Астрологичен зодиакален хороскоп 2015След Нептун идва царството на Сатурн

След волният Нептун, идва царството на Сатурн - най-тежката планета. Сатурн е нашият учител, за което ще напомня непрекъснато през цялата година. Сатурн е бавен, тежък, носи уроци и изплаща съдбовни грешки. В много аспекти 2015 година ще носи противоречия. Ще разделя хората на две групи. В този смисъл всеки да очаква променлива година. Пред всеки един ще стоят възможности за развитие, за поправяне на морално остарели догми и ако преглътнем гордостта и ината, нещата ще се получат. Сатурн не преобръща животи, затова нека смелите планове да отпаднат. След периода на волния Нептун, трудно ще свикнем със Сатурн, който всяка минута ще ни напомня за своята сдържаност. Очакват ни две Лунни затъмнения - април и септември, две Слънчеви затъмнения - март в Риби и септември в Дева.

Разбира се ретроградните планети ще напомнят за себе си и през 2015 г., като началото постави Юпитер - още през декември 2014 и ще застане стационарен чак април 2015 г., последван на 21.01.2015 от енергичният Меркурий. Венера също няма да подмине романтичните отношения и в разгара на лятото, ще обърне посоката си.

КОЗИРОГ (22 декември - 19 януари)

Зодия Козирог

Девиз: 'Аз мога!'
Стихия: Земя
Качество: кардинален
Метал: олово
Цвят: черен
Планета управител: Сатурн
Скъпоценни камъни: сапфир, малахит, оникс, тигрово око
» Вашият Сатурн ще изисква най-много от вас. Годината ви е на труд и борба. В началото ще се противите и така само ще усложните нещата около себе си. Много бързо ще разберете, че ако продължавате да протакате и да чакате нещата сами да ви се случват, без ваша намеса ще дадат плачевен резултат. Когато разберете и сте наясно, какво точно искате, ще ви се покаже и как да го направите. В чисто материален план, спазвайте правилото - пари при пари отиват. Спестявайте и инвестирайте, ако нямате собствен бизнес, в себе си. С много усилия ще го постигнете, но ако искате успех, това е единственият начин. В романтичен план е съвсем друго. С лекота ще воювате победи сред противоположния пол. Самотните ще се решат и на брак. Семейните ще погледнат с други очи на половинката си след толкова години. В здравословен план, следствие на стреса, болежки очаквайте в стомаха. Подбирайте храната, за да не си докарате язва.

ВОДОЛЕЙ (20 януари - 18 февруари)

Зодия Водолей

Девиз: 'Аз знам!'
Стихия: Въздух
Качество: неподвижен
Метал: алуминий
Цвят: небесносин
Планета управител: Уран
Скъпоценни камъни: тюркоаз, аквамарин, сапфир, топаз, оникс
» Колкото и да обичате самостоятелната работа, няма да ви се даде. Сатурн е колективен разум и ви слага в челните редици на колектива. В никакъв случай не не отклонявайте от правилата. Новости почти не очаквайте, кариера или ново развитие също. Много работа имате да довършите и ще се справите. Не демонстрирайте, че работите повече от всеки друг, не се гордейте с постигнатите резултати. Дадено ви е да разберете, че може да са ваши, но колектива също е част от изпълнението им. Ще работите повече от всеки друг, но подобрение във финансов план не очаквайте. Доходи могат да дойдат от страничен произход, не от положен труд. До тук с разума. Следват сърдечни трепети. В романтичен план, самотните може да очакват всичко - от бурни страсти до бягство с половинката нанякъде, нова любов и брак. Семейните, ще ги влекат изневери, но бързо ще се окопитят. В здравословен, изтощението ще намали енергията ви, но неразположения не се очакват. Ходете по планини да се зареждате или стойте близо до вода през цялата година.

РИБИ (19 февруари - 20 март)

Зодия Риби

Девиз: 'Аз вярвам!'
Стихия: Вода
Качество: подвижен
Метал: платина
Цвят: виолетов
Планета управител: Нептун
Скъпоценни камъни: аметист, перли, бисери, аквамарин, александрит
» Рибите ще мислят основно за пари. Как да спечелят повече. Духовното ще ви напусне още януари и няма да се върне, защото вие го подтискате. На моменти алчността ще взема връх при вас, но съвети няма да ви помогнат. Ако сте ръководители, ще рискувате в много фалшиви начинания, с цел облага. Ако сте работници, ще се навъртате около началството, с цел повишаване на заплатата. Сатурн наказва подобно поведение, а вашето наказание ще бъде да учите, до като ви стане ясно, че с по-малко труд и с повече мисъл резултатите ще са двойно по-високи. В любовен план също обрати. Семейните ще се вкарват в конфликти едиствено заради постоянните разговори на тема пари у дома. Самотните, търсят човек, който да задоволи прищевки им от чисто материален характер. Сами разбирате, че няма как да се получи и в двата случая. В здравословен план, щадете стомаха си и не изпадайте в зависимости от храна, алкохол и упойващи вещества.

ОВЕН (21 март - 20 април)

Зодия Овен

Девиз: 'Аз съм!'
Стихия: Огън
Качество: кардинален
Метал: желязо
Цвят: червен
Планета управител: Марс
Скъпоценни камъни: диамант, аметист, сардоникс, гранат, червен корал
» Ако си мислите, че ви чака безобидна година, точно обратното е. Много работа и усърден труд, на практика почти без почивка. Резултати ще има разбира се, но цената ще е твърде висока дори и за вас. Не завиждайте за светкавичните успехи на останалите, бъдете искрени през цялата година, не лъжете и ще сте възнаградени. Към нови проекти не се впускайте стремглаво, по-скоро довършвайте и изглаждайте всичко старо от предходната година. Ще се борите за справедливост, но без резултат. В романтичен план - взаимност ще има, но от лятото нататък, когато Юпитер смени посокота си. По отношение на здравето, спазвайте разтоварващи диети, не натоварвайте стомах, черен дроб и жлъчка.

ТЕЛЕЦ (21 април - 20 май)

Зодия Телец

Девиз: 'Аз притежавам!'
Стихия: Земя
Качество: неподвижен
Метал: мед
Цвят: зелен
Планета управител: Венера
Скъпоценни камъни: сапфир, аквамарин, ахат, тюркоаз
» Сатурн ви готви изненади тази година. Промените отдавна чукат на вратата ви, но вие си затваряте очите. Сега ще ви сварят неподготвени и вместо вие да се нагодите към тях, те ще преобръщат живота ви, за съжаление не само в добра посока. Стегнете се и погледнете истината в очите, за да не затънете още през януари. Понесете си отговорността за много стари и недовършени неща във всякакъв план. Отървете се от ненужното, което ви дърпа назад. Финансовата част ще е закрепена, но за стабилност не може да се говори, освен ако не дойде неочаквано. В романтичен план, самотните дълго ще премислят за и против нова връзка и така, току-виж годината си отишла. Семейните да запазят мира и спокойствието у дома. По отношение здравето, пазете се през цялата година от простуди. Уязвими ще са белите дробове.

БЛИЗНАЦИ (21 май - 20 юни)

Зодия Близнаци

Девиз: 'Аз мисля!'
Стихия: Въздух
Качество: подвижен
Метал: живак
Цвят: жълт
Планета управител: Меркурий
Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз
» Близнаците също няма да бъдат от пощадените. Сатурн на моменти ще ви създава панически страхове, но ако не сте разпилени и разсеяни и работите едно по едно, не се захващате с няколко наведнъж, ще успявате. Непрекъснато ще бъдете връщани към стари делови ангажименти и това доста ще изнерви твореца близнак. За да се движите напред ще е необходим риск, който трудно ще поемете. Новото, което ще ви се предложи, ще приемате със страх. Отървете се от предразсъдъци, нарушете спокойствието си и ще засвидетелствате авторитет. Ще ви се налага да вземате съдбоносни решения на ход и ако не премисляте по сто пъти, ще сте възнаградени. Ако ще встъпвате в брак, направете го след пролетта. Семейните да не избухват в ревностни атаки. В здравословен план, избягвайте месото. Черният ви дроб ще се претовари от емоциите и храната допълнително ще затормози работата му.

РАК (21 юни - 22 юли)

Зодия Рак

Девиз: 'Аз чувствам!'
Стихия: Вода
Качество: кардинален
Метал: сребро
Цвят: синьозелен
Планета управител: Луна
Скъпоценни камъни: селенит, изумруд, лунен камък
» Ето и едни от щастливците на годината. Мирогледът на Рака е доста различен от останалите знаци, а това е от голямо значение точно тази година. Ще сте по-скоро наблюдатели във всички сфери, освен в семейството, където ще давате всичката си енергия да помагате на близките си. Това е и една от причините да бъдете поласкани през 2015 година. Каквото и да решите в бизнес план, ще ви се получи. Имате зелен светофар да започнете нов бизнес, да учите нещо ново, да смените досегашната работа. Решението, което ще вземете нека бъде единствено ваше, за да не се окажете подведени с доверчивостта си. В романтичен план, отново погледът ще бъде към близки, роднини, приятели. Ще помагате в укрепването на техните връзки. В здравословен план, в началото на всеки сезон, укрепвайте.

ЛЪВ (23 юли - 22 август)

Зодия Лъв

Девиз: 'Аз заповядвам!'
Стихия: Огън
Качество: неподвижен
Метал: злато
Цвят: оранжев
Планета управител: Слънце
Скъпоценни камъни: диамант, рубин, яспис, гранат
» Промени и при вас, но за разлика от Телците, вие ги очаквате и им се наслаждавате. Всичко неплатено и неоценено през 2014, ще ви се изплати сега. Ще берете плодовете на хвърлен, според вас, ненужен труд. Навлизате в нов етап от живота си, за който е нужно преоценка, осмисляне и нова стратегия. До април, Юпитер няма да ви даде възможност да вдигнете глава, но оттам нататък у вас ще говори - Лъвът творец. Не спирайте да слушате вътрешния си глас. Стартирайте всичко ново от май нататък. В любовен аспект на всички ви се дава. На самотните много страст и отдаденост в новите връзки или при укрепване на старите. На семейните, подобряване на отношенията у дома. Всякакво заседяване ви е забранено, с оглед на здравето. Пазете се от простуди, особено до края на пролетта.

ДЕВА (23 август - 22 септември)

Зодия Дева

Девиз: 'Аз анализирам!'
Стихия: Земя
Качество: подвижен
Метал: живак
Цвят: жълт
Планета управител: Меркурий
Скъпоценни камъни: жълт сапфир, яспис, хелиотроп, тигрово око
» Привидно ще давате вид, че всичко се случва само около вас, но вътрешно ще сте под напрежение. Това ще е Сатурново, точно поради факта, че нищо не се движи в истинския смисъл. Творците ще бъдат спокойни, защото ще получат нов заряд и импулс. Особени сътресения във финансов план не се очакват. Годината ще е на приливи и отливи, но това няма да наруши бюджета ви, но и няма да го повиши. Чак към края на годината, късна есен, ще има леко покачване на приходите и ако ще правите покупки, отложете ги за тогава. В романтичен план, отново ще се хвърляте от крайност в крайност, от безумни страсти, до самовглъбяване. Необвързаните да не залитат в служебни романи. Здравето ви ще реагира на стреса и ще се изрази под форма на всякакви кожни алергии.

ВЕЗНИ (23 септември - 22 октомври)

Зодия Везни

Девиз: 'Аз уравновесявам!'
Стихия: Въздух
Качество: кардинален
Метал: мед
Цвят: розов
Планета управител: Венера
Скъпоценни камъни: берил, топаз, планински кристал, светъл турмалин
» Резултатът от неуморната 2014 г. ще е налице през цялата година. Наградата, която ви се обещаваше сега ще си я заслужите сами и ще ви бъде дадена свише, не от ръководството. Работете това, което ви харесва, развивайте хобита, които постепенно ще се превърнат в основно препитание за вас. Не изоставяйте духовната част, напротив, отстъпете пред материалната и ще видите, как финансовите постъпления няма да закъснеят. Когато не търсите пари, те ще идват при вас. Ако ще завързвате нов любовен роман, направете го в началото на май, тогава имате и разширение. Семейните да не залитат в чужди връзки, но и да го направят много бързо всичко ще си дойде на мястото. Калявайте тялото си през цялата година. Ако имате възможност, често посещавайте рехабилитации и масажни студиа.

СКОРПИОН (23 октомври - 21 ноември)

Зодия Скорпион

Девиз: 'Аз желая!'
Стихия: Вода
Качество: неподвижен
Метал: желязо, плутоний
Цвят: тъмно червен
Планета управител: Плутон, Марс
Скъпоценни камъни: гранат, изумруд, черен опал, топаз, червен карнеол
» Дошло е време да се погрижите за себе си в истинския смисъл. Ако не го направите, ще бъдете заставени. В този смисъл започнете още в началото на годината да си обръщате внимание. Обърнете се към себе си и вижте от какво имате нужда. Набавете си го. Не се сравнявайте с другите. Знаете на едни са дава, други го заслужават, но даром няма. До пролетта ще бъдете възнаградени за стари миналогодишни проекти. От пролетта нататък, всичко е въпрос на случайност при вас. В този смисъл препоръчвам да ограничите разходната част, за да няма изненади през лятото. В романтичен план си остава по старому. Самотните едва ли ще направят първата крачка към нов живот, при семейните няма разлика от миналата година. В здравословен план, никакво претоварване и в истинския, и в преносния смисъл. Едното ще ви докара нелечимо главоболие, другото - травматични разтегляния. Почивка планирайте юли и август, когато ще сте в застой.

СТРЕЛЕЦ (22 ноември - 21 декември)

Зодия Стрелец

Девиз: 'Аз разбирам!'
Стихия: Огън
Качество: подвижен
Метал: калай
Цвят: син
Планета управител: Юпитер
Скъпоценни камъни: хиацинт, тюркоаз, пурпурен аметист, син сапфир
» Интересна година се задава за вас. Тези, които работят в колектив, ще го изоставят и ще действат самостоятелно, т.е. абсолютно егоистично. Стрелеца винаги улавя първите нотки във въздуха и сега това чувство няма да му изневери. Всякакви експерименти, на които сте способни,ще правят годината ви впечатляващо инициативна. Целите, които си набелязахте още декември 2014 г. ще реализирате със сигурност. Материалното ви състояние ще се подобри, макар и за сметка на останалите около вас. Не робувате на принципи, страх няма, а от безумните на пръв поглед идеи, само полза. В любовен план, ново развитие няма да има. Ще се опирате на половинката и тя на вас, ще изградите тандем. В началото на лятото ще усетите, че силите ви се изчерпват и препоръчвам незабавна почивка на планина. Есента с нови сили ще атакувате целта.

Зодиак и 13-та зодия

Понятието зодиак е с древен произход и най-общо се отнася към небесния кръг от съзвездия. Името произлиза от вариация на гръцкия термин за животно, защото по-голямата част от съзвездията се свързват с митологични същества и животни.

Зодиакът е базово понятие в астрологията и означава дванадесетте равни по-големина тридесетградусови сектора, които започват и завършват с пролетната равноденствена точка. Зодиакът представлява сидеричният път на Слънцето.

Тринадесетата зодия е змиеносец, но включването ѝ в списъка със зодиите прави броя на знаците фатално число, което би зареждало хороскопите със суеверия. Освен това, включването ѝ означава историческа реформа в астрологията, която ще доведе до пълна промяна в периода на действие на досегашните зодии.

Змиеносец (на латински: ophiuchus) е тринадесетият зодиакален знак.