10 корпоративни бизнес урока с поуки ...

10 корпоративни бизнес урока с поуки

Корпоративен урок 1:

Мъж влиза под душа, докато съпругата му точно привършва със своя, когато на външната врата се позвънява. Жената набързо увива една кърпа около себе си и тича да отвори. Отвън стои Боб - съседът.
Преди да е казала и една дума, той предлага:
- Ще ти дам 800 $ ако свалиш тази кърпа!
След като помислила за момент, жената свалила кърпата и застанала гола пред Боб. Той я огледал, връчил й 800 $ и си тръгнал.

Жената се загърнала отново и се върнала в банята.
- Кой беше? - попитал съпругът й.
- Боб ... съседът - отговорила тя.
- Чудесно! - казал мъжът - Спомена ли нещо за 800-те долара, които ми дължи?

Бизнес поука:

Ако навреме споделите с акционерите си важна информация, отнасяща се до кредит и риск, бихте могли да избегнете изобличаване.

Корпоративен урок 2:

Свещеник предложил на монахиня да я откара до манастира. В един момент, тя скръстила крака, така че единият й крак се оголил. Отецът едва не катастрофирал. След като овладял колата, той леко прокарал ръката си по крака й.
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята.
Свещеникът отдръпнал ръката си. Но малко по-късно, докато сменял скорости, той отново поставил ръката си върху крака й.
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята отново.
- Прости плътската ми слабост, сестро! - извинил се отецът.
Като пристигнали в манастира, монахинята се прибрала. Свещеникът бързо изтичал в църквата и погледнал Псалм 129, който гласял: 'Давай напред и търси, нагоре ще откриеш благоденствие'.

Бизнес поука:

Ако не сте добре информирани в професията си, рискувате да пропуснете чудесни възможности.

Корпоративен урок 3:

Търговският представител, деловодителката и управителят на фирма отиват да обядват заедно. По пътя намират старинна маслена лампа. Разтриват я и отвътре се появява един Джин.
- Ще изпълня по едно желание на всеки от вас - казва той.
- Първо аз! Първо аз! - скача деловодителката - Искам да бъда на Бахамите, да карам джет, без да се интересувам от нищо!
Пуф! И изчезнала.
- Сега аз! Сега аз! - крещи търговският представител - Искам да бъда в Хавай, да разпускам на плажа с личен масажист, безкраен запас от коктейли и любовта на моят живот!
Пуф! И той изчезнал.
- Твой ред е - казал Джина на управителя.
- Искам тези двамата обратно на работните места до края на обедната почивка - отговорил той.

Бизнес поука:

Винаги оставяйте първата дума на шефа.

Корпоративен урок 4

Гарванът седял по цял ден на дървото, без да прави нищо. Заекът го попитал:
- Мога ли и аз като теб да седна и да не правя нищо по цял ден?
- Разбира се, защо не - отговорил гарванът.
Седнал заекът на земята и си почивал. Унесъл се, една лисица изскочила от храстите и го изяла.

Бизнес поука:

За да седите без да правите нищо, трябва да сте на висока позиция.

Корпоративен урок 5

Пуякът разговарял с бика:
- Как ми се иска да полетя и да кацна на това дърво - въздишал той - но не ми достига енергия за да махам толкова силно с крила.
- Защо не клъвнеш малко от фекалиите ми - казал бикът - те са силно енергийни и хранителни.
Пуякът се надвесил над една от неговите купчинки и не след дълго открил, че бикът е прав - вече имал енергия и успял да достигне най-долният клон на дървото. На следващият ден, след като си похапнал още от чудодейната смес, той кацнал на по-горният клон. Най-сетне, няколко дни по-късно, пуякът гордо се перчил и вдигал врява от върха на дървото. Не след дълго бил забелязан от фермера, който го свалил с един изстрел на пушката си.

Бизнес поука

Л*йняните номера могат да ви изведат на върха, но не и да ви помогнат да се задържите там.

Корпоративен урок 6

В Африка всяка сутрин газелата се събужда с мисълта, че трябва да надбяга най-бързия лъв, за да остане жива. Всяка сутрин лъвът се събужда с мисълта, че трябва да надбяга най-бавната газела, за да не умре от глад.

Бизнес поука:

Няма значение какъв си: когато слънцето изгрее, по-добре да станеш, за да изпревариш другите.

Корпоративен урок 7:

Мъж отсяда в хотел в Австралия. В стаята има компютър и той решава да изпрати електронно писмо на жена си. Обаче случайно сбърква адреса и без да осъзнае грешката си изпраща писмото. В същото време някъде в Хюстън, вдовица се връща от погребението на съпруга си. Вдовицата решава да си провери електронната поща за писма от роднини и познати. След като прочита първото писмо, тя пада възнак в безсъзнание. Синът на вдовицата дотърчава в стаята, намира майка си на пода и хвърля поглед на екрана, на който пише:
До: моята любяща съпруга
Тема: пристигнах
Дата:
Знам, че ще се изненадаш да ме чуеш. И тук имат компютри вече, и можеш да изпратиш писма на своите любими. Току-що пристигнах и отседнах тук. Виждам, че всичко е приготвено и за твоето пристигане утре. Нямам търпение да се видим! Надявам се твоето пътуване да е също безпроблемно, като моето. P.S.: Адски е горещо тук долу!

Бизнес поука:

Уверете се, че комуникацията се осъщестява между правилните страни. Иначе резултатите могат да не отговорят на очакванията ви.

Корпоративен урок 8:

Джони искал да изчука едно момиче в неговия офис ... Но тя си имала приятел ... Един ден Джони не издържал, отишъл при нея и предложил:
- Ще ти дам 1000 $ ако ме оставиш да те изчукам.
Но момичето го отрязало:
- НЯМА НАЧИН!
Джони казал:
- Ще бъда бърз, хвърлям парите на пода, ти се навеждаш, а аз ще свърша преди да се изправиш.
Тя помислила за момент и казала, че трябва да се посъветва с приятеля си ... Позвънила на гаджето и му разказала за случая. Момчето и отговорило:
- Искай му 2000 $, прибери парите много бързо, той даже няма да успее да си свали гащите!
Така, че момичето се съгласило и приело предложението. Приятелят и я чакал половин час да се обади. Най-накрая, след 45 минути чакане той и позвънил и я попитал какво е станало. Тя му отговорила: - К*пелето ги хвърли на монети!!!

Бизнес поука:

Обмисляйте всички аспекти на бизнес предложение преди да се съгласите и да ви го н*чукат.

Корпоративен урок 9:

Когато тялото било създадено, всички части от него искали да бъдат Шефа. Мозъкът казал: - Аз трябва да бъда шеф, защото контролирам всички функции на тялото.
Краката казали:
- Ние трябва да бъдем шефове, защото ние пренасяме мозъка наоколо, където поиска.
Ръцете казали:
- Ние трябва да сме шефове, защото ние вършим всичката работа и печелим пари.
И така после било сърцето, белия дроб, очите, докато накрая и задника поискал да бъде шеф. Всички части започнали да се смеят на идеята. Тогава задника се блокирал и отказал да работи. След известно време очите започнали да се затварят, ръцете се парализирали, краката изтръпнали, сърцето и белия дроб изпаднали в паника, а мозъкът изпаднал в треска. В края на краищата всички решили, че задникът трябва да бъде шеф и нещата преминали. Всички части си вършели своята работа, докато Шефът само си седял и изхвърлял навън боклуците (л*йната).

Бизнес поука:

Не е нужно да си мозък, за да бъдеш шеф - всеки задник може да бъде.

Корпоративен урок 10:

Една лястовичка летяла на юг, но студът я застигнал и премръзнала до смърт, тя паднала в широко поле. През полето минала крава и се и*срала върху птичката. Изпражнението стоплило лястовичката, тя се съвзела и радостно започнала да чурулика ... Минаваща наблизо котка чула чуруликането и следвайки звука, извадила птичката от кравешкото л*йно и я изяла.

Бизнес поука:

1. Не всеки, който те засипва с л*йна е твой враг.
2. Не всеки, който те вади от л*йната е твой приятел.
3. Когато си затънал в л*йна до гуша, недей да чуруликаш много-много.