Имало едно време ... приказки за големи

Приказки за големи и пораснали деца


Имало едно време ... един цар. Той имал три дъщери. Когато най-голямата дъщеря станала за женене той я извикал, подал й една пръчка и й казал:
- Дъще, хвърли тази пръчка с все сила и където падне пръчката, там ще се омъжиш!
Хвърлила дъщерята пръчката и тя паднала при най-красивия момък. След време и средната дъщеря станала за женене и тя хвърлила една пръчка и така се омъжила за най-богатия момък. Дошло време третата дъщеря да се жени. Хвърлила тя пръчката с все сила, но нещеш ли паднала в едно блато. Отишла дъщерята да види и гледа един жабок държи пръчката в уста.
- Е! - казала си най-малката дъщеря - Такъв ми бил късмета!
Но се сетила че в приказките като целунеш жаба и тя се превръща в красив принц. Отишла, целунала жабока ... но нищо! Целунала го втори път ... но жабока си оставал жабок! Целунала го трети път и тогава жабока казал с дрезгав глас:
- Много съм омагьосан, май ще трябва и да духаш!


Имало едно време ... едно момче. То поискало ръката на едно момиче:
- Ще се омъжиш ли за мен?
Момичето отвърнало:
- Не!
И момчето заживяло щастливо, ходило на лов и риболов, играло много голф, пиело бира, играло на карти, имало много пари и пърдяло когато си поиска.


Имало едно време ... един много праведен човек, живеел в Рая, но му доскучало там всичко хубаво - спокойствието, красотата, природата, усмихнатите добронамерени лица му омръзнали и го дразнели. Отишъл при Свети Петър и се помолил, да го пусне да поразгледа Ад-а. Разрешили му и той доволен и щастлив отишъл там и какво да види ... РАЗКОШ! КРАСОТА! СВЕТЛИНИ! ПАРИ! КОЛИ! ЖЕНИ! ЗАБАВЛЕНИЯ! NON-STOP КУПОН!
Върнал се с неохота в Рая и пак потънал в скука и отново се примолил да го пуснат в Ад-а. Сега там било още по-хубаво и от преди. Чудел се накъде да погледне, от кое да опита, с какво да се забавлява.
И когато дошло време да се върне в Рая, още от Райските врати заявил, че иска да остане да живее в Ад-а и ако не му разрешат ще избяга там. Без проблем го оставили да постъпи както е решил. Доволен и щастлив, той прекрачил портите на Ад-а. Дяволите го грабнали още от там и право в казаните.
- Ама, чакайте, как така - това пък какво е, къде са жените, къде е купона?
- Аааа, недей да бъркаш туризма с имиграцията - захилили се дяволите.


Имало едно време ... едно графство. В него живеел щастливо Граф Артур, ходил на лов и риболов, играл много голф, пиел бира, играел на карти, имал много пари и пърдял когато си поиска. Но човек и добре да живее, все някой ден се жени. Графиня Анета била щастливката и заживели в неговия замък. Дошъл краят на лятото и Графа, тръгнал през 9 земи в десета, да гледа рицарски двубои. Обещали си с Графинята да си пишат всеки ден ... тя пишела и чакала отговор напразно, а Графа четял писмата й и все нямал време да отговори. Но на последното й писмо, което ще прочетете тук, пристигнал не отговор, а самия Граф Артур. Разказвачите на приказки още се чудят защо Графа зарязал рицарските турнири и яхнал белия кон?
Ето го и това писмо  на Графиня Анета  до Граф Артур:
    Мили Графе,
Всяка   топла,  лятна   вечер,  когато  се  качвам  на  ку-
лата на нашия планински замък, в минута  на тиха умо-
ра  ти  знаеш с какво  нетърпение очаквам  да  се изпра-
ви  пред  мен  раздавачът,  но  надеждите ми  са  напра-
зни. Ако продължаваш така да ме мъчиш, помни, че пи-
ша за  последен  път.  Отчаяна съм.  Твоята  мила  Ани-
чка  повече  няма  да  видиш   и   ще  си  останеш  с  ху-
бавите  копнежи,   спомени   и  с  цветната  снимка  мо-
я в ръката си.
    Твоя Анета


Имало едно време ... две момченца. Едното - добро, другото - лошо. Излезли веднъж да си поиграят на улицата и почнали да се плюят. Лошото момченце наплюло доброто 4 пъти, а доброто - 9 пъти.
Тогава един минувач им направил забележка, че не е хубаво да се плюе по улиците. Момченцата престанали да се плюят и започнали да плюят по минувача. Лошото момченце го улучило 7 пъти, а доброто - 12 ...
ПОУКА: Доброто винаги побеждава!


Имало едно време ... една царица. Тя притежавала вълшебно огледало, което и казвало и показвало всичко по света. Застанала царицата една сутрин пред огледалото и попитала:
- Огледалце, огледалце от стената, кажи коя е най-хубавата на Земята?
А огледалцето отвърнало:
- Ти, царице, си дарена с извънмерна красота, но по-як спонсор има една друга грозота ...
И така победителка в конкурса 'Мис България' станала Баба Яга ...


Имало едно време ... един принц, който редовно ходел на рицарските конни надбягвания и залагал. Годините минавали и най-неочаквано един ден принцът спечелил! Веднага се качил на каляската си и с бясна скорост препуснал към замъка си. Когато пристигнал отворил входната врата с ритник, после я затръшнал зад себе си и казал на принцесата си:
- Скъпа, днес спечелих от залаганията, така че веднага си стягай багажа!
- О, мили, това е прекрасно! - възкликнала принцесата - Но за какво да се подготвя, за море или за планина?
- За каквото искаш! Само гледай да си изчезнала до края на седмицата!