Китайски хороскоп 2015 год. на Козата 羊2015 г. е най-щастлива за синята Дървена Коза

През 2015 г. настъпва годината на Дървената Коза, която в китайския хороскоп се приема и като Овца. Според източния календар всяка нова година започва на първата нова Луна в знака на Водолей (след 21 януари). Годината на Козата започва на 19 февруари 2015 г. и ще продължи до 7 февруари 2016. Идната година е осма поредна година в 12-годишния цикъл на китайския хороскоп, а цветът, който в този цикъл характеризира Козата е синьо-зеленият.

Китайските астролози смятат Козата за плахо и нежно животно, благосклонно в подкрепа на устойчиви и упорити личности. Несериозните действия не й се харесват.

Знакът през 2015 г. е много елегантен и очарователен. Козата е нежна, възпитана, добра, женствена и срамежлива. Това би бил най-благородният и елегантен знак, ако ги нямаше и отрицателните й черти: несигурност, песимизъм, придвирчивост, недисциплинираност, капризност, обясняват специалистите.

Година на Козата (Овцата) може да премине под влиянието на един от 5-те елемента У Шин (метал, вода, дърво, огън и земя). И всеки тях има свой собствен темперамент и се държи в живота по различен начин. В случая с дървената Коза, тя има добри обноски и образование и харесва точно такива хора. Те ще имат най-голям успех през 2015-а. Какво очаква отделните зодии:

КОЗА, ОВЦА (1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Тези, които са се появили на света в годината на Козата (Овцата) могат да започнат 2015 година спокойно и стабилно въз основа на постиженията от предишната година. Работата значително се увеличава, но това няма да гарантира настройването за успех. Козата ще действа без обичайното суетене, последователно и с такава вътрешна убеденост, което дори не е подозирала за себе си. Планетарните аспекти на този период формират обстановка при която на преден план излизат социалните контакти. Паритетът и взаимната изгода ще помогнат на представи телите на този зодиакален знак да се придвижват напред уверено и продуктивно. В началото на есента ще възникне остра зависимост от решенията на други хора и външни обстоятелства. За да завърши годината на максимум Козата (Овцата) трябва да използва своите дипломатически способности. Характер: Творчески личности, с богато въображение и усет към фините неща. Предпочитат екипните дейности и не обичат спорове и разногласия. Чаровни, капризни, на моменти до фанатични, с влечение към мистичното и окултното. Елегантни, очарователни, дори в песимизма и тревожността си. Лесно прехвърлят отговорностите на някой друг. Добра кариера изграждат в свободните и творческите професии, особено ако са далеко от финансовите дела. Подходящи за тях са родените под знака на Глигана и Коня.

МАЙМУНА (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Родените в годината на Маймуната основно през 2015 година ще бъдат заети с личния си просперитет. Сили и възможности за осъществяване на тази цел ще има предостатъчно. Маймуната ще се фокусира върху подобрения в дома си, върху воденето на семейния бизнес, върху всичко, което ще я направи по-богата и значителна в очите на околните. Представителите на Маймуната ще имат особен чар и през годината няма да имат проблеми с почитателите. Представителите на този зодиакален знак от китайския хороскоп, решително ще се откажат от романтичните илюзии в полза на суровия прагматизъм. Да видят целта и да игнорират препятствията ще бъде главния девиз на Маймуната през 2015 година. Характер: Оригинално мислене, ученолюбивост, фантазия. Добра памет, убедителност, понякога хитрост и лукавство. Множество и разнообразни таланти, включително и способност да се разрешава и най-заплетената ситуация. Но лесно си отвличат вниманието и понякога действат твърде хаотично, макар че предварително са изработили перфектен план.... Екстравагантни, изобретателни, магнетични, на моменти безскрупулни, с вкус не към двойни, а към многобройни игри. Могат да преуспеят във всяка професия и обикновено финансово и в любовта са много добре. В състояние са да пленят кой да е знак, дори Тигъра, с чаровността си.

ПЕТЕЛ (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

Небесното влияние през 2015 година, за тези, които са се появили на света в годината на Петела, създава непреодолима тяга към повишаване качеството на живот във всички сфери. Ще се събудят всички тези амбиции, които определяха живота на Петел в предишните етапи на съществуване. Представителите на този знак ще осъзнаят, че е дошло време за осъществяването им. Петел ще се фокусира върху онези направления от работата и социалните взаимодействия, които ще гарантират придвижването му към заветната цел. По пътя на реализирането на целта са възможни неочаквани и нестандартни решения. В крайна сметка Петелът осъзнато ще стигне до ситуация, която ще му помогне да се ориентира към реалността на поставените цели. Илюзиите ще се разсеят, а това което е постижимо само ще пристига в ръцете. Характер: Интелигентни, начетени, убедителни и с чувство за хумор. Добри организатори, педантични, амбициозни, с богато въображение, като на моменти почти се разделят с реализма. Обичат дискусиите и много не обичат критиките, макар че лично те често критикуват. Искрени и убедени, че винаги са прави – дипломацията като професия направо им е противопоказна. Затова пък професиите, които предполагат контакти с много хора или земеделието са твърде подходящи за тях. Външният им вид е впечатлителен, в компания са приятни и весели. Подходящи партньори за Петела са Тигъра и Бика.

КУЧЕ (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

През 2015 година тези, които са родени в годината на Кучето ще бъдат в постоянно променяща се среда. До края на пролетта те ще водят активен диалог. Но което е удивително, контактите ще се увенчаят със забележително сближаване, ще се формират тънки и даже в някои случаи интимни връзки. Всичко това ще се случва на фона на твърдата позиция на представителите на този знак от източния хороскоп по опазване на своята лична територия, на своите лични ценности и убеждения. Яснота и взаимно разбиране, навявани от звездното влияние, ще позволят да се закрепят отношенията без да се губи автономността. Нереалното усещане за настъпващата хармония известно време ще държи в напрежение, генерирайки невероятна енергия. Жизнените сили през този период ще бъдат изразходвани в деловата сфера, а не за личностно противопоставяне. В този смисъл годината може да надмине и най-смелите очаквания. Характер: Вярност, бдителност и дружелюбност. Постоянство в интересите и заниманията. Понякога е в повече песимизмът и взискателността им. Критичност, справедливост и силно развито чувство за дълг и отговорност. Подходящи са професиите, в които пряко се служи на хората. Чудесни отношения изграждат с Тигър, Маймуна, Кон и Свиня.

ГЛИГАН, СВИНЯ (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

2015 година за тези, които са родени в годината на Глигана (Свинята) е период на неудържимо напрежение. В самото начало ще се формира ситуация, когато представителите на този знак са длъжни да предприемат кардинални промени във всички свои жизнени сфери. Невероятно благоприятните и силни планетарни аспекти ще тласкат Глигана към решителни действия. Именно през 2015 година Свинята може да започне дългосрочни проекти с каквато и да е сложност. Всичко ще се получи. През 2015 година Глигана ще търси приключения и авантюризъм, напълно вероятно е тя да се отправи на делово пътуване или на пътешествие, за да придобие нови впечатления, да се срещне с други хора. В областта на финансовите въпроси представителят на това зодиакално съзвездие трябва да бъде внимателен и предпазлив - да не влиза в преразход и да не купува луксозни стоки. Характер: Невинни, доверчиви, неизкушени, безрезервни, жадуващи за знания – хора, които се приемат такива, каквито са и отнасящи се с разбиране към грешките на другите. С вкус към приятните неща в живота и към финансовите дела. Добри и щедри, усърдни и съвестни, те лесно се оставят да бъдат използвани. Приятелите са твърде важни. В тях има страх от самотата, който може да ги свърже и с неподходящи хора. Много са привлекателни за другия пол и особено подходящи за тях са Кучето, Тигъра и Заека.

ПЛЪХ (1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

За Плъховете годината ще бъде разнообразна и много променлива. Ще ви е трудно да вървите напред и трябва да бъдете много внимателни. Ще научите много от предизвикателствата, с които ще се сблъскате. За вас това е година на обучение, в което трябва да участвате и да поемете отговорност. Трябва да осъществявате дългосрочни проекти, тъй като е невъзможно да постигнете желаното на момента. Въпреки голямата ви настойчивост и способност да устоявате, ще е много трудно да напредвате в кариерата и работата си. Колкото и да се трепете, резултатите ще са оскъдни. Втората половина на годината ще бъде по-добра. За здравето си трябва да се погрижите, ако не искате то да ви скрои лош номер. Трябва да намерите време да си почивате, да спортувате, да се храните здравословно, за да не се разболеете. Характер: Чар и агресивност, скрити под спокойна и уравновесена външност. С предпочитание към умствената пред физическата дейност, издържливи на натоварване, с богато въображение и логически, но често и хазартен ум, който го вкарва в неприятни ситуации. С афинитет към пари, удобства, удоволствия, склонни да се възползват от всеки наоколо, готови и да проявяват изключителна щедрост или от любов или за да направят впечатление. Обичат да бъдат център на внимание, като успяват да го привлекат без особени усилия. В любовта са в стихията си- подходящи партньори са Дракон и твърде неподходящи - Кон. Професии - бизнесмен, търговец, политик, а може и творческа професия - художник, музикант.

БИК, ВОЛ (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

През 2015 тези, които са родени в годината на Бика (Вола), започва нов цикъл. Представителите на този знак ще бъдат по-проницателни по въпросите на взаимоотношенията. И това твърдение се отнася не само до въпросите на ceкcа, любовта и семейството, но също така и деловата и социалната сфера. Ще се промени всичко, което така много безпокоеше Бик през последните две години. Под влиянието на Слънцето и доминиращите в хороскопа планети през 2015 година Бика ще действа по-прецизно и ще държи ситуацията под контрол до самото й победно разрешение. Всичко ще се случва мирно и тихо, но целенасочено и без паузи. Бикът ще може да помага на близките си. Характер: Упорити, силни, издържливи, отговорни и здравомислещи. По принцип невъзмутими, но ако се разярят, реакцията им е страховита. След като веднъж се обвържат с нещо – работа, семейство или дом, могат да останат упорито, последователно и без промени в продължение на години предани на това нещо. Лоялни, непретенциозни, резервирани, не особено контактни, като изграждат добри взаимоотношения с Маймуна, Куче или друг Вол..

ТИГЪР (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

За Тигъра се очертава добра година. Ще я започнете с толкова енергия, че трябва да я дозирате, за да не смажете другите. Действате с подновена сила и пълна скорост. Въпреки че ще имате ограничения тази година, тя ще бъде задоволителна. На работното място си поставете за цел да го укрепите, да планирате вашите идеи и проекти, за да ги осъществите по-късно. Ако не сте много добре поставени, задълбочете се в отговорностите си, навлезте в материята, за да дадете най-доброто от себе си. Това ще ви позволи да заемете по-добри позиции. Това е година, в която да учите и да се развивате. Повечето от вас нямат намерение да сменят работата си, а да я подобрят или да се изкачат нагоре. Ако е така, имате много възможности. Ако пък сте без работа, лесно ще намерите. Характер: Магнетични, самоуверени, целенасочени, приспособими и с късмет. Самостоятелни, чувствителни към критики, рядко молят за помощ, изпълнени с ентусиазъм, когато става въпрос за вълнуващи ги проекти. Не се интересуват от пари, но често печелят много. Най-добре се разбират с родените под знака на Свинята, Кучето и Коня.

ЗАЕК (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Родените в годината на Заека през 2015 година ще се окажат в състояние на непрестанни промени. Oт една страна, те ще бъдат желани и дълго очаквани, а от друга - замотани до краен предел. Заекът е много общителен и дружелюбен, той с лекота намира общ език с околните и оптимистично гледа в бъдещето. Всичко, което Заека особено цени - семейство, добри отношения, тишина и спокойствие, ще бъде взривено, ще започне да се променя, не задължително за лошо. Същевременно това ще снабди Заека със сполука. В един момент представителите на този знак ще почувстват пълна свобода каквато не са изпитвали от деня на своето раждане. Това ще бъде кулминацията на 2015 година. Характер: Предпазливост, интелигентност, тихо и спокойно съществуване са характерни за тоя знак. С добър вкус, дискретни, дипломатични, внушаващи доверие. Твърде често се интересуват от изкуство и красивите неща в живота. Светски хора, с афинитет към блясъка, но трезви и уравновесени. Консервативни, дипломатични, добри политици и бизнесмени. Обръщат внимание на външния си вид, изглеждат добре и поддържат добри взаимоотношения с другите. Особено добре се разбират с хората от знака на Вола, Змията и Свинята.

ДРАКОН (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 ,2012)

Родените под покровителството на Дракона ще преживеят годината с изгода, ако ясно се насочат към кардинални промени в своя e ежедневен живот. Процесът ще протече без сътресения и болезнени преобразования за сметка на модернизацията на съществуващото жизнено устройство. Даже тези Дракони, които са напълно доволни от себе си, ще почувстват необходимост от промяна. В действителност как ще премине годината зависи само от личните желания на представителите на този зодиакален знак от източния хороскоп. Планетарните аспекти обещават иновативна среда, неочаквани открития. Същевременно някои стари ценности на Дракона могат да загубят своята привлекателност. Вместо тях ще дойде прагматизмът и много по голяма в сравнение с преди, целеустременост и ангажираност. Характер: Горди, раздразнителни и ентусиазирани. Обикновено дружелюбни, но понякога им липсва такт и дипломатичност- могат да бъдат толкова прями, че да обидят някого, когато най-малко го желаят. Понякога са лековерни, приемат всичко за 'чиста монета' и по тая причина са лесно раними ... Следват огорчения и минава дълго време, докато се прости и забрави. Склонни са да живеят за мига и държат много на самостоятелността си. Подходящ за тях е шоу-бизнеса, политиката или приложните изкуства и творческите занимания. Добри взаимоотношения изграждат със знаците Змия, Маймуна и Петел.

ЗМИЯ (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

През 2015 година родените в годината на Змията бавно и без особено желание ще се променят. Те внимателно ще се вглеждат в околните и обезателно ще изберат някой, когото могат да следват в далечината и въз основа на неговите действия - правилни или грешни, ще моделират своята собствена линия на поведение. В даден момент реалният свят ще призове 3мията към собствени решителни стъпки без никакво съобразяване с авторитетите. Планетарните аспекти обещават активен социален живот. Змията трябва да се концентрира и да действа открито и активно. Ако представителите на този зодиакален знак осъзнаят необходимостта от излизането от сянката ги очаква успех. Подкрепа в успешното придвижване напред ще окаже присъщата на Змията дисциплинираност. Като резултат на годината могат да бъдат богатите придобивки. Характер: Мъдри, аналитични, мислители, спокойни и ведри. Изглеждат тихи, резервирани и малко самотни, защото внимателно подбират хората, с които контактуват. Проявяват склонност към дълги почивки след периоди на активност. Целенасочеността, бързината и силната воля им осигуряват успехи в повечето начинания. Не си губят времето с празни приказки, но са склонни към философстване. Със силна интуиция, която граничи с ясновидство. Подходящи за тях са професии, които не са свързани с рискове и най-вече с много работа. Чудесни връзки изграждат с Вола, Заека, Петела и Дракона.

КОН (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

За родените в годината на Коня 2015 ще започне с високи очаквания. Те могат да се оправдаят в средата на годината, тъй като по това време астрологичните влияния ще бъдат насочени към формиране на решителност и буквално ще подтикват този зодиакален знак към заветната цел. Конят ще бъде пълен с енергия и буквално ще бъде в състояние да премести планини. Ако по някакви причини проектите през този период се окажат неудачни Конят ще се връща към тях отново и отново, изпитвайки върху себе си цялата тази обърканост. За да избегнат това да се случи представителите на този знак от източния хороскоп трябва ясно да определят какво искат да получат от живота и да се откажат от онези битки, които не отговарят на собствените им интереси. Разположението на звездите през 2015 година по най-благоприятен начин ще способства именно тази вътрешна работа. Характер: Бързи, сръчни, съобразителни, но понякога вътрешно слаби и малко егоисти ... Амбициозни и рядко се интересуват от неща, които не ги касаят пряко. Обичат пътуванията; новостите, дори във външния си вид. Огненият темперамент, свободолюбието им изискват професии с достатъчно динамизъм и свобода в действията. Подходящи партньори за тях са Тигъра, Козата, Петела.