами. Не се вглеждайте в околните, за да откриете коя от техните болежки липсва при вас. Здравето ви е уязвимо през април, май и декември, защото трудностите блокират разума ви и може да си навредите заради нервното напрежение и депресивни състояния. Бъдете отговорни към здравето си в критичните дни, когато Луната е във вашия знак.
Работа: В годината на Марс и въпреки четирикратното ретроградно движение на вашия управител Меркурий ще имате шанса да се докажете като добри професионалисти. Ще впечатлявате с почтеност и лоялност, ако не надскачате възможностите си и не допускате чувствата да властват над разума. Внимавайте с инвестициите и до края на юни в никакъв случай не се обвързвайте в съдружие. Вашите началници, подчинени и колеги ще ри ценят заради умението бързо да се справяте със спешните задачи, които са шанс да получите признание. За да го получите, разчитайте на рутината и натрупания житейски опит, като потискате емоциите си. Успешните ви месеци са януари, март, май, юни юли, август, септември. Бъдете внимателни през април и декември, за да избегнете провали и разочарования. Можете да смените работното си място през юли или септември.
Критични периоди: Луната е в Дева 26-28 януари, 22-24 февруари, 20-23 март, 16-19 април, 14-16 май, 10-13 юни, 7-10 юли, 4-6 и 31 август, 1-3 и 27-30 септ., 25-27 октомври, 21-23 ноември, 18-21 дек.


ВЕЗНИ (23 септември - 22 октомври) - или нов избор от всички зодии

Зодия Везни - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз уравновесявам!'
Стихия: Въздух
Качество: кардинален
Метал: мед
Цвят: розов
Планета управител: Венера
Скъпоценности: берил, топаз, планински кристал, светъл турмалин
» През 2016 година активният обществен живот изпълва дните ви с доволство и усещане за значимост. Ще се стремите да общувате, да сте сред хора не само защото се страхувате от самотата, а и за да намерите по-пълноценна изява на вашите възможности. Типично за вас ще предприемате често необмислени промени, пътувания, ще прахосвате пари за предмети на изкуството, които не са ви необходими, но... отново надделява желанието да сте над другите, след това ще му мислите как да кърпите бюджета си и да не искате пари назаем. Не злоупотребявайте с нежеланието си да давате пари за неотложни потребности в семейството си или ваши лични, ако сте харчили, без да питате близките си, защото характерната ваша алчност да имате само за себе си ви печели врагове. През първата половина на годината сте склонни да се впускате в рисковани начинания, защото категорично отказвате да анализирате задълбочено направените ви предложения и да преценявате дали си струва да се захващате с тях, или ще ви загубят времето. Търсите хора, които да ви разчистват пътя към успеха, но често ще ви бъде трудно да преценявате запознанствата си правилно и през 2016 няма да ви липсват разочарования. Увереността в силите и способностите ви е гаранция, че няма да пропилеете годината заради неспособността ви да взимате бързо решения. Вие сте единствените, от чието действие или бездействие зависи успехът ви. Не се надявайте, че някой друг ще поеме вашите отговорности. Не бягайте от работата, която ви се струва натоварваща, защото именно тя ще ви донесе мечтаните големи приходи. Не се лишавайте от почивка, пътувания и развлечения, които, независимо от разходите, са ви необходими, за да не си навредите на здравето. Бъдете почтени в думите и делата си. През първата половина на годината ще предприемате начинания, покана за участие в нови проекти и пътувания, но и трудности, които няма как да избегнете. Втората половина на годината изисква от вас да си наложите такт и умереност, за да печелите приятели, а не врагове. През март и ноември трудностите са повече, а през август емоцията блокира пътя ви. Пристъпвайте внимателно и обмисляйте действията си.
Любов: Ще се стремите да бъдете винаги с впечатляващ външен вид и да блестите където и да сте. Ще бъдете великодушни и щедри и ще се раздавате на хората, които обичате, ако не с подаръци, поне с чувства. На тези от вас, които са създали семейство, ще се наложи да се примирят с неотложните разходи, свързани с децата и брачната си половинка, с ремонти в дома през лятната почивка. Ако сте решили да правите крачката към развод, не я предприемайте във втората половина на годината, когато със сигурност ще се наложи да се разделите с голяма част от материалните си придобивки натрупани по време на брака. Несемейните ще търсят заможни партньори, но да не разчитат, че парите ще им донесат мечтаното щастие. Не се поддавайте на чувствата си през януари и октомври, за да не се обвържете с неподходящи партньори, които ще ви тероризират и унижават, а вие трудно ще съберете сили да се разделите.
Здраве: По отношение на здравето си трябва да сте отговорни и грижовни, защото сте склонни да се преуморявате, да не се храните съгласно изискванията на вашия зодиакален знак, да прекалявате със залитане в крайности, водещи до проблеми с бъбреците и пикочния мехур, както и с бедрата, ако сте избрали неподходящия спорт. Внимавайте и не натоварвайте организма си с прекалено много газирани напитки, сладко и солено, като намалявате приема на течности при нарастваща Луна. Бъдете внимателни през януари, март, август и ноември, както и в критичните дни и периоди.
Работа: През 2016 година сте орисани, от една страна, да работите много, да приемате нова работа, да поставяте началото на нови големи проекти, свързани и с ваши задгранични партньори. От друга, е време да осъзнаете, че както няма да ви липсва работа, така е необходимо да забравите прибързаните действия, крайните и импулсивни решения. Длъжни сте, макар че ви е трудно, да анализирате действията си, предложенията, които ви отправят, да сте умерени, когато давате обещания, свързани с делови партньори и да не се изхвърляте, като приемете непосилни за вас задачи, за които не притежавате нужните знания и умения. Откажете ги, да не търпите срама и огорчението заради подигравките на околните, че сте претърпели провал. През втората половина на годината имате възможност да предоговорите вече подписани сделки, да създадете с компромис стабилни делови отношения дори и с ваши стари партньори, с които незнайно защо сте се разделили преди време. През февруари, април, юни, юли, септември и октомври начинанията са успешни. През април и декември звездите ви подканят да пътувате зад граница. През март, август и ноември сте във властта на трудности и на емоции. Пестете си проблемите и скандалите.
Критични периоди: Луната е в Везни 1-3 и 28-31 януари, 24-27 февруари, 23-25 март, 19-22 април, 16-19 май, 13-15 юни, 10-12 юли, 6-9 август, 3-5 и 30 септ., 1 и 27-30 окт., 23-26 ноември, 21-23 дек.


СКОРПИОН (23 октомври - 21 ноември) - или нов избор всички зодии

Зодия Скорпион - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз желая!'
Стихия: Вода
Качество: неподвижен
Метал: желязо, плутоний
Цвят: тъмно червен
Планета управител: Плутон, Марс
Скъпоценности: гранат, изумруд, черен опал, топаз, червен карнеол
» 2016 година е особена за вас, защото ще се разкъсвате между две желания - да сте компромисни и тактични - качества, които не са ви присъщи, и да се срещате с хора, да се запознавате с интересни личности, да бъдете приети от тях. Ако съумеете да сте умерени, постоянни и отговорни, ще сте галеници на Съдбата и ще вървите напред. Тези от вас, които не успеят да надмогнат ината си, желанието за мъст, безпричинната агресия, засилвана и от влиянието на Марс, ще изживеят една неспокойна и проблемна година. През първата половина на годината желанието ви за компромиси може да притесни вашите близки и колеги, но когато осъзнаят, че не се опитвате да ги манипулирате, ще са доволни да ви подкрепят и да ви простят стари прегрешения. Ще се стремите да дарявате обич, но сякаш ще искате повече в замяна. Време е да отсеете хората, на които държите и сте сигурни, че трябва да останат с вас, от другите, с които вървите в различни посоки. Склонни сте да се товарите с много задължения, които неусетно ви изтощават, но емоциите и задоволството от постигнатото ви пречат да го осъзнаете. В желанието си да блеснете пред себе си и пред околните ще направите тялото си неспособно да ви се подчинява. Добре че Марс ви подпомага в начинанията и ви зарежда с увереност във вашите възможности. Щедри сте към околните, но не прекалявайте. През първите месеци на годината печелите добре и тека си осигурявате спокойствие във втората й половина. Запомнете, че въпреки силата, която имате, не е изключено да изживеете житейски сривове, от една страна, заради невъзможност да преценявате правилно хората, от друга, защото сте със самочувствието на недосегаеми. За съжаление трусовете в личен и професионален план трудно могат да бъдат преодолени бързо. Ако не сте внимателни и подготвени, могат да бъдат причина за приключване на интимна връзка, за развод или финансови загуби. Ако отчаянието от създалата се ситуация бъде преодоляно, имате шанс за ново и по-добро развитие в живота, но това зависи само от вас и умението да осъзнавате и да признавате грешките си. Бъдете внимателни през февруари и юли заради трудности и емоции. Пресявайте добре познанствата си през януари, март и октомври. Успехът в делови план е с вас през цялата година, но най-важните месеци за вас са март, май, юни, август. Спазвайки Съдбовните изисквания, ще посрещнете доволни 2017 година.
Любов: 2016 година изисква от вас да докажете и пред брачната си половинка, и пред децата си, че сте отговорни и готови на компромиси в отношенията, за да съхраните брака си. Тези от вас, които са нещастни, могат да направят крачката към раздяла през втората половина на годината, но само ако са стигнали точката на непоносимост, от която връщане назад няма. Несемейните имат шанса да срещнат половинката си, да обявят годежа си и дори да сключат брак, но не бива да правят тази крачка, ако са притиснати от близките си или от подигравките на познати, защото много скоро ще осъзнаят, че са нещастни само защото са решили да им угодят. Възрастни роднини ще правят и невъзможното, за да ви пречат да работите, за да им правите компания. Не бива да се поддавате на провокации и да съсипвате планираните задачи за годината. Брак може да сключите през януари, април, август, октомври и декември. Не бива да определяте дата през февруари и юли, защото и негативните емоции ще тормозят семейния ви живот.
Здраве: От вас зависи да избягвате преумората, да не прекалявате с алкохола, когато сте недоволни или притеснени, защото вредите както на здравето си, така и на либидото си, което от своя страна води до депресивни състояния и нови количества концентрати. Предпазвайте се от инфекции и заболявания на половите органи в периода февруари-март, юли-септември, както и в дните, когато Луната е във вашия знак. Избягвайте дразнителите, които нарушават спокойствието ви и са причина за травми и нестабилна психика.
Работа: През 2016 година няма да сте лишени от работа, стига да не мързелувате, да не пропилявате добрите си месеци, да смените при необходимост вашата работа или да Създадете собствен бизнес. Първата половина на годината, с изключение на февруари като цяло е спокойна. Успехът е с вас, ако сте умерени, тактични и оценявате отправената ви критика, както и ако цените качествата на вашите колеги. Не се противопоставяйте, ако се налага да оставате след работно време, защото приходите от завършените задачи си заслужават усилията. Бъдете търпеливи и не се опитвайте да налагате агресивно правила на поведение, да изисквате от подчинените си, но да не давате от себе си, да критикувате без причина само защото сте преуморени, недоволни от нещо или някой ви е внушил клюка и създал интрига, заради която сте готови да уволнявате. През втората половина на годината емоциите са ваш господар. Съветът е да не допускате конфликти с вашите началници, колеги, делови партньори. Предпазвайте се от неподходящо делово партньорство и съдружие, за да не съсипете проектите си заради проява на алчност. През февруари ще срещнете трудности, които са преодолими с упоритост, а през ноември избягвайте емоционалните реакции. Начинанията са успешни през март, май, юни, август и ноември. Пътуванията зад граница осъществявайте през цялата година, но особено ползотворни са през март и ноември. Не забравяйте ретроградното движение на Меркурий.
Критични периоди: Луната е в Скорпион 3-6 и 31 януари, 1-2 и 27-29 февруари, 25-28 март, 22-24 април, 19-21 май, 15-18 юни, 12-15 юли, 9-11 август, 5-8 септ., 2-5 и 30-31 октомври, 26-28 ноември, 23-26 дек.


СТРЕЛЕЦ (22 ноември - 21 декември) - или нов избор от всички зодии

Зодия Стрелец - астрологичен годишен хороскоп 2016 година

Девиз: 'Аз разбирам!'
Стихия: Огън
Качество: подвижен
Метал: калай
Цвят: син
Планета управител: Юпитер
Скъпоценен камък: хиацинт, тюркоаз, пурпурен аметист, син сапфир
» През вашата 2016 година сте общителни, готови да смените средата си, цялото си обкръжение, работно-то място, брачния, интимните ви партньори, дори и държавата. Всички тези желания или нежелания ще се преплитат с червена нишка от трудности, която ще се превърне в дебело въже в края на годината. Любопитни и много общителни, ще се стремите към постоянно общуване. Успехът е с вас, ако работите в екип, защото сте добри партньори и съдружници. Работата в екип допринася да се чувствате като завършени личности, да се гордеете със себе си, дори да се величаете. Справедливи сте в отношенията с околните. Държите се еднакво с всички, без значение от различията помежду им. Ако сте началнк, изпитвате недоволство при провал на задачите, които сте поставили на подчинените си, заради вашата толерантност. Трудно разпознавате недобронамерени хора. Внимавайте през цялата година кого допускате в живота си, за да не се окажете подвластни на трудности още от лятото заради неподходящи партньорства. Във ваша полза е да осъзнаете, че сте податливи на влияние и често ще приемате всичко казано за вярно, въпреки че сте хора, които правят многократно проверка на истинността дори и на незначителни неща в живота си. От вас зависи да избегнете проблемите, както и да си наложите повече търпение и разум в действията. Вслушвайте се в съветите на близките си и в критичните им забележки, колкото и да ви е неприятно и да се чувствате засегнати, защото и безпричинната критика, анализирана правилно, ще ви донесе полза в бъдеще. Обмислете новите си професионални планове и създайте свой бизнес през първите месеци на годината. На всяка цена култивирайте у себе си такт и умение да премълчавате, защото рискувате да си спечелите врагове, които ще превърнете и в кармични и ще си мъстите години наред, без да осъзнавате, че товарите личната си карма, но градите и негативна обща карма с тях. Трудните ви месеци, подвластни на емоцията, са януари, юни и октомври. Бъдете внимателни със запознанствата през цялата година, но най-вече през август и септември. Ако успеете да се предпазите от използвачи, ще посрещнете с удоволствие 2017 год.
Любов: През 2016 година сте орисани да се запознавате с интересни хора, някои от които могат за миг да приковат вниманието и грабнат сърцето ви. Ако сте семейни и бракът ви е стабилен, ако живеете щастливо и безпроблемно, не бива да изневерявате, нито да се отдавате на кратки флиртове, за да не се окажете или впримчени в отношения, които няма как да прекратите, или в очакване на дете, за което ви казват, когато е късно за каквито и да било крайни решения. Бъдете прозорливи, а не наивни и доверчиви. Годината е добра за тези от вас, които не са щастливи в брака, защото позволява раздяла и нова среща. Несемейните имат шанса да срещнат половинката си, но съветът е, че рискуват да се обвържат с неподходящ партньор. Вашите роднини няма да ви оставят без претенции и проблеми, но ако имате съдебни дела, ще бъдат решени във ваша полза.
Здраве: През цялата 2016 година звездите ви нашепват да поддържате отлична физическа форма и без усилия да съхранявате здравето си стабилно, ако сте във вашата среда, където се чувствате разбрани и не си създавате нервно напрежение. Естествено ако не прекалявате с концентратите и избегнете делничния стрес, за да не навредите на черния си дроб. Пазете се от проява на диабет, а също от проблеми с кръвното налягане. Направете разтоварваща диета и се съобразете с изискванията на Лунния календар за красота. Бъдете отговорни към себе си в дните, в които Луната е във вашия знак.
Работа: Знам, че думата подчинение не ви харесва, нито съобразяване с правилата. Уви, през 2016 година се налага да правите точно това - да се подчинявате на правилата, за да градите успешна професионална кариера и да печелите добре. Само от вас и от търпението, което сте длъжни да си наложите, зависи да сте финансово стабилни. Не бива да отказвате допълнителни задачи, а приходите ви не са повод да прахосвате и да давате заеми на роднини и мързеливи приятели, които само чакат да ви изнудят да проявите състрадание. Нови делови познанства ще ви помогнат да разширите дейността си или да започнете съвместен бизнес. А защо не и самостоятелен! Не инвестирайте в рисковани начинания и не се доверявайте на всяка казана дума. Бъдете мнителни към предложенията, които ви отправят. Успехът е с вас през цялата година, ако не потискате импулсивните си действия и не пропускате добрите възможности. Трудностите няма да ви се разминат през януари и през октомври, но тогава Меркурий е ретрограден и иска от вас да се отдадете на рутинните си задачи. През юни забравете начинанията. Успехът в делови план е с вас през февруари, март, април, май, юли, септември, ноември и декември.
Критични периоди: Луната е в Стрелец 6-8 януари, 2-5 и 29 февр., 1-3 и 28-30 март, 24-26 април, 21-24 май, 18-20 юни, 15-17 юли, 11-14 август, 8-10 септ., 5-7 октомври, 1-4 и 28-30 ноември, 26-28 декември.


22 декември 2015