Бермудски триъгълник - тайни и мистерии

Бермудски триъгълник - тайни и мистерии, необясними събития, митове и легенди, загадки, история, теории, хипотези, неразгадани пирамиди, Бермудски острови (Бермуда) - Пуерто Рико (Сан Хуан) - Флорида (Маями, САЩ), Атлантически океан, bermuda triangle mystery
Необясними събития, митове и легенди


Изчезвания на морски и въздушни съдове в тази част на света, където се срещат студеното Лабрадорско и топлото Гълфстриймско течение, не е по-често явление, отколкото на други места в Световния океан.

Изключително натоварения като трафик район, в който са станали произшествията, прави броя инциденти, разгледан в относителни единици съизмерим с този във всички останали райони на Земята.


Местоположение и 'граници' на Бермудски триъгълник

Бермудският триъгълник е географска зона в Атлантическия океан.

Бермудски триъгълник

Описвана е най-често като район, разположен между три мислени прави, свързващи най-южната точка на Флорида, най-северната на Бермудските острови и най-западната точка на остров Пуерто Рико.

При различни автори границите и зоната варират по размер (форма).


Легенда и популяризиране на Бермудския триъгълник

Това си име районът и зоната получават около и след 1960-та година.

Бермудски триъгълник

Районът става популярен след една публикация от 16-ти септември 1950 г., във вестник 'Асошиейтед прес' на Едуард ван Винкл Джоунс.

Конкретният повод за статията е изчезването на 56 м. кораб 'Сандра', през април същата година, но тя включва и други странни случаи.

Припомнени са и безследно изчезналите през втората половина на 40-те години самолети 'Авенджър', DC-3, Стар Тайгър и Стар Ариел.

Тези случаи, както предишни открити подобни и новопоявили се с времето, са широко популяризирани от медиите в световен мащаб.

Тази 'медийна буря' достига своята кулминация около 1974 г., когато излиза от печат книгата на Чарлз Берлиц - 'Бермудският триъгълник'.


Хипотези за изчезването на кораби и самолети в 'триъгълника'

Да обяснят мистичните произшествия се появяват различни хипотези.

Бермудски триъгълник

Основни хипотези са необичайни климатични явления, водни циклони и гигантски приливни вълни (цунами), магнитни аномалии, генериране на инфразвук от морските вълни, голямо находище уран под дъното на океана, черна дупка, паралелни светове, различна и променлива скорост на времето, паранормални явления като например НЛО и др.

В някои от случаите в 'триъгълника' се говори за неточно работещи уреди за навигация, което изследователи наричат 'електронна мъгла'.

Разследването на бившия летец и инструктор Лорънс Дейвид Куше започва през 1972 год., като библиотекар в университет на Аризона.

В книгата му 'Загадката на Бермудския триъгълник - разрешена', 1975 неговите заключения са, че щом се намери достатъчно информация, за повечето произшествия се 'появяват' и логичните им обяснения.

Някои автори преразказвали статии на предишни автори, като с това увековечили грешките и разкрасяванията в предишните публикации.

За няколко от произшествията авторите скриват или прикриват част от информацията, която сочи истинската причина за изчезването им.

Най-ярък случай за изкуствено предизвикана сензация Куше посочва случая с изчезването на мореплавателя Бил Верити през август 1969 г., с когото лично той говори по телефона на 30-ти ноември 1973 год.


Кристалната пирамида в Бермудския триъгълник

Кристална пирамида, отчасти прозрачна се намира на морското дъно от Карибския басейн, чийто произход и възраст засега са неизвестни.

Бермудски триъгълник - кристалната пирамида

'Триъгълника' ни изненада с нова загадка, крие тайнствена пирамида.

Пирамидата е открита през 1968 год. в зона до Бахамските острови, която е известна като 'Езикът на океана'. Това име е получила заради формата на морското дъно от острова до дълбините на океана.

Тази пирамида според някои учени е доказателство, че Бермудският триъгълник е зона, планирана да се създаде енергиен център, а също и за съществуването на древния остров - град и държава Атлантида.